Bogaraktól hemzseg az élő karácsonyfa

tetvek bogarak karácsonyfa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Karácsonykor két táborra szakadnak az emberek: az egyik csapatba a műfenyő hívei tartoznak, a másikba azok, akik az élő fára esküsznek. Mindkettő mellett szólnak ész érvek, ám itt egy igen komoly indok a műfenyő mellett: az élő fenyőfák hemzsegnek a bogaraktól!

Vannak, akiknek csak akkor szép és igazi a karácsony, ha élő fát állítanak a lakásban, és azt díszítik fel., és vannak, akik a műfenyőre esküsznek. A két tábor között parázsvita alakulhat ki az ünnepek alatt, de itt egy megdönthetetlen érv, melyet a műfenyősök minden évben aduászként használhatnak fel a viták során: az élő fával együtt ugyanis olyan dolgokat is beviszünk a házba, amit normális esetben irtani szoktunk.

Az élő karácsonyfán nemcsak díszek vannak! Forrás: Thinkstock

A fenyőfák ugyanis tele vannak tetvekkel és mindenféle bogarakkal, nagyjából 25 ezer élősködő hemzseg a gyönyörűen feldíszített karácsonyfán. A téli időszakot normális esetben ezek a bogarak hibernációban töltik, de a meleg és a fények hatására életre kelnek.

Az, aki undorodik az ilyesmitől jobban teszi, ha műfenyőt választ,

de egyébként nem jelentenek túl nagy problémát az egészségre, csak amennyiben valaki allergiás. A bogarak többsége le sem mászik a fáról, és egy idő után önmaguktól elpusztulnak elegendő élelem híján, persze akkor valószínűleg lepottyannak az ágakról...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.