A rusztikus és az ipari lakberendezési stílus házassága

ipari stílus rusztikus stílus enteriőr lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rusztikus és az ipari lakberendezési stílust, általában két teljesen ellentétes pólusként szoktuk számon tartani. Az egyik meleg, otthonos, a másik rideg és fémes. Nehéz belegondolni abba, hogy ezeket lehet keverni, de meglepő módon remekül kiegészítik egymást. 

A modern otthonok szeretnek játszani a hideg-meleg kombinációjával, erre pedig a rusztikus és az ipari dizájn kiválóan alkalmas. Ez a fajta kontraszt - fém és fa, világos és sötét - tökéletes harmóniát képes teremteni. Erre a fajta fúzióra hoztunk most két példát, hogy lásd, ez sem lehetetlen.

Ipari enteriőrbe oltott rusztikusság

Az első házban a fekete és szürke a két uralkodó szín. Az anyaghasználat tekintetében is inkább az ipari vonalat erősíti; fém, vas, beton, acél.

Forrás: behance.net/seinov

Az erőteljes, néhol durva és szögletes vonalvezetés, az elnagyolt vakolat, a látható vezetékek, a gyárépületekből ismert kiegészítők mellett azonban több, rusztikus elemet is találunk, ami kellően lágyítja a teret.

Forrás: behance.net/seinov

A hálóban található fonott kosarak és lámpabúrák a fa étkezőasztal mellett, a nappali szobasarok szinte teljes egészében a rusztikus vonalat követi.

Forrás: behance.net/seinov
Forrás: behance.net/seinov

Színeiben ugyan remekül illeszkedik az ipari stílushoz, anyaghasználatban és benyomásban azonban távol áll tőle. A helyiség ezen részének éke, a fából készült, szépen díszített dohányzóasztalka szekció.

Forrás: behance.net/seinov

Forrás: behance.net/seinov

Rusztikus otthon, ipari elemekkel fűszerezve

Ez a lakás az előzővel szemben inkább a hagyományos, természetközeli stílust, azaz a rusztikust helyezi előtérbe. A színek melegebbek, bár a visszafogottság megmaradt.

Forrás: ologovo.by

A csupasz fagerendák egyfajta kellemes keretet adnak a térnek, míg a kanapén lévő mintás díszpárnák üdeséggel töltik meg a helyiséget, csakúgy, mint a fatörzsasztalkák és a szőrmeszőnyegek.

Forrás: ologovo.by
Forrás: ologovo.by

A magas fényű fehér padló megnyitja, a betonfalak azonban egyben tartják a szobát. Az ipari elemek lágyan épülnek be, nem veszik át az uralmat sehol sem.

Forrás: ologovo.by

Forrás: ologovo.by

Az étkező-konyha részben például a geometrikus, csupasz fémcsillár és az alumínium betétek remekül illenek az egyébként rusztikus berendezéshez. Ez a fajta illeszkedés jellemzi a ház többi részét is.

Forrás: ologovo.by
Forrás: ologovo.by

Mindkét enteriőr csodás lenne magában, de azzal, hogy egy ellentétes stílust is önmagukba engedtek, hangsúlyosabbá és érdekesebbé váltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.