Lakásfelújítás költséghatékonyan: Csempefestés lépésről lépésre

Forrás: Youtube -
fürdőszoba felújítás költséghatékony csempefestés csempe lakásfelújítás konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fürdőszobában, konyhában nagyon domináns a falburkolat, vagyis a csempe milyensége. Lehetséges, hogy egy új lakásba költöztél, ahol a csempék nem felelnek meg a te ízlésednek, vagy épp a régit untad meg. Nem kell azonban egyből leverni és újat feltenni, akár le is festheted a régit. Így a csempecserére szánt összeg töredékéből fel tudod újítani otthonod.

Csempefestés lépésről lépésre

Amire szükséged lesz:

  • Alapozófesték
  • Zománcfesték
  • Festő ecset és henger
  • Hideg zsíroldó, tisztítószer
  • Maszkoló szalag
  • Kesztyű

Így csináld:

Elengedhetetlen, hogy a festendő csempét megfelelően zsírtalanítsd és portalanítsd, valamint hagyd teljesen megszáradni. Ha ez nem történik meg, úgy a festék le fog válni. Mielőtt nekiállnál festeni, a csaptelepet és mindent, amit nem szeretnél más színben látni, ragaszd le a maszkoló szalaggal. Ezután kezdődhet a munka oroszlánrésze: először az alapozót, majd a kiválasztott festéket vidd fel két rétegben. Fontos, hogy mindegyik réteg után várd meg az ajánlott száradási időt! Kész is! Arra készülj, hogy pár napig nem fogod tudni használni a festeni kívánt helyiséget, így például érdemes máshol megoldani a fürdést, vagy főzés helyett inkább rendelni az ételeket.

Csempefestés előtt (balra) és után (jobbra) Forrás: Youtube

A lecsepegő zománcfestéket hígítóval tudod letávolítani, de a bőrödről ez nem lesz egyszerű folyamat, a ruhádra pedig keresztet vethetsz, így mindig viselj kesztyűt, valamint olyan öltözéket, amit nem sajnálsz.

Sérült, lepattogzott felületű csempét nem lehet festeni, ez esetben sajnos nem fogod megúszni a teljes felújítást.

Filléres és gyors lakásfelújítási tippek – A csodálatos öntapadós tapétahttp://www.life.hu/otthon/20180404-filleres-es-gyors-lakasfelujitasi-tippek-ontapados-tapeta.htmlMíg régen alig pár fajtát lehetett csupán kapni, és azok mintája is elcsépelt, unalmas és kimondottan „gagyi” volt, ma már közel végtelen anyagú és mintájú öntapadós tapéta közül választhatsz. OtthonOrigoLakásfelújítás lépésről lépésre - Ne félj belevágni!http://www.life.hu/otthon/20170413-lakasfelujitas-lepesrol-lepesre-szakerto-segitsegevel.htmlA tavasszal együtt eljött a nagy átalakítások és házalakítások ideje. Ha te is épp otthonod felújítását tervezgeted, akkor a következőkben neked is szeretnénk segíteni. Otthon--5 olcsó felújítás, amivel növelheted otthonod értékéthttp://www.life.hu/otthon/20160126-5-olcso-lakasfelujitas-amivel-novelheted-otthonod-ingatlanod-erteket.htmlNem mindenki engedheti meg magának, hogy eladásra szánt otthonán nagyobb volumenű felújításokat végezzen, ám néhány kisebb változtatással is jelentősen lehet javítani az ingatlanok értékén. Íme, öt relatíve olcsó, mégis hasznos beruházás. Otthon--Készíts lámpát saját kezűleg! 6 stílus, 6 DIY tipphttp://www.life.hu/otthon/20180220-keszits-lampat-sajat-kezuleg-diy-otletek.htmlHa jó érzéssel tölt el otthonod csinosítgatása, ha szereted a csináld magad megoldásokat, akkor olyan látványos projektekben is gondolkodhatsz, mint a lámpakészítés. Mutatunk néhány szuper ötletet! OtthonOrigoTranszferálás: egy filléres DIY technikahttp://www.life.hu/otthon/20180130-transzferalas-egy-szuper-diy-technika.htmlEgyik kedvenc DIY technikánk a transzferálás. Egyrészt mert viszonylag egyszerűen lehet belőle nagyon látványos dolgokat alkotni, ráadásul szinte minden felületen használható. Mégis, ami a legjobb benne, hogy bármilyen képet, fényképet, mintát vagy feliratot át tudsz vinni ezekre a felületekre, így igazán személyes dekoráció vagy ajándék készülhet vele. Otthon--Kerti dekorációs DIY ötlet – Boszorkánykunyhó, amit egy olvasónk készített: videóhttp://www.life.hu/otthon/20180424-kerti-dekoracios-diy-otlet-boszorkanykunyho-olvasonk-keszitette.htmlMindig nagy öröm az olvasói megkeresés, legyen az bárminemű visszajelzés, vagy épp témajavaslat, ötlet. Hiszen mi nap mint nap azon dolgozunk, hogy olyan tartalmat állítsunk elő, ami érdekel Téged és szívesen olvasol róla. A minap egy fiatal hölgytől kaptam levelet, amiben megmutatta a saját maga készítette kerti dekorációját. Annyira kreatív és profi megvalósítással szembesültem, ami kenterbe veri a külföldi DIY-os oldalakat. Ezt Neked is látnod kell! OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.