Innovatív és modern formatervezés jellemzi ezeket a különleges székeket, foteleket

formatervezés tervező fotel szék lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha bármikor is érezted már életedben, hogy a szobád elbírna némi művészetet, akkor most jó helyen jársz. Olyan székeket, foteleket mutatunk, melyek többségét, akár egy kortársmúzeumban is kiállíthatnák. De a legszebb, hogy funkciójukat tekintve is megállják a helyüket ezek az ülőalkalmatosságok.

Az akrilból, bambuszból, hullámkartonból, fonott cukornádból vagy épp fából készült székeket, világszerte híres tervezők álmodták meg. A legtöbből csak egy darab készült, és megvenni sem lehet mindet. De talán épp ez adja az egész izgalmát; csak elképzelni tudjuk, hogy milyen is lehetne például egy 220 gömbbel bélelt székben ülni.

220 gömbbel bélelt szék Forrás: Carlo Colombo

A híd alá építette stúdióját egy tervező

Egy spanyol művész új megoldást talált Valencia térhiányára – alkotóműhelyét egy híd alá építette. Igazság szerint inkább rá, vagyis az aljába. A lényeg nem is a pontos helymeghatározás, hanem Fernando Abellanas határok nélküli gondolkodása. Elképesztő látvány - tériszonyosoknak nem ajánlott. Nézd meg!

A páva több tervezőt is megihletett, és két teljesen eltérő módon ültették át a székek formavilágba. Az UUfie egy megalomán széket készített, felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt – ez utóbbi különböző színekben is elérhető. A Platner tervezői letisztultabb, és egy átlagos lakásba könnyebben beilleszthető darabot alkotott. Ez a pávaszék aranyozott és ezüstözött színben, többféle huzattal is rendelhető.

A páva a Warren Platner és az UUfie tervezőit is megihlette Forrás: Warren Platner, UUfie

A napraforgószék Mu és Zhang Qian munkája. Annak, aki imádja a könyveket, már nem kell könyvtárrá alakítania a nappaliját ahhoz, hogy kéznél legyenek a kedvencei.

A napraforgószék He Mu és Zhang Qian munkája Forrás: He Mu és Zhang Qian

Kedvünk szerint változtathatjuk meg a francia tervező, Marc Venot által alkotott fotel színét. Elég csak a virágszirmokhoz hasonlóan elrendezett párnákat megfordítanunk.

Kedvünk szerint változtathatjuk meg a francia tervező, Marc Venot által alkotott fotel színét Forrás: Marc Venot

Nézd meg a többi innovatív, már-már szobrászati alkotásnak minősülő székeket is:

Forrás: Carl Durkow

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.