Így tedd hangulatosabbá az irodád

Forrás: Shutterstock -
Iroda színek markoiroda2018 hangulat lakberendezés ötletek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A munkahelyeden töltöd a heted közel ¼-t, ami rengeteg idő. Természetesen nem kell, hogy túl otthonosan berendezkedj, de érdemes olyanná varázsolnod, amiben abszolút kellemesen érzed magad.

Az irodád hangulata nem csupán a közérzetedre, de a munkádra is hatással van. Egy ingerszegény, tőled teljesen távol álló környezet akár depresszióssá is tehet. Ám azzal is érdemes számolnod, hogy az irodádba érkezőkre milyen benyomást szeretnél tenni.

Keveseknek adatik meg, hogy egy egész szobát birtokoljon, a legtöbben inkább csupán egy asztal felett hozhatunk komoly döntéseket.

A személyes tárgyak mindig nyerők

Ne ragadj le a családi fotóknál, gondolj olyan tárgyakra, melyek bővített jelentését csak te ismered. Ezek izgalmasabbá teszik az irodádat, amellett, hogy az otthon biztonságérzetét is megadják.

Ideális továbbá olyan irodai kellékeket vásárolni, melyek egyediséget, különcséget jelentenek. Ez akkor lehet igazán jó ötlet, ha többen vagytok egy légtérben és szeretnél kialakítani egy saját, privát kis szférát.

Vigyél olyan tárgyakat, képeket az irodába, melyek bővített jelentését csak te ismered Forrás: Shutterstock

A szín meghatározó, válassz jól

  • Narancssárga – A lelkesedés és a hatékonyság színe. Emellett boldogságot is közvetít.
  • Piros – Az energia, a szenvedély és a motiváció színe. Azonban érdemes vele óvatosan bánni, a túl sok piros túlzott agressziót, izgatottságot eredményezhet.
  • Sárga – A kreativitás, értelem, vidámság színe. Ugyanakkor jelentheti a kapzsiságot és a hazugságot is.
  • Zöld – A pénz, a gazdagság, a szerencse és a nyugodtság színe. Utal a kreatív intelligenciára, de a féltékenységre is.
  • Kék - A harmónia, magabiztosság és céltudatosság színe. Továbbá a hűség, barátságosság szimbóluma is.
  • Bíbor – A művészi kreativitás színe.
  • Rózsaszín – A romantika mellett, az optimizmus és a gyermeki én jelképe.
  • Barna – A nyugodtság, a gazdagság színe, de stabilitást is jelképez. Ám, a durvaság és az unalom jelképe is.
A kék a harmónia, magabiztosság és céltudatosság színe Forrás: Shutterstock

Nincs jó vagy rossz választás, de ha nem szeretnél egyhangú térben eltölteni napi 8 órát, akkor a feketét, fehéret és a szürkét, mint erősen domináns színt mellőzd. Nem kell egyből falakat átfestened, elég, ha kiegészítők, vagy egy kép személyében választasz a munkádhoz megfelelő színt.

A növények ereje

Nem kell ugyan dzsungelt csinálni, de pár növény, virág akkor is felpezsdíti az irodát, ha a semleges színekhez nem nyúlhatsz hozzá és a személyes tárgyak is ki vannak tiltva. Egy dolgot azonban mindig tarts szem előtt: csak olyan növényt vigyél az irodába, ami bírja a „kiképzést".

Fontos, hogy az irodád egyrészt tükrözze a személyiségedet, támogassa a munkádat, ugyanakkor nem célszerű túl hivalkodóvá, intimmé tenned, hiszen az otthonoddal ellentétben, ide nem csupán neked van bejárásod.

Csak olyan növényt vigyél az irodába, ami bírja a „kiképzést", például az orchidea nem épp a legjobb választás Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.