Egy feminista lakás, mely inspiráló és erős, épp mint egy nő

inspiráló feminista otthon feminizmus New York lakberendezés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mit jelent, hogy egy lakás feminista berendezésű? Segítünk: nem a rózsaszínt és a virágmintát. Amikor két nő egymásra talál az elképzelt és a megvalósítható álmok terén, ott valami egészen fantasztikus jön létre.

Ez a csodás és erősen női vonalú New York-i lakás egy szintén erős és nőies hölgy, a Leota divatcég tulajdonosának otthona. Amikor Sarah Carson először váltott e-mailt a tervezővel, Amy Courtney-vel, azonnal egymásra hangolódtak, és érezték, hogy ők egyfajta „lelki testvérek". Az erőteljes feminista vonalú ruhákat tervező Sarah egy hasonló karakterű lakásra vágyott. Ez a fajta merészség pedig nagyon imponált az egyébként is kísérletező kedvű Amynek.

Sarah Carson Fotó: GENEVIEVE GARRUPPO

Mivel a hölgyek „lelki testvérei" egymásnak, könnyű volt kiválasztaniuk a bátor darabokat, és bízni abban, hogy végül minden mindennel harmóniába kerül.

Fotó: GENEVIEVE GARRUPPO

Így néz ki egy feminista lakás

A lakás számos sötétebb, domináns elemmel rendelkezik, épp ezért mindegyik helyiség ki van egyensúlyozva elegendő megvilágítással és természetes fénnyel. A padló világos tölgyfa, a falak fehérek. Ez a „keret" sok játékosságot engedett, így kerülhetett a képbe például egy bronzpáva, madárlábakon álló kisasztal és egy hatalmas kézszobor.

Fotó: GENEVIEVE GARRUPPO
Fotó: GENEVIEVE GARRUPPO

A lakásban sok tárgy készült egyedileg, és szinte kivétel nélkül mindnek megvan a maga története, a maga „múzeumi és esztétikai" értéke. Semmisem került véletlenül oda, ahová, mindennek megvan a továbbgondolt jelentése.

Fotó: GENEVIEVE GARRUPPO

A feminista lakás tehát egyszerre egyedi, kifinomult, merész, elegáns, bohém, inspiráló és erőteljes, épp, mint mi nők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.