berendezés férfi otthon lakberendezés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Régebben éles határ húzódott a női és a férfi dolgok között, amellett persze, hogy rengeteg uniszex dolog mosta össze a két nem határait. Mostanában azonban arra kell eszmélnünk, hogy a férfiak rózsaszín ingben és full tapadós nadrágban, piros autóval és szemvakítóan fényes telefonnal járnak-kelnek. Már a szoknya sem csupán női kiváltság – és ezalatt nem az ókori görög és római kor emberét értem. Mi az, amiben valóban élesen eltérhet a két nem? A lakberendezés!

A minimalista és modern dizájn előretörésével egyre nehezebb elkülöníteni a női és a férfi otthonokat egymástól, de még így is felfedezhetünk markáns különbségeket.

A praktikummal szemben a nők számára fontosabb az esztétikum. Szeretik díszíteni otthonukat, és előszeretettel követik az aktuális lakberendezési trendeket. Egy női lakásban minden apró kis tárgynak jelentése van, a részletek kidolgozottak, és többségében merészebb mind a szín, mind a formahasználat tekintetében.

Forrás: Press Loft

A növények és a művirágok mellett, nagy szerephez jutnak a fotók és a különböző emléktárgyak is. A „zsibis" hatással csak kifejezetten nők uralta terekben találkozhatunk. Az apró mütyürök gyűjtögetése és közszemlére tétele is nőcis jellegzetesség.

Forrás: Press Loft

Színeiben és uralkodó mintákban ma már nem lehet kizárólag női lakberendezési elvekről beszélni. Természetesen a virágmotívumok és a rózsaszín még ma is inkább a női vonalat erősíti, de ezeket sem lehet csak hölgyek lakásában elképzelni – az összhatástól függően akár férfiaknak is lehet virágmintás díszpárnája.

1. Ágyneműhuzat - Mömax 10 990 Ft, 2. Desszertes tányér készlet - RusztikHome 4459 Ft, 3. Asztali lámpa - IKEA 2990 Ft, 4. Ülökés tároló - KIKA 6990 Ft, 5. Virágos tapéta - tapetagyar.hu Forrás: Life.hu

A nők nem restek akár pár naponta is porszívózni, ha ezzel egy hosszúszálú, világos szőnyegen lépkedhetnek a nappalijukban. A csillogás „fényesebb" része is vonzza őket, mint például a kristályok.

Forrás: Press Loft

Csajszis vs. Nőcis lakberendezés, a különbség szembetűnő

Csajsziezerrel pörög, sok ember veszi körül, imádja a pezsgést és az életterét is eszerint alakítja ki. Színek, minták, könnyed variálhatóság jellemzi a bútorait és kiegészítőit. Nőcileggyakrabban olyan lakberendezési tárgyakat választ, amik nem csupán funkciójukban, de stílusukban is kimagaslóak. Kifinomult, szereti a játékosságot, ám esetében a prioritás inkább az atmoszférán, az összhatáson van. Nézd meg, hogy miben és miként különböznek!

Amikor két ember összeköltözik, ki kell alakítaniuk a közös otthonukat is. A férfiak kis százaléka szeret leülni, és részletesen megtervezni a helyiségek egyedi enteriőrét, így többségében ez a feladat a nőkre hárul. Ám fontos, hogy ne másszunk túl magasra a szabadság létráján, meg kell találnunk a köztes megoldásokat: ahogy egy férfi sem érezné jól magát egy babaházban, úgy egy nő sem szeretne egy agglegény kuckóban élni.

Lakberendezési irányzatok, melyek 2018-ban már nem lesznek menőkhttp://www.life.hu/otthon/20180219-lakberendezesi-iranyzatok-trendek-melyek-2018-ban-mar-nem-lesznek-menok.htmlKorábban már megmutattuk, mik lesznek a 2018-as év lakberendezési trendjei, most pedig elhoztuk azokat a tavalyi topokat, melyek bizony rohamosan veszítenek népszerűségükből. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ezektől azonnal meg kell szabadulnod, szóval ne kezd el szétbontani például a konyhádat. Csupán egy útmutató, ha most szeretnél valami újat venni, netán felújításra adnád a fejed, és fontos számodra a trendiség. OtthonOrigoItt él a brit uralkodó - II. Erzsébet királynő palotái és kastélyaihttp://www.life.hu/otthon/20180102-ii-erzsebet-brit-kiralyno-palotai-es-kastelyai.htmlEgy igazi uralkodó nem csupán egy vagy két kastéllyal rendelkezik. Nincs ezzel másként az angol királynő, II. Erzsébet sem. Többet közülük csak pár alkalommal használ egy évben, de talán pont ez adja azt a fajta romantikájukat, mellyel még magasztosabbá válnak az alattvalók szemében. Otthon--A ház, ami kevesebb mint 20 négyzetméter, mégis tágas – Maximális helykihasználáshttp://www.life.hu/otthon/20180301-kevesebb-mint-20-negyzetmeter-megis-tagas-a-maximalis-helykihasznalas-haz.htmlAna White egy 19 négyzetméter alapterületű és 4 méter belmagasságú pótkocsit alakított át, hogy keze alatt egy csodálatos, ám igen apró alaszkai házzá alakuljon. A kis férőhely, bizony remek lehetőségeket kínált, hogy új megoldásokat fedezhessen fel, a helykihasználás jegyében. OtthonOrigoRendezd be otthonod a csillagjegyed szerint 4.rész - Skorpió, Nyilas, Bakhttp://www.life.hu/otthon/20180213-lakberendezes-a-csillagjegyed-horoszkopod-szerint-skorpio-nyilas-bak.htmlEz a negyedik hét, hogy a csillagjegyekkel, mint lakberendezési útmutatókkal foglalkozunk. Eljött az ideje, hogy az utolsó három is sorra kerüljön. Nézd meg, melyik kedveli a klasszikus, melyik a minimalista vonalat, és vajon kinek érdemes pasztellrózsaszín festéket vennie. OtthonOrigoA nappali mutatja meg legjobban, hogy ki is vagy valójábanhttp://www.life.hu/otthon/20180115-a-nappali-berendezese-egyedulallo-es-csalados-verzio.htmlAz otthon közepe – igen, ez a nappali. Itt lazítasz egy fáradt nap után, beszélgetsz a barátaiddal, táncolsz egy házibuliban, de itt gyűlik össze a család is. Nos, nézzük meg, mekkora különbségek is vannak a nagybetűs Nappali és a családos nappali között. Otthon--Modern betonluxus - Egy magyar családi házhttp://www.life.hu/otthon/20180117-a-magyar-kifinomultsag-nem-csak-alom-modern-luxushaz.htmlIsmét egy hazai álomotthont hoztunk, mely egyáltalán nem feltűnő, nem rikító. Helyette viszont kifinomultan elegáns, benne van minden, ami a modern luxushoz hozzátartozik. Less, be a Ring Studio belsőépítész csapatának munkájába. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.