Lakberendezési irányzatok, melyek 2018-ban már nem lesznek menők

Forrás: Shutterstock -
2018 otthon trendek edison izzó konyha lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korábban már megmutattuk, mik lesznek a 2018-as év lakberendezési trendjei, most pedig elhoztuk azokat a tavalyi topokat, melyek bizony rohamosan veszítenek népszerűségükből. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ezektől azonnal meg kell szabadulnod, szóval ne kezd el szétbontani például a konyhádat. Csupán egy útmutató, ha most szeretnél valami újat venni, netán felújításra adnád a fejed, és fontos számodra a trendiség.

Csupasz körték

Az Edison izzók már tavaly is népszerűek voltak. Antik hatásukkal egyaránt jól mutatnak a hagyományok előtt tisztelgő és végtelenül modern enteriőrökben is. A múlt eme szépsége akkor érvényesül igazán, ha hosszú zsinóron lóg a mennyezetről, rézzel kombinálva tudod a legjobban kihozni a szépségét. Mindezek ellenére, a szakértők szerint lassan kikerül a lakberendezési trendek listájáról. Ebben része lehet annak is, hogy fényforrásként, igencsak elmarad a többi izzótól.

Edison izzók Forrás: Shutterstock

Gránit munkalapok

A kvarc finomsága és a márvány szépségét egy ideig háttérbe szorította, legalábbis ami a konyhákat illeti. A gránit sokoldalú és kevés karbantartást igényelő munkalapként azonban idén veszíteni fog népszerűségéből.

Gránit munkalap Forrás: Shutterstock

Nyitott polcok

Bár rengeteg lakberendezési fotón jelentek meg, az életben nem voltak igazán kihasználhatóak. Ezért is lehet, hogy az idei év felszámolja őket. A praktikus pakolásra szinte teljesen alkalmatlanok, gyakorlatilag díszként funkcionálnak, melyre olyan helyiségekben, mint például a konyha, nincs se szükség, se felesleges hely.

Nyitott polcok Forrás: Shutterstock

Rose gold

Ez a csodás szín azért fog idén eltűnni, mert az emberek egyszerűen megunták. Továbbá kevésbé kombinálható és sokan nőiesnek tartják, mely révén a férfiak háttérbe szorultak. Ezt az idei évben uralkodó fém, a réz fogja leváltani.

Rose gold Forrás: Shutterstock

Újrahasznosított fa

Más néven regenerált fából készült bútorok. Nos, környezettudatosság ide, környezettudatosság oda, ennek a fajta anyaghasználatnak 2018-ban leáldoztak. A mímelt rusztikusság helyett, idén a valódi antik faáru felé fordulunk.

Újrahasznosított fa Forrás: Shutterstock
Ez álmaid otthona a csillagjegyed szerinthttp://www.life.hu/otthon/20180218-ez-almaid-otthona-a-csillagjegyed-szerint-horoszkop.htmlNem kell feltétlen hétről hétre a horoszkópodat bújnod ahhoz, hogy érdekeljen, vajon a csillagjegyed szerint mi lenne az álomotthonod. Ha bármilyen házat, lakást megvehetnél, Te milyet választanál? Nézd meg, hogy a jegy, amelyben születtél, milyet ajánl a számodra. OtthonOrigoRendezd be otthonod a csillagjegyed szerint 4.rész - Skorpió, Nyilas, Bakhttp://www.life.hu/otthon/20180213-lakberendezes-a-csillagjegyed-horoszkopod-szerint-skorpio-nyilas-bak.htmlEz a negyedik hét, hogy a csillagjegyekkel, mint lakberendezési útmutatókkal foglalkozunk. Eljött az ideje, hogy az utolsó három is sorra kerüljön. Nézd meg, melyik kedveli a klasszikus, melyik a minimalista vonalat, és vajon kinek érdemes pasztellrózsaszín festéket vennie. OtthonOrigoIndokolatlan díszpárnák - Alámerültünk a lakberendezés internetes Mariana-árkábahttp://www.life.hu/otthon/20180130-furcsa-es-vicces-diszparnak-amiket-online-megrendelhetsz.htmlA díszpárnák hihetetlen módon fel tudják dobni az egyébként egysíkú enteriőrt is. Lehetnek a bevetett ágyon, fotelekben, de a hagyományos helyük a kanapén van. A klasszikus szögletes és kerek formák mellett, ma már számos alakú díszpárnát lehet kapni, a rajtuk lévő mintákról nem is beszélve. Most olyanokat hoztunk, melyeket könnyedén meg tudsz rendelni, de jogosan tehetjük fel a kérdést; miért tennéd? Otthon--Kisbútor, mégis a nappali nélkülözhetetlen eleme – A dohányzóasztalhttp://www.life.hu/otthon/20180125-kisbutor-a-nappaliban-a-dohanyzoasztal.htmlVannak olyan elemek, melyek a nappaliból egyszerűen kihagyhatatlanok. Ilyen a kanapé – melyről korábban már írtunk -, no meg persze a dohányzóasztal. Ez az, amit a pöfékelés ellenesek sem neveztek át, így gyakran régi funkciójától megfosztottan álldogál a szobában, várva a magazinokat, poharakat, tányérokat... Kétségkívül ő a bútorok legkihasználtabb és legsokoldalúbb darabja. Ismerkedj meg vele. Otthon--A nappali mutatja meg legjobban, hogy ki is vagy valójábanhttp://www.life.hu/otthon/20180115-a-nappali-berendezese-egyedulallo-es-csalados-verzio.htmlAz otthon közepe – igen, ez a nappali. Itt lazítasz egy fáradt nap után, beszélgetsz a barátaiddal, táncolsz egy házibuliban, de itt gyűlik össze a család is. Nos, nézzük meg, mekkora különbségek is vannak a nagybetűs Nappali és a családos nappali között. Otthon--2018 színe a lila, vagyis az ultraviolahttp://www.life.hu/otthon/20180101-az-ev-szine-a-lila-vagyis-az-ultraviola.htmlA Pantone ismét előrukkolt az év színével, mely 2018-ban a merész és gyönyörű ultraviola. Már tavaly is előtérbe került a lila; a Love Symbol #2 árnyalat Prince előtt tisztelgett. Az idei év bátor és magabiztos színe uralni fogja a lakberendezést, mivel remekül illeszkedik a különböző stílusokhoz. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.