szűkös élettér Hong Kong otthon klausztrofóbia koporsókabin szűk hely
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hongkong többek közt arról is híres, hogy az ingatlanárak itt a csillagos égig érnek. 7,5 millió lakosára, igen kevés beépíthető és hasznosítható terület jut. Tehát a tér, mint olyan, már csak a gazdagok számára érhető el, ők tudják hosszú távon megtartani. Aki nem engedheti meg magának a garzon luxusát sem, az úgynevezett „koporsókabinokban" él.

Ezeket a lakóhelyeket egyébként Az ENSZ az "emberi méltóság megsértésnek" minősítette. Már a képek látványától is elfoghat a klausztrofóbia, képzeld el, mit élnek át azok, akik ezekben élnek. A helykihasználás maximális, lényegében csak ülni és feküdni tudnak itt a lakók. A tér szűkösségét csak fokozza, hogy ezekbe a „koporsókabinokba" az összes személyes holmijuknak is el kell férni.

Benny Lam fotográfus ezt dokumentálta a „Trapped" című fotósorozatában.

/1711/Hong_2017112411150Eladnád, de nincs érdeklődő? – Szakértő segít, hogy piacképes legyen az ingatlanodhttp://www.life.hu/otthon/20171122-eladnad-de-nincs-erdeklodo-szakerto-segit-ingatlaneladas-haz-lakas.htmlA lakáshirdetés túlmutat a képeken és az „eladó" címkén. Ez is egy szakma, melybe nem kell feltétlenül beletanulnod. De jó, ha ismered azokat a dolgokat, melyekkel sikeresebben, hatékonyabban és rövidebb idő alatt találhatsz vevőt házadra, lakásodra. A jó és eredményes ingatlanhirdetés elemeit, Hegedűs László, a Duna House egyik ingatlanszakértője és bloggere osztja meg olvasóinkkal. OtthonOrigoNem adta el az otthonát, beépítették a társasházba - Őrült ingatlansorsokhttp://www.life.hu/otthon/20171121-nem-adta-el-az-otthonat-beepitettek-a-tarsashazba-ingatlan.htmlSokszor valami nagyobb terv érdekében felvásárolják a környező házakat, hogy autópálya, bérházak, vagy épp irodaépületek kerülhessenek a helyükre. De vannak olyan tulajdonosok, akik bizony keresztülhúzták a befektetők terveit. Ezekből szemezgettünk. OtthonAFPGondolj másként a konyhára - Funkcionális és esztétikai szerepe is vanhttp://www.life.hu/otthon/20171117-gondolj-maskent-a-konyhara-funkcionalis-esztetikai-szerep-felujitas-tippek-tanacsok.htmlA jól megtervezett konyha minimális rendetlenséggel és maximális hatékonysággal rendelkezik. Akár átalakítást, akár teljes felújítást tervezel, a legjobb ötleteket itt találod. Otthon--Belépni tilos! - Helyek, ahová az életben nem fogsz eljutni http://www.life.hu/otthon/20171114-belepni-tilos-helyek-ahova-az-eletben-nem-fogsz-eljutni-coca-cola-oroszorszag-hegy.htmlAz ember felfedezte csodálatos bolygónk szinte minden sarkát, de vannak helyek, melyekre „halandó" sosem juthat el. Ezek közül szemezgetünk most. Jól nézd meg a képeket, mert közelebb úgysem fogsz hozzájuk kerülni! Otthon--Álomotthonok – Egy befejezetlen szentendrei családi ház összhangjahttp://www.life.hu/otthon/20171106-alomotthonok-egy-szentendrei-csaladi-haz-pallaghy-kata-belsoepitesz.htmlLehetséges egy még befejezetlen családi ház belső tereit úgy kialakítani, hogy élhető és otthonos végeredményt kapjunk? Az Álomotthonok sorozatunk mostani részében erre kapunk választ. OtthonOrigoModern élet – Pazar luxusházak: fotókhttp://www.life.hu/otthon/20171009-modern-luxushazak-epiteszet-a-vilagbol.htmlA modern házakról a letisztultság, a környezettudatosság, az egyedülálló építészeti megoldások jutnak az eszünkbe. Abszolút joggal. Lejárt a cicomás villák ideje, és eljött a minden ízében hatékony luxusé. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.