Csajszis vs. Nőcis lakberendezés, a különbség szembetűnő

nappali otthon lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csajszi az, aki ezerrel pörög, sok ember veszi körül, imádja a pezsgést és az életterét is eszerint alakítja ki. Színek, minták, könnyed variálhatóság jellemzi a bútorait és kiegészítőit. Nem riad vissza egy-két meghökkentő tárgytól, sőt, szereti vadászni is ezeket. Nőci szereti a kellemest a hasznossal összekötni, ezért leggyakrabban olyan lakberendezési tárgyakat választ, amik nem csupán funkciójukban, de stílusukban is kimagaslóak. Kifinomult, szereti a játékosságot, ám esetében a prioritás inkább az atmoszférán, az összhatáson van. Nézd meg, hogy miben és miként különböznek!

Fotel

A babzsákfotel használata sok féleképpen variálható és könnyen áthelyezhető; egyszóval praktikus. A csajszi azért is szereti nagyon, mert remekül lehet benne olvasni, laptopozni, beszélgetni, és még egy délutáni szendergésre is alkalmas.

A lábtartós, modern fotel szinte hozzásimul az emberhez, amikor beleül. Ám, nem csupán rendkívül kényelmes, egyben a lakás fontos eleme is. Színével, formájával erősíti a szoba stílusát, így a nőci nem csupán használati, hanem díszítő elemként is tekint rá.

1. Babzsákfotel Odea 29.900 Ft, 2. Fotel lábtartóval Innoshop 201.600 Ft Forrás: Life.hu

Kanapé

A csajszinak, az esetek többségében kinyitható kanapéja van, mivel gyakran szervez otthon bulit, és előfordul, hogy egy-két barátja ott is alszik nála. Örül, ha a huzat könnyen levehető és mosható. A mindennapokban általában sok párna, takaró és magazin hever rajta.

A fotelhez hasonlóan, a nőci számára fontos, hogy a kanapé határozott és karakteres darab legyen. Nem zsúfolja túl díszpárnákkal, és egy folttisztítót mindig a közelben tart, ha netán kilöttyenne rá valami.

1. Kinyitható kanapé IKEA 64.990 Ft, 2. Kanapé Kanapé.Shop 137.800 Ft Forrás: Life.hu

Lámpa

Csajszi az egyedi, érdekes és mutatós darabokat kedveli. Elve; minél nagyobb, annál jobb.

Nőci, mint, ahogy a bútorok esetén szereti a visszafogott, de látványos darabokat, úgy igaz ez a lámpára is.

1. Mennyezeti lámpa Beliani 39.999 Ft, 2. Mennyezeti lámpa Lámpa&Desing 102.500 Ft Forrás: Life.hu

Szőnyeg

Csajszinak a legpraktikusabb a rongyszőnyeg, mivel könnyen tisztítható, praktikus és egy-egy színes darabbal könnyen meg lehet bolondítani a szobát.

A hosszúszálú, puha, világos szőnyeg ugyan komoly odafigyelést igényel, de a nőci képes lemondani a nappaliban való csokoládé puding majszolásról.

1. Rongyszőnyeg KIKA 2990 Ft, 2. Szőnyeg Dizon 4590 Ft Forrás: Life.hu

Tükör

Csajszi szereti az érdekes, szokatlan megoldásokat, így van a tükörrel is. Ezt az ajtóra akasztható megoldást például imádja, mivel nem foglal plusz helyet, ráadásul a szoba egy olyan részét díszíti, amit egyébként nem szoktak.

Az egészalakos tükör egyfajta státuszszimbólum is. A szobában bármikor lehet rögtönözni egy kis divatbemutatót, melyet nőci imád.

1. Ajtóra akasztható tükör IKEA 6990 Ft, 2. Állótükör IKEA 15.990 Ft Forrás: Life.hu

Kép

Csajszi imádja a feltűnést, időnként úgy érzi, hogy egyenesen neki találták ki a falmatricákat. Könnyen fel tudja helyezni, a több mintából állókat pedig kedve szerint variálhatja.

A keretes képek mellett, nőci imádja a friss és modern hatást keltő, minőségi posztereket - akár magukban, akár képkeretbe téve.

1. Falmatrica BeePrint 3890 Ft, 2. Poszter IKEA 1290 Ft Forrás: Life.hu

Hangulatvilágítás

A bohókás, bulis hangulat elengedhetetlen eleme a disco fény. Minden csajszinak szüksége van rá, akár házibulit, akár csak egy kis esti otthoni lazulást tervez.

Nőci imádja a 2in1 dolgokat. Az a hangulatvilágítás például, ami nappal dísztárgyként funkcionál, este pedig fényt is ad, tökéletes a számára.

1. Disco asztali lámpa Bauhaus 2990 Ft, 2. Színes üveglámpa 15 darabos szett Lámpa szalon 41.700 Ft Forrás: Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.