Különleges épületek - A híd alá építette stúdióját egy tervező

stúdió híd különleges épületek műterem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy spanyol művész új megoldást talált Valencia térhiányára – alkotóműhelyét egy híd alá építette. Igazság szerint inkább rá, vagyis az aljába. A lényeg nem is a pontos helymeghatározás, hanem Fernando Abellanas határok nélküli gondolkodása. Elképesztő látvány - tériszonyosoknak nem ajánlott.

A műterem technikai megoldása

A polcokat, a széket és az íróasztalt a híd betonfalához csavarozta. Mindent többször kellett ellenőrizni, hiszen a tervező nem szeretett volna több méter zuhanást megkockáztatni.

Ám az egész elképzelés legfontosabb és legkritikusabb eleme a síneken mozgó „szoba".

Ez egy fémvázas, ki- és lehajtható fabetétekkel rendelkező kabin, ami egyrészt a műhelybe szállítja Abellanast – kézi hajtóerővel –, másrészt megérkezve ez adja neki a semmiben lógó talajt. A fiatal művész számára végtelenül izgalmas, hogy míg ő mindenki számára rejtve marad, addig a hídon áthaladó autókat, embereket hallja, érzi. A stúdió ambivalens módon egyszerre vesz részt a városi nyüzsgésben és határolódik el tőle.

/1708/A_h_d2017823151410

A tervező művész

Abellanas bútorokat és világítást tervez, ilyen vénával nem nehéz elhinni, hogy ezt a stúdiót mindössze két hét alatt álmodta és alkotta meg. Mivel a stúdióban van ágynemű és lámpa is, így este is tud itt dolgozni. Ilyenkor még döbbenetesebb a kis kabin látványa – épp mint egy hatalmas szentjánosbogár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.