9 gyönyörű és híres egyetem - Fotók

2017.08.22. 14:00

Van egy egészséges szeretet-gyűlölet kapcsolat az iskola és a diák között. A negatív érzések gyökere önmagától értetődő: vizsgák, órák, tanárok, jegyzetek..., de mindezt képes - ha csak pár percre is - elfeledtetni maga az épület szépsége, a benne rejlő, hosszú évek alatt felhalmozott tudás. Mutatunk pár egyetemet és főiskolát, mely annyira lenyűgöző látványt nyújt, hogy meg sem kérdőjelezzük az oktatási minőségüket.

1. Flagler Főiskola, Florida

Nincs könnyű dolga annak, aki itt tanul. Mivel ez egy kvázi tengerparti campus, így egész biztos nehéz megállni, hogy ne a strandot válassza az órák helyett.

Flagler Főiskola, FloridaForrás: Flickr

2. Trinity Főiskola, Dublin  

Az Oxford és a Cambridge egyetemek után modellezett, 1592-ben alapított főiskola egyike a hét ókori nagy-britanniai és írországi egyetemeknek. A Trinity könyvtárában több mint 6,2 millió könyv, kézirat, térkép található.

Trinity Főiskola, DublinForrás: Flickr
Forrás: Northfoto
Állattetemek és diákokat váró tantermek: az elhagyott főiskola
A Knoxville-i Főiskola úgy néz ki, mintha nem is Amerikában, hanem a csernobili katasztrófa helyszínén járnánk. Az az érzésünk támadhat a képek láttán, hogy péntek délután hazamentek a diákok és a tanárok, de hétfőn valamiért már senki sem ment be... és azóta se. Miért áll elhagyatottan ez az épület? Az ok egyszerre érthető és fejet vakartató.

 3. The University of the South, Tennessee   

A Déli Egyetem az egyházmegye tulajdonában van, így többek közt rendelkezik egy gyönyörű szent kápolnával is.

The University of the South, TennesseeForrás: Flickr

4. Queen Egyetem, Írország  

Ez az egyetem inkább palotára emlékeztet, de legalább egy királyi családi rezidenciához, távolról se gondolnánk, hogy huszonévesek tanulnak a falain belül. A campuson több mint 250 épület található - mind csodálatos, gótikus stílusú.

Queen Egyetem, ÍrországForrás: AFP

5. Princeton Egyetem, New Jersey  

Az ötödik legrégebbi egyetem az Egyesült Államokban - 1746-ban alapították. – és az egyik legrangosabb is egyben. Számos építészeti stílust foglal magában; a viktoriánus gótikától kezdve egészen a román reneszánszig.

Princeton Egyetem, New JerseyForrás: AFP

6. Salamanca Egyetem, Spanyolország  

Az 1134-ben alapított iskola Spanyolország legrégebbi egyeteme és a harmadik legkorábban alapított egyetem a világon.

Salamanca Egyetem, SpanyolországForrás: AFP

7. Cornell Egyetem, New York  

Andrew Dickson White és Ezra Cornell 1865-ben alapította ezt az egyetemet, melynek fő campusa 745 hektáron terül el.

Cornell Egyetem, New YorkForrás: Flickr

8. Dartmouth Főiskola, New Hampshire  

A 269 hektáros campus a Connecticut folyó felső völgyében található. Az iskola ősszel a leggyönyörűbb, a számtalan színű fák lombjától ölelve.

Dartmouth Főiskola, New HampshireForrás: Flickr

9. Debreceni Egyetem  

A ma ismert egyetem, lényegében az 1538-ban alapított Debreceni Református Kollégium jogutódja, így Magyarország legrégebbi, folyamatosan működő felsőoktatási intézménye.

Debreceni EgyetemForrás: unideb.hu
egyetemfőiskolaCampus