Szilveszteri házibuli kisokos – Így ne tedd tönkre a lakásodat!

Forrás: Shutterstock -
házibuli szilveszter óévbúcsúztató Újév
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szilveszteri házibulik hangulata mindig sokkal fesztelenebb és könnyedebb, mint egy szórakozóhelyen eltöltött éjszakáé. Ott mindig olyan zene szól, amit mi szeretünk, csak azokkal az emberekkel vagyunk körbevéve, akikkel szeretnénk mulatni. Épp ezért, egyszer mind eljátszunk a gondolattal, hogy saját óév búcsúztatót rendezzünk.

De nem eszik olyan forrón a kását. Rengeteg hátulütője van, ha sok embert és kellő mennyiségű alkoholt összeengedsz, abból előbb utóbb sok jó nem sülhet el. Ha pedig ez az otthonodban, a személyes dolgaid között történik, akkor bizony kemény próbatétel elé állítod magad.

Engedd el magad!

Ez könnyűnek hangzik, de igencsak nehéz megvalósítani. Szilveszterkor mindenki kicsit jobban megőrül, mint egyébként. Elfogja az embereket az újév izgalma. A le nem vett cipőkről aláhulló kosz, a szőnyegbe beletaposott ételmaradékok, a kanapéra kiöntött vörösbor, az eltört lámpabúrák, a vécé mellé... khm, szóval érted. Akkor vágj csak bele, hogyha képes vagy ezeket mind elengedni. Nehéz, de igyekezz minél inkább a jó hangulatra és nem a másnapi romeltakarításra fókuszálni. Mert hiába csak a Magyar Tudományos Akadémia tagjait hívod meg, az évben épp azt a napot választod, amikor egy kicsit mindenki másként viselkedik. Már említettem, hogy egy házibuli fesztelenebb, amibe sok őrültség belefér.

Szilveszterkor mindenki kicsit jobban megőrül, mint egyébként Forrás: Shutterstock

Elég, ha az egyik kedves meghívott magával hoz egy-két zacskó konfettit, amivel aztán évekkel később is találkozhatsz a lakás leglehetetlenebb pontjain.

Idegenek a házban

Amikor összeírod a meghívottak listáját, számolj úgy a létszámmal, hogy a legtöbb embernek van párja, akit elhozna. Ez egyrészt majdhogynem dupla létszámot jelent, másrészt olyanokkal is meg kell osztanod a személyes élettered, akivel azelőtt lehet, hogy nem beszélgettél 2 mondatnál többet. Aztán ott van még a számodra totál idegenek megjelenése. „Hallottam, hogy itt nagy buli van!" „Janinak a testvére hívott meg, remélem nem gond." Ezekre az esetekre is érdemes felkészülnöd – hidd el, nem csak a tinédzsereke körében lehet erre potenciálisan számítani. Elsőként próbáld leredukálni az esélyét. Kösd ki a meghívóban, hogy mindenki csak egy plusz embert hozhat magával, és hívd fel a figyelmet arra, hogy ismeretleneket nem látsz szívesen. Másodszor az igazán személyes dolgaidat – igazolványt, pénzt, pótolhatatlan családi relikviákat – zárd el egy szobába. A legjobb, ha ez a hálód, ezzel két legyet ütsz egy csapásra. Ugye te se szeretnél senkire rányitni a saját ágyadban?

„Hallottam, hogy itt nagy buli van!" Forrás: Shutterstock

Apró falatok

Mivel te vagy a házigazda, készülj megfelelő mennyiségű munícióval.

A virsli, a lencsefőzelék és a malacka formájú házisütemények az idő múlásával hamar megcsappanhatnak. Jobb, ha dobsz a mélyhűtőbe pár mirelit pizzát, ha netán az Éhezők viadala készülne kialakulni. Fontos, hogy olyan italokkal készülj, melyet kedvelnek a vendégeid. Mindig számolj azzal, hogy legyen kellő mennyiségű nem alkohol tartalmú is, mivel sokan nem szeretnek egész este csak borozni és sörözni, valamint célszerű meghagyni a lehetőséget, hogy ne csupán bódító italok kerülhessenek az egybegyűltek szervezetébe.

Mivel te vagy a házigazda, készülj megfelelő mennyiségű étellel és itallal Forrás: Shutterstock

Időkorlát

A házigazda hátránya, hogy csak akkor tud megpihenni, ha már mindenki hazament. Normál esetben könnyebb kijelölni egy maximum időt, de szilveszterkor, ez egy nagyon kínos helyzet. Ebben az esetben éjfél után indul csak be igazán a parti, szóval jobb, ha feltankolsz kávéval.

Még valami. Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor a szilveszteri buli közepén elfogy a pezsgő és éjfélkor nincs mivel koccintani, vagy épp lekésitek, oh, az nagyon kínos tud lenni.

Szóval rendezz bátran szilveszteri házibulit, de készülj fel, hogy lesznek meglepetések, közben vagy utána.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.