4 csodálatos természeti kincs, amely visszaköszön a lakberendezésben

természet Olaszország Új-Zéland Alaszka Arizona lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ rengeteg mesés tájjal kecsegtet, de ezek közül a legtöbb elérhetetlen marad. Ezen segítünk most; olyan lélegzetelállító természeti kincseket mutatunk, amelyek egyben kitűnő inspirációval is szolgálhatnak otthonod felfrissítéséhez.

Antilop-kanyon

Amerika délnyugati régiójának egyik legnépszerűbb turistacélpontját, az Arizonában található kanyont a navahó homokkő eróziója alakította ki. Az esővíz jelenleg is formálja, 10 éve például 5 hónapra le kellett zárni biztonsági okok miatt.

Antilop-kanyon Forrás: Thinkstock

Lakberendezés

Föld árnyalatokat használj; vörös, barna. A fal legyen világos cappuccino, vagy mély vajszínű. A bútorok és a padló anyagait tekintve a legjobb választás a fa. Kiegészítők és kárpitok esetén a vörös és mézsárga árnyalatait variálva tedd élettel telivé a szobát. A sok növény általában minden szobának jól ál, ám ebben az esetben csupán 1-2 magas, fás szárút helyezz központi helyre.

Forrás: Press Loft

Mendenhall-gleccser jégbarlangjai

Ez Alaszka legszebb gleccsere, jégbarlangjai egyszerre gyönyörűek és veszélyesek. Épp olyan, mintha egy mesevilágba csöppenne az idelátogató; ahogy a fény áttetszik a jeges falakon, egyszerűen hihetetlen látványt nyújt.

Mendenhall-gleccser Forrás: Thinkstock

Lakberendezés

Bár a hófehér adná magát, mégse használd, inkább a szürkésebb, piszkos változatával dolgozz. A kék árnyalatok közül érdemes váltogatni az egészen világostól a közép sötétig az árnyalatokat. A fal színének akár galambszürkét is választhatsz, a már fentebb említett fehér dominanciájával, a kékes textíliákkal és pár kristály, üveg kiegészítővel tökéletes jégbarlanghatást érhetsz el.

Forrás: Press Loft

Monte Piano

Az Olaszországban, a Dél-Tirol és Belluno megye határán található kettős hegyplató alacsonyabb csúcsát nevezik így – 2305 méter. Porózus mészkőből áll, felszíne alatt források teszik vibrálóvá ezt a területet. Tavasszal és nyáron a legszebb, amikor elképesztő számú vadvirág hirdeti az életet és a frissességet.

Monte Piano Forrás: Thinkstock

Lakberendezés

Légy merész, és fesd fű- vagy búzazöldre a falakat! Használj bátran arany kiegészítőket, és válassz egymással harmonizáló textíliákat a zöld, lila, fehér, narancs árnyalataiból – netán egy üde, virágmintás tapétát. Tégy minél több növényt és virágot az adott helyiségbe, de sose válassz ezek mű variációi közül!

Forrás: Press Loft

Champagne Pool

Új-Zéland Rotoura környékén található egy különleges termálövezet, amelynek egyik leglátványosabb eleme a 74 fokos Pezsgő-medence. Ám nem ez teszi különlegessé; a partján lévő narancssárga lerakódásoktól egészen úgy fest, mintha a pokol tavára látnánk rá. Lenyűgöző!

Champagne Pool Forrás: Thinkstock

Lakberendezés

A kék és a mély narancssárga játéka tökéletes harmóniát teremt a szobában. Válassz melléjük „semmilyen" színű bútorokat, engedd, hogy ez a két csodálatos szín domináljon. Egy világos helyiségbe a fal színének is bármelyik bátran használható.

Forrás: Press Loft
A kávézási szokásaid fényt derítenek az otthonod stílusára!http://www.life.hu/otthon/20170822-a-kavezasi-szokasaid-fenyt-deritenek-az-otthonod-stilusara.htmlA kávézási szokásaid megmutatják, hogy ki vagy, ezzel együtt pedig azt is, hogy milyen otthon számodra a legideálisabb. A fém vagy a fa domináljon? Praktikus vagy épp kényelmes legyen? Mutatunk négy alap kávéfogyasztó típust – természetesen számtalan átfedés lehetséges -, és azt, hogy hozzájuk milyen otthon a legmegfelelőbb. Kávékedvelők, ezt nem szabad kihagyni! OtthonThinkstockÚjítsd meg otthonod! - Tapétázási ötletek, tippekhttp://www.life.hu/otthon/20170818-ujitsd-meg-otthonod-tapetazasi-otletek-tippek.htmlA tapéta remek lehetőség az otthonod megújítására. Sokan úgy vélik, hogy a falakat lefesteni egyszerűbb feladat, de ez egyrészt nem mindig igaz, másrészt olyan drasztikus változást nem tudsz vele elérni. Megmutatjuk, hogy miként a legegyszerűbb tapétázni, és természetesen ötletekkel is szolgálunk. OtthonOrigoLakberendezési ötletek – Gyermek- és tiniszoba kialakításahttp://www.life.hu/otthon/20170731-lakberendezesi-otletek-gyermek-es-tiniszoba-kialakitasa.htmlEgy gyerekszoba berendezésére számtalan mintát találsz, melyek gyakran megidézik gyermekkorodat, vagy épp távol repítenek tőle. Ám sose dönts egyedül! Mivel otthonod, ezen szobáját elsősorban nem Te, hanem gyermeked használja, így közösen kell megálmodnotok azt az enteriőrt, mely megadja számára az „én birodalmam” érzést. Otthon--Színpszichológia, avagy így használd a szürkét a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/otthon/20170810-szin-pszichologia-igy-hasznald-a-szurket-a-lakberendezesben.htmlA lakásban szeretjük a fa különböző típusait, a barnát, a fehéret, a lágy tónusokat, mivel melegséget és fényt sugallnak. A szürkével már óvatosabban bánunk, de most bebizonyítjuk, hogy ennek a kevésbé méltatott színnek igenis van helye a lakásodban! OtthonOrigoA hónap színe a tengerzöld - Remekül kombinálható színhttp://www.life.hu/otthon/20170731-a-honap-szine-a-tengerzold-remekul-kombinalhato-szin.htmlA zöld és kék nyugodt harmóniája jelenik meg a tengerzöldben. Ez a mély, tónusos szín volt 2014-ben az év választottja! Használd bátran! Nehéz vele túlzásba esni, de hogy mivel is mutat igazán jól; nos, ebben segítünk neked! Otthon--Rózsaminta a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/otthon/20170727-rozsaminta-a-lakberendezesben-vintage.htmlA rózsaminta lehet romantikus, elegáns, femme fatale, csajos...számtalan formában és színben használhatod otthonod díszítésére. Keverheted más stílusokkal, de vigyázz, mert nem mindegy, hogy ezt miként teszed! Segítünk, hogy az arányokat meg tudd tartani.Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.