A szikla ereje ötvöződik a modern gondolatisággal ebben a belvárosi lakásban

Forrás: Ring Miklós -
szikla Ring Miklós belsőépítészet álomotthon lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy magyar otthon, mely belsőépítészetét tekintve abszolút kiérdemli a merész és a fantasztikus jelzőket. Ring Miklós vezető tervező, belsőépítész most egy olyan bravúrt mutat be, mely remekül érzékelteti a tér és elképzelés összehangolását.

Belvárosi foghíjbeépítés egy történelmi környezetben, mindig a legszebb feladatok egyike. Az építész az antik épületek közé egy modern lakóépületet álmodott meg, amit a hatóságok is támogattak. Az épület szerkezetkész állapota után találtak ránk az Ügyfelek.

Egy fiatal házaspár egy gyermekkel, korszerű, modern gondolkodással. Nyitottságuk elengedhetetlen eleme volt a kialakított terv megvalósításának.

A szikla ereje ötvöződik, a modern gondolatisággal ebben a belvárosi lakásban Forrás: Ring Miklós

Ügyfeleink elképzelése, elvárása azt volt, hogy a koncepció egy központi mag köré rendeződjön. Ez volt a „szikla", melynek központi elemei, a törtvonalú falakkal határolt kiszolgálóhelyiségek és a lépcsőház.

A törtvonalú falak, mint adottság nagyban megnehezítették a funkciók összehangolását. A szóban forgó falazat volt hivatva a médiafalat magába foglalni, de sajnos nem illeszkedett a TV fókuszpontja az ülőgarnitúrához.

Mivel ez az anomália feloldhatatlannak látszott, ezért úgy döntöttünk, ha nem tudunk javítani a helyzeten, akkor kerüljük meg a problémát, és nézzük meg egy másik nézőpontból. Ennek az lett az eredménye, hogy a törtvonalú rajzolatra még ráerősítettünk, és megmozdítottuk a törésvonalakat térben is. Ezzel gyakorlatilag egy pattintott sziklaformát kaptunk, aminek a felületét tovább tagoltuk. Ez indította a térben, több helyütt megjelenő szilánkformát.

A szilánkok hegyes éleit és sarkait íves, gömbölyded formákkal és puha anyagokkal oldottuk fel.

Általánosságban az anyaghasználatot a klasszikus belsőépítészeti anyagok jellemzik: fa, festett mdf, fémek, márvány kőburkolatok és kellemes textilek.

/1708/_lomo2017828143458

Ring Miklós és csapata

Kifinomult anyagok, egyedi formák, átgondolt részletek, odaadó és elhivatott kivitelezői hozzáállás, és az egész alapja a magas szintű tervezői idea... Ez a Ring Studio hitvallása, melyből kiválóan érződik, hogy egy-egy megrendelésre nem munkaként, sokkal inkább alkotásként tekintenek. A belsőépítész és az építész a tervezési fázis során a tervhez hozzáadja saját tudásanyagát, művészi gondolatait és jó esetben lelkének egy részét. Ezáltal létrejön egy épület, egy műalkotás, amely fennállása alatt emberek ezreire vagy akár millióra gyakorol majd hatást.
Minden építményt szemlélő ember emlékképek formájában hazavisz egy keveset az épületből. Ilyenformán az építész, a belsőépítész, az alkotó, tömegek kulturálódásához, formakultúrájának emeléséhez járul hozzá.

Különleges épületek - A híd alá építette stúdióját egy tervezőhttp://www.life.hu/otthon/20170822-kulonleges-epuletek-a-hid-ala-epitette-studiojat-egy-tervezo.htmlEgy spanyol művész új megoldást talált Valencia térhiányára – alkotóműhelyét egy híd alá építette. Igazság szerint inkább rá, vagyis az aljába. A lényeg nem is a pontos helymeghatározás, hanem Fernando Abellanas határok nélküli gondolkodása. Elképesztő látvány - tériszonyosoknak nem ajánlott. OtthonOrigoA jövő házai már a jelenben élnek - Beszélgetés Bényei István építésszelhttp://www.life.hu/otthon/20170817-a-jovo-hazai-mar-a-jelenben-elnek-beszelgetes-benyei-istvan-epitesszel.htmlKépzeld el, ahogy a gondolattól, a kottára írt hangjegyeken át, végül eljutsz a hangversenyterembe, ahol felcsendül a megírt, önmagával és a jelenlévőkkel is csodás összhangban lévő zenemű. Így lehet a legjobban szemléltetni Bényei István munkásságát, aki ma, egyike Magyarország legnevesebb építészeinek. Ő az, aki nem házakat, hanem otthonokat tervez és épít. OtthonOrigoNyár végi kertrendezési last minute ötletekhttp://www.life.hu/otthon/20170808-nyar-vegi-kertrendezesi-last-minute-otletek-tippek.htmlAz elmúlt napokban ízelítőt kaptunk abból, hogy bizony a csodás nyár nem tart örökké. Ám ez nem jelenti azt, hogy a kert adta nyugalmat, pihenést és alkalomadtán pezsgést ne élvezhetnéd még hosszú heteken át! Otthon--Nyilvános WC-ből pazar álomotthon - Fotókhttp://www.life.hu/otthon/20170803-nyilvanos-wc-bol-pazar-alomotthon-anglia-fotok.htmlAngliában magasabbak a lakás árak, mint New Yorkban. Nem csoda hát, ha az emberek megpróbálnak okosan saját otthonhoz jutni. Így tett Laura Clark is, aki még 2005-ben végzett belsőépítészként. Úgy gondolta, a tanultakat átülteti a gyakorlatba, és vesz egy nyilvános illemhelyiséget. Otthon--Ilyen egy belsőépítész lakása Manhattanben – Előtte-utána fotókhttp://www.life.hu/otthon/20170724-ilyen-egy-belsoepitesz-lakasa-manhattan-elotte-utana-fotok.htmlA belsőépítész Tina Ramchadani és férje lakást kerestek Manhattanben, de egyet se találtak, ami árban és elrendezésben megfelelt volna számukra. Majd egyik nap, Tina szeme megakadt egy lakáshirdetésen, aminek alaprajzát ígéretesnek, árát pedig elfogadhatónak találták; így megkezdődött az átalakítás. Elképesztő lett a végeredmény! OtthonOrigoDíjnyertes házak, melyek egészen kis alapterülettel rendelkeznekhttp://www.life.hu/otthon/20170629-dijnyertes-hazak-egeszen-kis-alapterulettel-rendelkeznek.htmlA kis otthonokat többé nem kell rejtegetni. Manapság a kreatív és innovatív formatervezés szinonimái, hiszen az épület szerkezetétől egészen a dekorációig minden négyzetcentimétert alaposan át kell gondolni, meg kellett tervezni, hogy a végeredmény tökéletes lehessen. Az Amerikai Építészek Intézete, „2017 Small Project Awards" első négy helyezettjét mutatjuk most be. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.