Lakberendezési tippek a könyvek szerelmeseinek

design könyv könyvespolc lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Annak ellenére, hogy digitális korban élünk – az e-book egyre népszerűbb -, semmi sem hasonlítható a polcokon sorakozó könyvek látványához. A tudás, a történetek, a romantika szinte átsugárzik a kötött papírlapokból. Egyszerre ad egyfajta békés és intellektuális légkört a szobának. A több falat átfogó könyvespolcok túlmutatnak a praktikumon. Most feltárjuk a különböző stílusú szobákat a könyvek szerelmeseinek.

Egy tökéletes hely, ahol a magasra törő könyvtár díszíti a nappalit. A lépcső csodásan egybeolvad a polcokkal, teret engedve a könyvek csodás látványának. Egyfajta tudás fája-hatást ér el, ez a fajta koncepció.

A lépcső csodásan egybeolvad a polcokkal, teret engedve a könyvek csodás látványának Forrás: Paul Cremoux Studio

Ez a nappali, a legtöbb lakásban könnyedén kialakítható. Ha a kanapé csak egy kicsit távolodik a faltól - a szoba közepe felé – úgy elegendő helyet hagy a mögötte álló könyvespolcoknak. A keskeny polcrendszer nem okoz komoly térkiesést.

Ez a nappali, a legtöbb lakásban könnyedén kialakítható, a keskeny polcrendszer ugyanis nem okoz komoly térkiesést Forrás: ArchAnts

Épp olyan, mintha egy luxuskönyvtárban járnánk – ezt erősíti a létra is - , mely melegséggel és nyugalommal tölti el az embert egy fáradt nap után, vagy épp egy lustálkodós hétvégén.

Épp olyan, mintha egy luxuskönyvtárban járnánk – ezt erősíti a háttérben meghúzódó létra is Forrás: Alexey Gulesha

Ezeket a könyvet mindenképp olvasd el!

Összeállítottuk a könyv "bakancslistánkat", melyen 5 olyan könyv szerepel, amit feltétlenül el kell olvasnod, mielőtt feldobod a bakancsodat. Nézzük csak!

A könyvespolcot kiemelik a nem túl mozgalmas képek, és egyben új funkcióval is feltöltik azt. Remekül működik akkor, ha a polcok eltakarják a sima falfelületeket, így nem kell kényelmetlen kompromisszumot kötnöd.

A könyvespolcot kiemelik a nem túl mozgalmas képek, és egyben új funkcióval is feltöltik azt Forrás: Michael Maher Design

Sok az ablak? Használj ki minden felületet! Vizsgáld meg, hogy milyen rendelkezésre álló helyed maradt, és tervezz egyedi méretű polcokat.

Vizsgáld meg, hogy milyen rendelkezésre álló helyed maradt, és tervezz egyedi méretű polcokat Forrás: Elizabeth Roberts

A legfelső emelet se lehet könyvmentes. A derékszögmentes falak gyönyörű felületet adnak egy egyedi könyvespolchoz, a szobában elhelyezett lámpák pedig szinte vonzzák az embert, hogy élvezze egy remek könyv társaságát.

A derékszögmentes falak gyönyörű felületet adnak egy egyedi könyvespolchoz Forrás: Uglyanitsa Alexander

Nem kell feltétlenül egyedi tervezésű, vagy épp az egész falat betöltő polcokban gondolkodni. Kiválóakat lehet készen venni is, melyek épp annyira mutatósak.

Kiváló polcokat lehet készen venni is, melyek épp annyira mutatósak, mint egyedi tervezésű társaik Forrás: Evermotion

A DIY – vagyis saját készítésű – polcrendszerekkel, a szoba aktív részesévé teheted az egyébként semmire sem használható tereket.

A DIY – vagyis saját készítésű – polcrendszerekkel, a szoba aktív részesévé teheted az egyébként semmire sem használható tereket Forrás: Santiago Mañero
Eladó Mark Twain bájos connecticuti farmjahttp://www.life.hu/otthon/20170823-elado-mark-twain-bajos-connecticuti-farmja-haza.htmlA közel 20 hektáros connecticuti birtok - melyet Mark Twain halála előtt egy évvel vásárolt -, magába foglal egy 1787-ben épült házat és egy 1860-ban felhúzott pajtát. Mindez most eladó, és mindössze 1,85 millió dollárt kérnek érte. Otthon--Különleges épületek - A híd alá építette stúdióját egy tervezőhttp://www.life.hu/otthon/20170822-kulonleges-epuletek-a-hid-ala-epitette-studiojat-egy-tervezo.htmlEgy spanyol művész új megoldást talált Valencia térhiányára – alkotóműhelyét egy híd alá építette. Igazság szerint inkább rá, vagyis az aljába. A lényeg nem is a pontos helymeghatározás, hanem Fernando Abellanas határok nélküli gondolkodása. Elképesztő látvány - tériszonyosoknak nem ajánlott. OtthonOrigoA kávézási szokásaid fényt derítenek az otthonod stílusára!http://www.life.hu/otthon/20170822-a-kavezasi-szokasaid-fenyt-deritenek-az-otthonod-stilusara.htmlA kávézási szokásaid megmutatják, hogy ki vagy, ezzel együtt pedig azt is, hogy milyen otthon számodra a legideálisabb. A fém vagy a fa domináljon? Praktikus vagy épp kényelmes legyen? Mutatunk négy alap kávéfogyasztó típust – természetesen számtalan átfedés lehetséges -, és azt, hogy hozzájuk milyen otthon a legmegfelelőbb. Kávékedvelők, ezt nem szabad kihagyni! OtthonThinkstock3 börtön, ami ma már luxushotelhttp://www.life.hu/otthon/20170726-3-borton-ami-ma-mar-luxushotel-szalloda.htmlTe megszállnál egy olyan hotelben, mely régen börtönként működött? A világ számos pontján láttak fantáziát a foglyok és őrök nélkül maradt épületekben. Ám abban, hogy miként őrizték meg, emelték ki, vagy épp fedték el az épületek börtön jellegét, bizony komoly eltéréseket láthatunk. OtthonOrigoElhagyott szobák, amelyek titkai most feltárulnakhttp://www.life.hu/otthon/20170720-elhagyott-szobak-melyek-titkai-most-feltarulnak.htmlGyerekként hatalmas felfedező túrát jelentett a nagyszülők padlásának vagy pincéjének zseblámpás felfedezése; a régi bútorok, letűnt emlékek közötti modern jelenlét egyszerre volt izgalmas és hátborzongató. Hasonlóan érezhették magukat azok is, akik a következőkben bemutatott „szobákat" találták meg. Otthon--Kavicsból és kőből készít képeket a magyar alkotóhttp://www.life.hu/otthon/20170717-kavicsbol-es-kobol-keszit-kepeket-a-magyar-alkoto.htmlA kövek és kavicsok a talpunk alatt, kezünkből a vízbe hullva élik életüket. Ám, egy magyar alkotó új életet adott nekik, így a természet ezen szilárd elemei, otthonunk csodás díszévé válnak. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.