Már keresik az albérletet az egyetemisták, hamarosan jönnek a ponthatárok

albérlet felsőoktatás főiskola egyetem albérletdrágulás ponthatár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jövő héten tudják meg a frissen érettségizettek, hogy melyik felsőoktatási intézményben tanulhatnak tovább. Bár a ponthatárokat még nem tudják, máris keresik az albérleteket. Sietni nem érdemes, de nem árt a megfontoltság. 

Előző hónaphoz képest 15-20 százalékkal nőtt a kereslet az albéletek iránt, hiszen jövő héten, július 25-én kiderülnek a felsőoktatási ponthatárok. A Mokkában Balogh Lászlót, egy ingatlanportál gazdasági szakértőjét kérdezték.

A szakérrtő szerint már nézelődnek a leendő egyetemisták, ám nem érdemes kapkodni. "Az látszik, hogy a kínálat folyamatosan nő. Nem biztos, hogy rögtön el kell keserednie annak, akinek július 30-án még nincs albérleti szerződés a zsebében. Érdemes áttekinteni a kínálatot, hiszen ilyenkor rohamosan bővül, újabb és újabb ingatlanok kerülnek fel a hirdetési oldalakra" - mondta Balogh László. Hozzátette: nagy különbségek lehetnek akár városon belül is.

Az egyetemek környékén magasabb árakra lehet számítani, ám ha távolabb megyünk a belvárostól, alacsonyabb árakkal számolhatunk. A fővárosban ilyen például a XVIII., XIX. és a XX. kerület is. Azt is elmondta a szakértő, hogy ugyanolyan igény mutatkozik a bútorozott és a bútorozatlan lakásokra is, ám a bútorozatlan ingatlanok nem sokkal olcsóbbak, mindössze 10-20 ezer forintos különbségekre lehet számítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.