fürdőszoba kis alapterület lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mutattunk már igazi luxus fürdőszobákat, ahol nem számított a tér, némelyik egy nappali méretével vetekedett. Ám, sok esetben, a fürdőszoba a lakás egyik legkisebb pontja. Ilyenkor komoly kreativitásra és szuper trükkökre van szükség ahhoz, hogy a tér tágasabbnak tűnjön és kihasználhatóbb legyen. Mutatjuk a legszebb és legkisebb fürdőszobákat.

A természeti motívumok megnyitják a teret, nem mellékesen sokkal kellemesebben is érzi magát egy ilyen közegben az ember. A fehér szín – mely itt a domináns – pedig tágítja a fürdőszobát.

Forrás: Ulaluls

Az apró mozaiklapok optikailag növelik a falfelületet, de csak abban az esetben, ha nem a teljes fürdőszobában használod!

Forrás: Ulaluls, Rusu Ruslan

A csíkok segítik elfeledtetni a szemmel az igazi arányokat.

Forrás: Rusu Ruslan, Peter Murdock

A világ leggyönyörűbb fürdőszobái - Közel a természet

Ezekben a fürdőszobákban határozottan a pihenésé, a kikapcsolódásé a főszerep. Ezt pedig a természet meghívásával érik el. Olyan megoldásokat mutatunk, amelyek egyszerre döbbenetesek és lenyűgözőek; dzsungel, borostyánfal, kis tó.

Az ovális és görbe formák remekül megadják a kis térnek azt, amire szüksége van; a legjobb helykihasználást. Nem mellékesen pedig, az érdekes térrendezés elvonja a figyelmet.

Forrás: My Design Review

A falba süllyesztett tárolók növelik a teret.

Forrás: Nathan Schroder

A tükrök mindig remekül nagyítják a helyiséget. Az egymással szemben lévő falakon elhelyezett tükrök duplán segítenek a kis terek nagyobbá tételében.

Forrás: Trevor Tondro, Jonny Valiant

Időnként egy meglepő szín vagy forma eltereli a szemet a kisebb térről.

Forrás: David Tsay, Trevor Tondro
A babaszoba kialakítása - Színek, mintákhttp://www.life.hu/otthon/20170915-a-babaszoba-kialakitasa-szinek-mintak-ujszulott.htmlAz új jövevény szobájának kialakítása gyönyörű feladat. Belecsempészheted a várakozás örömét, és egy teljesen új világ nyílik meg számodra. Előző írásunkban a babaágyakkal foglalkoztunk, most a színek és minták sokrétűségével fogunk megismertetni. Mi illik, és mi nem? Miként lehet unisex vagy épp nemorientált egy kisbaba szobája? Többek közt ezekre a kérdésekre is választ kapsz. OtthonOrigoA 21. századi belsőépítészet jelene – interjú Ring Miklóssalhttp://www.life.hu/otthon/20170914-belsoepiteszet-21-szazad-interju-ring-miklossal.htmlEgy budai kis hangulatos kávézóban találkoztunk Ring Miklós vezető-tervező belsőépítésszel. Épp csak leült, mikor szemével már végigpásztázta a helyet, és megjegyzett egy-két dolgot, melyet ő másként, vagy épp máshová tett volna. Hiába, aki szenvedélyesen szereti a szakmáját, az lényegében képtelen kilépni belőle. A Ring Studio tulajdonosával beszélgettünk. OtthonOrigo1960-as évekbeli üdülőkomplexumok akkor és most - Fotókhttp://www.life.hu/otthon/20170912-1960-as-evekbeli-udulok-nyaralok-szallodak-akkor-es-most-fotok.htmlPablo Iglesias Maurer fotós íróasztalára került egy képeslap a 60-as évekből. A képen egy üdülőparadicsom hirdetett pihenést, kikapcsolódást és megvalósulásra váró álmokat. A rajta szereplő emberek vidámak voltak és felszabadultak. Maurer azon tűnődött, az épület vajon miként nézhet ki most, napjainkban. Otthon--A hónap színe a kardinálpiros – Így használd a lakberendezésben!http://www.life.hu/otthon/20170826-a-honap-szine-a-kardinalpiros-igy-hasznald-a-lakberendezesben.htmlA piros a szenvedély, a tűz és a szerelem színe, ám sok esetben kapcsolják össze negatív tartalmú fogalmakkal, mint a háború, düh, vagy a veszély. A kardinálpiros, a vörös egyfajta narancsos árnyalata, mely erőteljes, mégis lágyan simul otthonod stílusába. OtthonOrigoLakberendezési tippek a könyvek szerelmeseinekhttp://www.life.hu/otthon/20170825-lakberendezesi-tippek-a-konyvek-szerelmeseinek-konyvespolc.htmlAnnak ellenére, hogy digitális korban élünk – az e-book egyre népszerűbb -, semmi sem hasonlítható a polcokon sorakozó könyvek látványához. A tudás, a történetek, a romantika szinte átsugárzik a kötött papírlapokból. Egyszerre ad egyfajta békés és intellektuális légkört a szobának. A több falat átfogó könyvespolcok túlmutatnak a praktikumon. Most feltárjuk a különböző stílusú szobákat a könyvek szerelmeseinek. Otthon--4 csodálatos természeti kincs, amely visszaköszön a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/otthon/20170825-4-csodalatos-termeszeti-kincs-inspiracio-a-lakberendezesben.htmlA világ rengeteg mesés tájjal kecsegtet, de ezek közül a legtöbb elérhetetlen marad. Ezen segítünk most; olyan lélegzetelállító természeti kincseket mutatunk, amelyek egyben kitűnő inspirációval is szolgálhatnak otthonod felfrissítéséhez. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.