400 ezer forintból épített saját házat magának a középiskolás fiú

építkezés ház otthon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem sok 13 éves fiatalnak az álma, egy saját, két kezével felépített ház. Luke Thill tehát a kivétel, aki sok mindent tett ezért a szülei kertjében lévő, kétszintes házért. Az összesen 5 négyzetméteres ingatlanról kívülről nehéz elhinni, hogy élhető, de az.

A fiatal fiú 1 évvel ezelőtt határozta el, hogy ő bizony építkezni fog. Kiszámolta, hogy mennyi pénzre lesz szüksége, és elkezdte összegyűjteni hozzá az anyagokat. A projekt hozzávetőleg 1500 dollár – nagyjából 400 ezer forint – volt. 12 hónap alatt majdnem összejött az előre meghatározott összeg - Luke ezért a környéken különféle ház körüli munkákat vállalt –, a megkeresett pénzét természetesen a szülei kipótolták. Az apját is meglepte, hogy mennyire céltudatos a fia, és ahelyett, hogy a haverokkal lógott volna nyáron, ő inkább füvet nyírt és takarított.

400 ezer forintból épített saját házat magának a középiskolás fiú, Luke Thill Forrás: Facebook/Luke Thill

A kis ház 1,6 méter széles, és 3 méter magas. Az emeleten, jobban mondva galérián kapott helyet a háló, a földszinten pedig egy nappalifülke és egy előszoba-konyhácska – apró hűtővel, mikróval és egy tükrös tárolóval.

A házikó 1,6 méter széles és 3 méter magas Forrás: Facebook/Luke Thill

A legtöbb munkát a 13 éves fiú egyedül végezte el, persze szülei időnként segítettek neki, de nagyon figyeltek arra, hogy ne Luke helyett dolgozzanak, csak mellette.

Luke apja nagyon büszke a fiára, hogy szinte teljesen egyedül építette fel a házát Forrás: Facebook/Luke Thill

A felhasznált anyagok 75%-a újrahasznosított, mely nem csupán pénztárcakímélő megoldás volt Luke részéről, de példamutatás is. Sok anyag a nagymama házából származik, de ajándékba is kapott ezt-azt – például a bejárati ajtót a nagybátyjától. A villanyszerelést egy hozzáértő barátja végezte, amiért cserébe a fiú kitakarította a garázsát. Sajnos a vizet nem tudta beköttetni, de Luke állítja, tervbe van véve egy nagyobb ház építése is, ami már abszolút összkomfortos lesz.

Luke nem költözött át ide, de hetente több éjszakát is a saját házában tölt, valamint a leckéit is itt írja meg. Remek példa minden fiatal számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.