Kerttervezési útmutató – Használd a kreatív cementet

cement2018 járólap kert kerttervezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A cement remekül használható a hétköznapi emberek számára is: nem kell keverőgépet bérelned, se speciális felszerelést venned ahhoz, hogy ezzel a szuper anyaggal dolgozz. Ma a kerttervezéssel fogunk foglakozni, hiszen egyre jobb lesz az idő, hamarosan indul a kertszezon.

Mi is az a cement?

A cement összetört és kiégetett agyag, valamint mészkő egyvelege, vízzel vegyítve lesz felhasználható állagú és ennek köszönhetően is köt meg. Nagyon sok féle változata ismert, attól függően, hogy milyen felhasználásra szánják. A legelterjedtebb a szürke és a fehér cement. A legegyszerűbb, ha az építőanyag áruházban, az eladó segítségét kéred. A cement egyébként a beton egyik fontos alkotóeleme is - sóder és víz hozzáadásával.

Cement és növények

A cementből remek rusztikus hatású kaspókat, virágcserepeket lehet készíteni. Öntsd a cementet egy nagyobb formába, majd a tetejébe nyomj egy kisebbet. Így tudod kialakítani a virágföldnek való helyet. Száradás után már csak ki kell venned a formából, és kész is.

Forrás: gardentherapy.ca

Konzerváld a fát

A kertben épp kivágni készülsz egy fát? Netán vennél egy szép nagy rönköt? Állítsd be cementbe, vagy épp betonba, és máris remekül használhatod például kerti hangulatvilágításhoz.

Forrás: blog.homedepot.com

Készíts járólapokat

A kerti kisösvények mindig nagyon hangulatosak, de miért vennél készen, ha otthon, akár gyerekekkel együtt te is elkészítheted?

A járólapokat különböző formákban is elkészítheted - melyekből aztán óvatosan kifeszíted a kész cement tömböt és oda teszed a kertben, ahová csak akarod - de a tökéletes vízszintben lévő, növényzettől megtisztított földre is kiöntheted a keveréket – ekkor sablont kell használnod.

A saját járólap elkészítése azért is remek ötlet, mivel kövek, törött üveg, csempe, falevél, csigák felhasználásával egyedit alkothatsz. A gyerekek akár a kezüket is belenyomhatják, vagy egy bot segítségével írhatnak is bele.

Forrás: homeiswheretheyloveyou.com, intimateweddings.com

A cement felhasználásának csak a kreativitásod szabhat határt. Kísérletezz és újítsd meg a kertedet, hogy a remek tavaszi időt már kényelmesen és dizájnosan várhasd.

Tavaszi megújulás a lakberendezés jegyébenhttp://www.life.hu/otthon/20180329-tavasszal-megujulas-a-lakberendezesben.htmlA tavasz, bár még nem érezteti komolyan a hatását, már a levegőben van. Ez az évszak tipikusan a megújulás időszaka, melyet az otthonunkba is érdemes átvinni. Egy frissebb tér a léleknek is jót tesz. Nem csupán a tavaszi nagytakarításról van szó, újítani is érdemes. OtthonOrigoKülönleges és kitárulkozó csempék egy litván stúdiótólhttp://www.life.hu/otthon/20180322-kulonleges-es-kitarulkozo-mosdo-vece-csempek-egy-litvan-studiotol.htmlEgy érdekes kísérletként, lehetőségként indult, ma már bárki számára elérhető a „kukkoló” csempe. A világ legszebb fürdőszobáit korábban már bemutattuk, most következzen valami egészen más. A litván Grafika Gyva design és dekorációs stúdió olyan szokatlan csempék gyártásába kezdett, melyek elsőre talán meghökkentőnek, sőt akár zavarónak is tűnhetnek. Az eset, amikor a szomszéd néni kukucskál, miközben te épp a vécén ülsz. OtthonOrigoÁlomotthonok – Egy végtelen panorámás, modern üvegpalota: videóhttp://www.life.hu/otthon/20180321-alomotthonok-egy-vegtelen-panoramas-modern-luxus-uvegpalota-miami.htmlEzt a lenyűgöző és hatalmas házat a La Gorce-szigeten találjuk. A Biscayne-öbölre nyíló kilátás, egészen Miami belvárosáig azonban semmi ahhoz a mérhetetlen luxushoz képest, amivel ez az álomotthon kecsegtet. Tarts velünk, és lépj be! OtthonOrigoPénztárcabarát lakberendezési tippek - Újítsd meg az otthonod!http://www.life.hu/otthon/20180228-penztarcabarat-lakberendezesi-tippek-ujitsd-meg-az-otthonod-lakasod.htmlMindenki szép, kellemes hangulatú otthonra vágyik, de nem mindenki tud erre több száz ezer forintot rászánni. Egyszerű, pénztárcabarát megoldásokat hoztunk, melyekkel könnyen felfrissítheted otthonodat. Otthon--Rendezd be otthonod a csillagjegyed szerint 3.rész - Oroszlán, Szűz, Mérleghttp://www.life.hu/otthon/20180206-csillagjegyek-horoszkop-szerinti-lakberendezesi-otletek-oroszlan-szuz-merleg.htmlÉrdekes, hogy a horoszkóp, milyen mértékben képes meghatározni azt, hogy hol érezzük igazán otthonosan magunkat. A lakberendezési szokásaikat illetően immár 6 csillagjegyet elemeztünk ki, most következzen újabb három. OtthonOrigoKisbútor, mégis a nappali nélkülözhetetlen eleme – A dohányzóasztalhttp://www.life.hu/otthon/20180125-kisbutor-a-nappaliban-a-dohanyzoasztal.htmlVannak olyan elemek, melyek a nappaliból egyszerűen kihagyhatatlanok. Ilyen a kanapé – melyről korábban már írtunk -, no meg persze a dohányzóasztal. Ez az, amit a pöfékelés ellenesek sem neveztek át, így gyakran régi funkciójától megfosztottan álldogál a szobában, várva a magazinokat, poharakat, tányérokat... Kétségkívül ő a bútorok legkihasználtabb és legsokoldalúbb darabja. Ismerkedj meg vele. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.