hálószoba irodalmi Nobel-díj Ernest Hemingway írók tervrajz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számos író számára a hálószoba nem csupán a pihenés tere volt. Sok esetben egyfajta dolgozószobaként is funkcionált. Ezek a kreatív terek, ahol sok korszakalkotó mű is született – ha csupán fejben is -, most lelepleződnek.

Az HomeAdvisor újraalkotta néhány nagy író hálószobáját, különleges tervrajz formájában.

1. Virginia Woolf

Regényíró, novellista, kritikus és feminista. Olyan csodálatos könyveket köszönhetünk neki, mint a Mrs. Dalloway, vagy épp az Orlando. A 19. századi hálószobája tele volt könyvekkel, dísztárgyakkal, sőt még egy csap is helyet kapott benne.

Forrás: Homeadvisor

2. Ernest Hemingway

Az irodalmi Nobel-díjas regényíró, novellista és újságíró, bár tragikus módon távozott az élők sorából, olyan klasszikus műveket hagyott hátra, mint Az öreg halász és a tenger, vagy a Búcsú a fegyverektől. Hálószobája minimalista stílusú, könnyed és szellős.

Forrás: Homeadvisor

3. Flannery O'Connor

Az itthon sajnos kevésbé ismert amerikai írónő lupusban szenvedett, és gondolatait Prayer Journal (Imanapló) című könyvében meg is írta. Ez ugyan magyarul nem olvasható, ám a Minden összefut című kisregényét megtalálhatod az itthoni könyvesboltok polcain is. Miközben Flannery O'Connor édesanyja a tejtermelő gazdaságában dolgozott, addig lánya rengeteget írt. Hálószobája hangulatos, merész mintázattal és díszítéssel.

Forrás: Homeadvisor

8 dolog, amit azonnal dobj ki a hálószobádból!

A hálószoba egy szentély, a pihenésé és a nyugodt alvásé. Ezt azonban sok olyan dolog zavarhatja, melyre szinte már kötelező kellékként tekintünk. Lehet, hogy a reggeli fáradságnak pár apró lépéssel véget vethetsz. Ebben segítünk most.

4. Henry David Thoreau

Az amerikai író, filozófus egyesek szerint a legelső amerikai környezetvédő, valamint a polgári engedetlenség eszme megalapozója volt. Az apró hálószoba rusztikusságát a kandalló, a fabetétek és a kevés bútor adta.

Forrás: Homeadvisor

5. Victor Hugo

Az ünnepelt francia író, a Nyomorultak szerzője, Victor Hugo hálószobájának fő színeit a piros és a vörös adták. Ezzel teremtve érzékeny hangulatot.

Forrás: Homeadvisor

6. Emily Dickinson

A költőnő zárkózottan élt, a majd' 2000 verse közül csupán pár darab jelent meg életében. Hálószobája meglehetősen egyszerű volt, csak egy kis asztalra és természetes fényre volt szüksége ahhoz, hogy megírja verseit.

Forrás: Homeadvisor

7. Marcel Proust

A francia író nevéhez köthető a 20. század egyik legjelentősebb műve, Az eltűnt idők nyomában című, hétkötetes regény. Kis hálószobájában nappal írt, éjjel pedig aludt. Rengetek tárolóegységgel, kényelmes fotellel maximalizálta a tér kihasználását.

Forrás: Homeadvisor

8. William Faulkner

A Nobel-díjas amerikai író, a „déli irodalom” egyik legmeghatározóbb alakjainak egyike. Ismert művei közt szerepel A hang és a téboly, és a Míg fekszem kiterítve. Hálószobája inkább az írást, mintsem a pihenést szolgálta, egyszerűen volt berendezve.

Forrás: Homeadvisor
Új évszak, új életérzés az otthonodban is - Őszi lakberendezési trendekhttp://www.life.hu/otthon/20170918-uj-evszak-uj-eleterzes-otthon-oszi-lakberendezesi-tippek.htmlReggel és este már vacogtató hideg van, de a köztes időben még érzed a nap erejét a bőrödön. Miért ne éld meg ezt a csodás időszakot az otthonodban is? Még az eső is szebb egy vidám és ingerektől gazdag lakás ablakából. Mutatjuk, hogy miként csempészd be a bohém őszt a négy fal közé. Otthon--Harry Potter gyűjtemény – Lakberendezés Roxfort módrahttp://www.life.hu/otthon/20170918-harry-potter-gyujtemeny-lakberendezes-roxfort-griffendel-j-k-rowling.htmlNem kell tovább várni a baglyokat! A J. K. Rowling teremtette világ már bárki számára elérhető. A varázslótanoncok iskolai szállását idézi a PBteen új Harry Potter-kollekciója, amelyben paplanhuzat, sötétben ragyogó párna és minden egyéb lakberendezési kellék megtalálható, hogy kedvenc könyvednek hódolhass. Otthon--1960-as évekbeli üdülőkomplexumok akkor és most - Fotókhttp://www.life.hu/otthon/20170912-1960-as-evekbeli-udulok-nyaralok-szallodak-akkor-es-most-fotok.htmlPablo Iglesias Maurer fotós íróasztalára került egy képeslap a 60-as évekből. A képen egy üdülőparadicsom hirdetett pihenést, kikapcsolódást és megvalósulásra váró álmokat. A rajta szereplő emberek vidámak voltak és felszabadultak. Maurer azon tűnődött, az épület vajon miként nézhet ki most, napjainkban. Otthon--Titkos ajtók és rejtett szobák a 21. századbanhttp://www.life.hu/otthon/20170911-titkos-ajtok-es-rejtett-szobak-a-21-szazadban-epiteszeti-erdekessegek.htmlGyerekkorunk titkos ajtói a regényekben, ifjúsági filmekben jelentek meg, majd onnan a fantáziánkon átmásztak a valóságba. Más szemmel néztünk egy-egy repedésre, ferdén feltett tapétára. Legtöbbünket még ma is izgalommal tölt el egy-egy titkos ajtó felfedezésének gondolata; a várakozás, mely a kinyitása és a rejtett helyiség megpillantása között erőteljes szívdobbanások hullámával érkezik. Titkos ajtók még ma is vannak, sőt, újak is készülnek. Otthon--Lakberendezési tippek a könyvek szerelmeseinekhttp://www.life.hu/otthon/20170825-lakberendezesi-tippek-a-konyvek-szerelmeseinek-konyvespolc.htmlAnnak ellenére, hogy digitális korban élünk – az e-book egyre népszerűbb -, semmi sem hasonlítható a polcokon sorakozó könyvek látványához. A tudás, a történetek, a romantika szinte átsugárzik a kötött papírlapokból. Egyszerre ad egyfajta békés és intellektuális légkört a szobának. A több falat átfogó könyvespolcok túlmutatnak a praktikumon. Most feltárjuk a különböző stílusú szobákat a könyvek szerelmeseinek. Otthon--A világ leggyönyörűbb fürdőszobái - 1. rész http://www.life.hu/otthon/20170906-a-vilag-leggyonyorubb-furdoszobai-1-resz-termeszet-novenyek.htmlEzekben a fürdőszobákban határozottan a pihenésé, a kikapcsolódásé a főszerep. Ezt pedig a természet meghívásával érik el. Olyan megoldásokat mutatunk, amelyek egyszerre döbbenetesek és lenyűgözőek; dzsungel, borostyánfal, kis tó. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.