Az ország egyes helyein már szinte lehetetlen lakást venni

Forrás: Shutterstock -
vásárlás ingatlan Nyugat-Magyarország Budapest ingatlanpiac lakás eladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Budapest vonzáskörzetében és a nyugati országrészben virágzik legjobban az ingatlanpiac, a fák azonban nem nőnek az égig, néhány éven belül fokozatosan lassulhat a piac bővülése.

Az ingatlanpiacon minden olyan városban árnövekedés tapasztalható, ahol van munkalehetőség a nagyobb gyáraknak, ipari parkoknak köszönhetően és az úgynevezett egyetemi városokban.

Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa arról beszélt, hogy főként a nyugati országrészben, ahol sok a munka- vagy tanulási lehetőség, nagy a beköltözők száma, jelentősen megnőtt az érdeklődés a lakóingatlanok iránt.

„Ausztriába járnak át az emberek dolgozni, de a határ mentén, Magyarországon szállnak meg olcsón. Ezeken a településeken már szinte lehetetlen ingatlant találni" – számolt be tapasztalatairól a szakértő.

Mint mondta, a befektetői réteghez tartozó vásárlók racionálisan terveznek, ezért bizonyos összegnél többet nem adnak egy ingatlanért. Ők Budapesten vagy annak környékén keresnek olyan vételt, aminek jó lehet a megtérülése.

Véleményt mondott a szakértő a lakáspiacról Forrás: Shutterstock

Gadanecz Zoltán úgy fogalmazott, a főváros egyre jobban húzza magával az agglomerációt. Maglódon, Dunakeszin, Törökbálinton vagy épp Érd térségében egyre több az építkezés, sorra költöznek ide az emberek.

„Mindenféle ingatlanra van vevőközönség, és az egyébként másodlagos piacnak számító ikerházak és családi házak is felkapottá váltak. Budapesten ezek szinte elérhetetlen áron kaphatók, így az emberek inkább utaznak fél órával többet, hogy azt a környezetet kapják, amit ideálisnak tartanak családjuknak. A fák viszont nem nőnek az égig, ez a folyamat meg fog állni és megindul a visszaáramlás, igaz, ez még 6-7 év minimum" – nyilatkozott.

Kiemelte, egyre jellemzőbb, hogy olyanok is belevágnak építőipari vállalkozásokba, akik nem értenek hozzá. Ilyenkor általában nem az épület minőségével van a gond, hanem a dokumentációval és jogi ügyletekkel, ezért gyakran viták keletkeznek. A szakértő ebben is a piac tisztulását várja, erre mutatnak a ma megfigyelhető ingatlanpiaci folyamatok.

Luxusbútorok megfizethető változatai – 6 design kanapé és jóval kedvezőbb árú hasonmásaikhttp://www.life.hu/otthon/20180722-5-luxus-kanape-es-joval-kedvezobb-aru-hasonmasaik.htmlSzembe jött veled egy meseszép luxuskanapé, de amint megláttad az árát, kaptál egy kisebb szívinfarktust? Miután túlélted, elkezdesz azon kattogni, hogy miként tudnál szert tenni rá? Nem tehetsz róla, van, hogy szinte már fájdalmasan vágyakozni kezdünk egy-egy ilyen drágaság után. Mi azonban remek alternatívát találtunk, hogy ne kelljen lemondanod a nyaralást az elkövetkezendő években, csak, hogy megvehesd álmaid kanapéját. OtthonOrigoAlakítsd át úgy az albérleted otthonossá, hogy később visszakapd a kaucióthttp://www.life.hu/otthon/20180716-alakitsd-at-ugy-az-alberleted-otthonossa-hogy-visszakapd-a-kauciot.htmlAz albérletekben sok a szabály, melyek gyakran elveszik tőled a lehetőséget, hogy otthonossá tedd, saját stílusod szerint rendezd be azt. Most azonban mutatunk pár remek ötletet, melyek nem állnak majd közéd és a kauciód közé. OtthonOrigoVeszélyes lakások - Így legyen gyerekbiztos az otthonod!http://www.life.hu/otthon/20180716-igy-tedd-gyerekbiztossa-otthonod.htmlAmikor a kisgyermek kezdi felfedezni a lakást, mindenbe belekapaszkodik, kinyit, kihúz, leszed. Ezeket a szülők szeretik mosolygások közepette végignézni, pedig bizony komoly veszélynek teszik ki gyermeküket, melybe akár bele is halhatnak a kicsik. Tedd baba- és gyerekbiztossá otthonotokat, hogy emiatt már ne kelljen aggódnod. OtthonOrigoAzoknak, akiknek nincs kertjük: Szobanövények, melyek feldobják otthonod hangulatáthttp://www.life.hu/otthon/20180716-kert-nelkul-szobanovenyek-melyek-feldobjak-otthonod-hangulatat.htmlA kert szépsége igen fájdalmasan hathat azokra, akik lakásban élnek, gyakran erkély nélkül. Ám nekik sem kell nélkülözniük a növények mámorító jelenlétét. A következőkben olyan szobanövényeket szedtünk össze, melyek lakberendezési elemként üdítő esztétikai élménnyel ajándékoznak meg – gondozásuk pedig igen egyszerű. OtthonOrigoBalázs Andi megmutatta otthonát: videóhttp://www.life.hu/otthon/20180718-balazs-andi-megmutatta-otthonat.htmlBeengedte otthonába a tévékamerákat Balázs Andi. A színésznő még a tündéri háziállatait is megmutatta. OtthonOrigoBarlangból kialakított otthon: ez az igazi rusztikus bájhttp://www.life.hu/otthon/20180717-hetvenezerert-berelheto-a-barlangbol-kialakitott-otthon-nagy-britanniaban.htmlA Nagy-Britanniában található Worcestershire-ben különleges projekt keretein belül helyreállítottak egy 800 éves barlangot, ami most igazi elvonulós, idilli szálláshelyként szolgál. A rusztikus báj szerelmeseinek kifejezetten ajánljuk a meglepő módon rengeteg kényelmi elemet magában foglaló házikót. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.