Antracit tető, a modern stílus legnagyobb slágere

ház minimalista cserépfedés2018 stílus antracit tetőcserép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor elképzelünk egy házat, a tető majdnem mindig barnás, vöröses színű. Pár éve azonban a sötét árnyalatoké a főszerep. Ismerkedj meg az antracit színű tetőcserepekkel, melyek megadják a modern és letisztul házak alapját.

A kőszenek gyémántja

Az antracit a legtisztább és legértékesebb kőszénfajta: ennek a legnagyobb a széntartalma (92- 98%) és a fűtőértéke. Nem porlik, nem hagy nyomot, égetésekor alig füstöl, és kevés éghetetlen salakanyag marad utána vissza. Fantasztikus anyag.

Természetesen nem az ezzel burkolt tetőkről lesz szó, hiszen egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a lehetséges cserépanyagokról, és a kőszén nem tartozott közéjük. Ami számunkra most fontos, az a színe, ami gyönyörű sötétszürke. Te el tudnád képzelni, hogy a tetőd majdnem fekete legyen?

Az antracit színű tetőcserepek megadják a modern és letisztul házak alapját Forrás: Shutterstock

A modern minimalista trend itthon is hódít. Ennek köszönhetőek a letisztult házélek, az egyszerű vonalvezetésű – kontyoktól és kiugrásoktól mentes – tetőszerkezetek, valamint a sík tetőcserepek. Ehhez mérten a homlokzat színvilága visszafogottabb, mondhatni feltűnésmentes, általában világos.

A minimalista, letisztult stílus itthon is hódít Forrás: Shutterstock

A megfelelő kontraszt elérése érdekében, egy karakteres tetőszínt érdemes választani. Mivel a formavilága a minimalizmus jegyében nem lehet kirívó, így játszani csak a színével lehet. Ez az oka annak, hogy egyre több házon látni antracit tetőket.

Ahhoz azonban, hogy a ház megfelelő hatást keltsen, érdemes a nyílászárokat is a tető színével megegyezőre festeni. Így egy lenyűgözően elegáns, mégis merész összképet kapunk.

Érdemes a nyílászárokat is a tető színével megegyezőre festeni Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.