tűzrakó hely Nyár tábortűz kert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyáresték esszenciális hozzávalója a tűzrakás. Egy kis borozáshoz és beszélgetéshez is kellemes hangulatot teremt, a sütögetéshez pedig végképp elengedhetetlen a tábortűz. 

Nagy szerencse, ha akkora kert áll rendelkezésetekre, amibe könnyedén be lehet építeni a tűzrakó helyet. Ha azonban nem elég nagy a kert, vagy nincs lehetőség így beilleszteni az állandó tűzrakót, akkor érdemes mobil eszközökben gondolkodni. Ezeknek az előnye, hogy kisebb helyet foglalnak, bárhova helyezhetőek, ha éppen más program miatt láb alatt lennének, akkor egyszerűen el lehet tenni őket, viszont ugyan úgy köréjük lehet gyűlni tűzgyújtáskor, mint a kiépített tűzgyújtó helyek esetén.

A beépített kerti tűzrakók helyigényesek Forrás: brooklynlimestone.com, Lucy's Lampshade
  • Ha kifejezetten a hangulat a lényeg, akkor ilyen különleges gömbformájú tűzrakóban is érdemes gondolkodni. A rozsdásított felület, az erdei minta igazi mesebeli hangulatot teremt.
Tűzrakó gömb, erdei mintával kertesotthonbolt.hu 108 000 Ft Forrás: kertesotthonbolt.hu
  • Ha esetleg sütögetni is szeretnétek, akkor a tálformájú tűzrakókat ajánljuk. Ezekre akár rácsot is lehet tenni, de szalonnasütéshez mindenképpen alkalmas. Sokféle stílusban megtalálhatóak ezek a tűzrakó tálak: rusztikus, letisztult, de a gránitlappal még elegáns hatást is elérhetünk velük, így könnyű megtalálni azt a formát, ami illik a kertbe vagy a teraszra.
Tálformájú tűzrakók 1. kertesotthonbolt.hu 43 000 Ft, 2. kertesotthonbolt.hu 49 000, 3. kertesotthonbolt.hu 45 000 Ft Forrás: kertesotthonbolt.hu
  • Ha mindenhova magatokkal vinnétek, akkor az összecsukható, hordozható tűzrakó a nektek való. Összeszereléséhez nincs szükség szerszámokra, csak egyszerűen kik kell hajtani. A tűz a rozsdamentes hálón ég, amit annyira sűrűn szőttek, hogy a hamu ne essen át rajta.
Hordozható tűzrakó Aliexpress 21.90 dollár Forrás: Aliexpress

Szerezd be a nyári hűsölés legfontosabb kellékeit: rendezd át a kertet

Számtalan oka lehet annak, ha egy nyári szezon nyaralás nélkül telik. Ebben az esetben próbáljátok meg az otthonotokban megteremteni azt a felhőtlen hangulatot, amit a tengerparti kiruccanások, balatoni strandolások jelentenek. Ezúttal a kertre koncentrálunk, hiszen a szabadtér a nyár igazi helyszíne. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Panelban töltöd a nyarat? Így éld túl!http://www.life.hu/otthon/20180612-igy-eld-tul-a-nyarat-a-panelban.htmlCímlapi szavazásunk szerint olvasóink 41%-a idén nem megy nyaralni. Nekik szeretnénk túlélési kalauzt nyújtani a forró nyári napokra. Még könnyű a dolgunk, ha ki tudunk költözni a kertünkbe, de ha társasházba vagy panelba vagyunk bezárva a nyári szezonra, az már nehezebb ügy. OtthonOrigoSzerezd be a nyári hűsölés legfontosabb kellékeit: rendezd át a kertethttp://www.life.hu/otthon/20180604-a-nyari-husoles-legfontosabb-kellekei-rendezd-at-a-kertet.htmlSzámtalan oka lehet annak, ha egy nyári szezon nyaralás nélkül telik. Ebben az esetben próbáljátok meg az otthonotokban megteremteni azt a felhőtlen hangulatot, amit a tengerparti kiruccanások, balatoni strandolások jelentenek. Ezúttal a kertre koncentrálunk, hiszen a szabadtér a nyár igazi helyszíne. OtthonOrigoEva Longoria igazi ingatlanmogul: 1 milliárdos házát 4 milliárdosra cseréltehttp://www.life.hu/otthon/20180529-eva-longoria-piacra-dobta-2006ban-vasarolt-hollywood-hillsi-villajat.htmlEva Longoria hamarosan életet ad gyermekének, de előtte még kisebb-nagyobb üzleti ügyeket intéz. Többek között túl akar adni 2006-ban vásárolt villáján is, amit több mint 1 milliárd forintnak megfelelő összegért dobtak piacra. De nem kell félteni, nemrégiben vásárolt 4 milliárdos villája kárpótolja a veszteségért. OtthonOrigoÍgy festene 2018-ban a Jóbarátok lakásahttp://www.life.hu/otthon/20180515-igy-festene-2018ban-a-jobaratok-lakasa.htmlEgy belsőépítészeti startup cég, a Modsy álmodta újra a sorozattörténelem egyik leghíresebb lakását. A cél az volt, hogy bemutassák, hogyan nézne ki Monica Geller lakása 2018-ban. OtthonOrigoDiane Keaton megmutatta, hogy kell Pinterest-ötletekből házat építenihttp://www.life.hu/otthon/20180507-diane-keaton-megmutatta-hogy-kell-pinterest-otletekbol-hazat-epiteni.htmlDiane Keaton nem véletlenül az egyik kedvenc hollywoodi dívánk. Természetessége, különcsége, az élethez való hozzáálllása példaértékű. Ezúttal az is kiderült, hogy imádja a kreatív lakberendezési megoldásokat: a színésznő könyvet írt arról, hogyan épült meg a háza, amit Pinterest-ötletek alapján álmodott meg. OtthonOrigoKészíts álomfogót a hálószobábahttp://www.life.hu/otthon/20180227-keszits-otthon-alomfogot.htmlAz álomfogó, vagy ahogy az ojibwa törzs nevezte, álomcsapda az észak-amerikai indiántörzsek által készített kultikus tárgy volt. Azzal a céllal alkották, hogy megvédjék gyermekeiket a rossz álmoktól. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.