Új évszak, új életérzés az otthonodban is - Őszi lakberendezési trendek

otthon évszak lakberendezés ősz bohém
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Reggel és este már vacogtató hideg van, de a köztes időben még érzed a nap erejét a bőrödön. Miért ne éld meg ezt a csodás időszakot az otthonodban is? Még az eső is szebb egy vidám és ingerektől gazdag lakás ablakából. Mutatjuk, hogy miként csempészd be a bohém őszt a négy fal közé.

A bohém szó a 15. századi Franciaországból származik. Jelentése könnyed, könnyelmű, jó kedélyű. Maga a kifejezés Henri Murger 1845-ben megjelent műve, a Scènes de la vie de bohème (magyarul Bohémélet) nyomán vált népszerűvé.

Engedd szabadon szárnyalni a fantáziádat. Párosíts össze olyan színeket és formákat, melyek elsőre inkább taszítanák egymást, mintsem harmóniában meglennének egymás mellett. Merj mintákat, váltakozó anyagokat használni. Élvezd az impulzivitást, azt, amit a csodaszép ősz kínál a természetben.

Merj mintákat, váltakozó anyagokat használni Forrás: Pressloft

A vörös, a piros, a narancs, a barna, sőt a lila mélyebb tónusai is mind az őszt idézik; a természet méltóságteljes álomba vonulását, a nap utolsó erős sugarait. Remek lehetőség rejlik a részletekben. A színes díszpárnák, vázák, gyertyák képesek őszies, de vidám hangulatot varázsolni az otthonodba.

A vörös, a piros, a narancs, a barna, sőt a lila mélyebb tónusai is mind az őszt idézik; a természet méltóságteljes álomba vonulását, a nap utolsó erős sugarait Forrás: Pressloft

Hozd be az erkélyről és a kertből az évelő növényeket. Engedd, hogy felüdítsék a nappalit, vagy épp a konyhát csodás zöld színükkel.

Hozd be az erkélyről és a kertből az évelő növényeket, engedd, hogy felüdítsék a nappalit Forrás: Pressloft

A virágmotívummal sosem lőhetsz mellé. Most a réti üdék helyett azonban válaszd inkább az antikolt, nagyobb virágzatú mintákat.

A virágmotívummal sosem lőhetsz mellé Forrás: Pressloft

Ne légy az ősz ellensége. Ez is csak egy évszak, lásd meg a csodás oldalát!

1. Asztali lámpa, KIKA 12.990 forint 2. Dohányzóasztal, KIKA 40.900 forint 3. Fotel, IKEA 44.990 forint 4. Tároló kosár, Jysk 1350 forint/darab 5. Puff, IKEA 39.990 forint 6. Nubilo kanapé, Spirit Home 7. Mécsestartó, Jysk 1290 forint/darab 8. Art szőnyeg, Diego 9990 forint Forrás: Life.hu
Harry Potter gyűjtemény – Lakberendezés Roxfort módrahttp://www.life.hu/otthon/20170918-harry-potter-gyujtemeny-lakberendezes-roxfort-griffendel-j-k-rowling.htmlNem kell tovább várni a baglyokat! A J.K. Rowling teremtette világ, már bárki számára elérhető. A varázslótanoncok iskolai szállását idézi a PBteen új Harry Potter kollekciója, melyben paplanhuzat, sötétben ragyogó párna és minden egyéb lakberendezési kellék megtalálható, hogy kedvenc könyvednek hódolhass. Otthon--A babaszoba kialakítása - Színek, mintákhttp://www.life.hu/otthon/20170915-a-babaszoba-kialakitasa-szinek-mintak-ujszulott.htmlAz új jövevény szobájának kialakítása gyönyörű feladat. Belecsempészheted a várakozás örömét, és egy teljesen új világ nyílik meg számodra. Előző írásunkban a babaágyakkal foglalkoztunk, most a színek és minták sokrétűségével fogunk megismertetni. Mi illik, és mi nem? Miként lehet unisex vagy épp nemorientált egy kisbaba szobája? Többek közt ezekre a kérdésekre is választ kapsz. OtthonOrigoA világ leggyönyörűbb fürdőszobái - 2. részhttp://www.life.hu/otthon/20170912-a-vilag-leggyonyorubb-furdoszobai-2-resz-luxus-design-extravagans.htmlA fürdőszoba a kényelemről, a relaxációról szól. Az előző cikkünkben már bemutattuk a legszebb természetközeli fürdőket. Most a luxust és a fényűzést szimbolizáló csodák jönnek. Az északi hideg eleganciától kezdve a keleti túlzó formavilágig mindenféle stílus helyet kapott. Otthon--4 csodálatos természeti kincs, amely visszaköszön a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/otthon/20170825-4-csodalatos-termeszeti-kincs-inspiracio-a-lakberendezesben.htmlA világ rengeteg mesés tájjal kecsegtet, de ezek közül a legtöbb elérhetetlen marad. Ezen segítünk most; olyan lélegzetelállító természeti kincseket mutatunk, amelyek egyben kitűnő inspirációval is szolgálhatnak otthonod felfrissítéséhez. OtthonOrigoA kávézási szokásaid fényt derítenek az otthonod stílusára!http://www.life.hu/otthon/20170822-a-kavezasi-szokasaid-fenyt-deritenek-az-otthonod-stilusara.htmlA kávézási szokásaid megmutatják, hogy ki vagy, ezzel együtt pedig azt is, hogy milyen otthon számodra a legideálisabb. A fém vagy a fa domináljon? Praktikus vagy épp kényelmes legyen? Mutatunk négy alap kávéfogyasztó típust – természetesen számtalan átfedés lehetséges -, és azt, hogy hozzájuk milyen otthon a legmegfelelőbb. Kávékedvelők, ezt nem szabad kihagyni! OtthonThinkstockÚjítsd meg otthonod! - Tapétázási ötletek, tippekhttp://www.life.hu/otthon/20170818-ujitsd-meg-otthonod-tapetazasi-otletek-tippek.htmlA tapéta remek lehetőség az otthonod megújítására. Sokan úgy vélik, hogy a falakat lefesteni egyszerűbb feladat, de ez egyrészt nem mindig igaz, másrészt olyan drasztikus változást nem tudsz vele elérni. Megmutatjuk, hogy miként a legegyszerűbb tapétázni, és természetesen ötletekkel is szolgálunk. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.