Gyűrűk ura élőben - Hobbitházat épített egy angol házaspár

ház Anglia Gyűrűk ura különleges épületek nyaraló hobbit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mit tesz az, aki imádja a Gyűrűk urát, és szeretne némi plusz bevételre szert tenni? Nos, elsőre talán nem az jutna az eszedbe, ami ennek az angliai házaspárnak. Ők ugyanis úgy döntöttek, építenek egy hobbitházat, és egyfajta apartmanként kiadják a turistáknak.

Carol Cavendish (37) és férje, Karl (32) három évvel ezelőtt fejezték be az egyedülálló hobbitház építését. Az üdülni vágyók lélegzetelállító környezetben pihenhetnek, és adhatják át magukat a gyönyörű angol vidék varázsának, mely remekül igazodik a Gyűrűk urában lefestett Megyéhez.

Carol Cavendish és férje, Karl Forrás: Northfoto

A fűtetővel, körkörös ajtókkal és színes üvegablakokkal ez a földalatti kunyhó hű maradt az őt ihlető könyvhöz. A Potts House maga a megtestesült rajongás és üzleti érzék egyben.

Férjével együtt nagy rajongói a Gyűrűk urának, így megpróbálták a lehető leghűebben megépíteni és berendezni a hobbitházat. Ugyanakkor mindig kisebb aggodalommal fogadják a Tolkien-fanatikusokat, de eddig még senki sem panaszkodott.

„Semmi sem jobb, mint ülni a nappaliban, és a nyitott kerek ajtón át nézni a tájat" - modja Carol Forrás: Northfoto

Megnyitása óta már több mint ezren élvezték ennek a különleges háznak a vendégszeretetét. Még a tulajdonosokat is meglepi, hogy az emberek olykor milyen messziről utaznak Northshire-ba csak azért, hogy pár napra kipróbálják a hobbitok életét. Voltak már vendégeik például New Yorkból és Új-Zélandról is.

30 éve is épült "hobbit" ház

A Gyűrűk ura óta egyre többen rajonganak a hobbitok aprócska girbe-gurba lakásai iránt. Az apró, melegséget árasztó otthonokban öröm az élet, ezt vallja legalábbis az az ember, aki már 30 éve egy hobbitházban lakik. Nézd meg, milyen elbűvölő belülről egy ilyen lak!

A pár szeretne további házakat is építeni a 6 hektáros területen. Ez egyébként érthető, mivel a kedvelt nyaraló időszakra már most is nehezen lehet időpontot foglalni. Ha te is szívesen kipróbálnád, milyen két éjszakát eltölteni egy hobbit otthonában, csupán hozzávetőleg 150 ezer forintot kell kifizetned – ez csak a szállás díja.

Nézd meg a hobbitlakot belülről is!Forrás: Northfotohttp://www.life.hu/otthon/galeria/20180105-gyuruk-ura-eloben-hobbit-hazat-epitett-egy-hazaspar-angliaban.htmlmiddleon24001602

A mitikus lények léteztek - Vérfarkasok és vámpírok a Merrylin Cryptid Gyűjteménybenhttp://www.life.hu/otthon/20180103-verfarkasok-es-vampirok-a-merrylin-cryptid-gyujtemenyben.htmlEgy régi házat akartak lebontani, hogy helyére egy modernkori épületet emelhessenek, ám a pincében rejtélyes és egyben félelmetes felfedezést tettek a munkások. OtthonOrigoA legrémisztőbb elhagyott helyek és épületek (18+)http://www.life.hu/otthon/20171227-a-legremisztobb-elhagyott-helyek-18.htmlIdén több olyan helyet, várost és épületet mutattunk be, melyek olyan hátborzongatóak, hogy akár egy horrorfilmbe is simán bekerülhetnének. Most megmutatjuk a legfélelmetesebbeket. OtthonNorthfotoAz elismert művész vízfestékkel tervez meg egy álomkonyhát: videóhttp://www.life.hu/otthon/20171214-az-elismert-muvesz-epitesz-vizfestekkel-tervez-meg-egy-alomkonyhat-video.htmlMaksim Koloskov a híres Moszkvai Építészettudományi Intézetben végzett, 1995 óta Houstonban él. Elismert művész, és immár 25 éve dolgozik az építészet világában. Most nem csupán vázlatait, rajzait nézheted meg – melyek önmaguk egyszerűségében is csodálatosak -, de szemtanúja lehetsz, miként is dolgozik. Otthon--Innovatív és modern formatervezés jellemzi ezeket a különleges székeket, fotelekethttp://www.life.hu/otthon/20171205-innovativ-es-modern-formatervezes-jellemzi-a-szekeket-foteleket.htmlHa bármikor is érezted már életedben, hogy a szobád elbírna némi művészetet, akkor most jó helyen jársz. Olyan székeket, foteleket mutatunk, melyek többségét, akár egy kortársmúzeumban is kiállíthatnák. De a legszebb, hogy funkciójukat tekintve is megállják a helyüket ezek az ülőalkalmatosságok. Otthon--Nem adta el az otthonát, beépítették a társasházba - Őrült ingatlansorsokhttp://www.life.hu/otthon/20171121-nem-adta-el-az-otthonat-beepitettek-a-tarsashazba-ingatlan.htmlSokszor valami nagyobb terv érdekében felvásárolják a környező házakat, hogy autópálya, bérházak, vagy épp irodaépületek kerülhessenek a helyükre. De vannak olyan tulajdonosok, akik bizony keresztülhúzták a befektetők terveit. Ezekből szemezgettünk. OtthonAFPÁlomotthonok - Egy klasszikus berendezésű budai lakáshttp://www.life.hu/otthon/20171118-alomotthonok-egy-klasszikus-berendezesu-budai-lakas-szabo-ildiko-lakberendezo.htmlA külföldi álomotthonok mellett kellő figyelmet fordítunk a hazai gyöngyszemekre is. Most egy olyan csodás, budai lakást mutat be Szabó Ildikó lakberendező, amely a mostanában kissé mellőzött klasszikus stílust képviseli, némi csavarral. Ildikó sokoldalúságát mutatja, hogy épp olyan kreatív egy modern garzon berendezésekor, mint egy ilyen elegáns és gazdag részletekkel bíró dizájn esetén. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.