Ezeket a tárgyakat tilos mosogatógépbe tenni

Forrás: Shutterstock -
mosogatás mosogatógépek edény konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mosogatógép rengeteg család életét könnyíti meg, ugyanakkor érdemes tudni, hogy nem szabad mindenféle mosatlant beledobni. Mutatjuk, mi az, ami tilos!

Sajtreszelő

Bár a sajtreszelőt kissé macerás letakarítani, eszedbe ne jusson a mosogatógépbe tenni. A sajtdarabok a meleg víztől eláznak és megtalálhatóak lesznek a többi edényen is... - írja a Ripost.

Rézedények

A rézedényekre nagyon kell vigyázni, hogy sokáig szépek maradjanak. Sajnos a mosogatógépben könnyen elszíneződhetnek, vigyázz vele!

Fából készült dolgok

A mosogatógépben a víztől megdagadnak, eldeformálódnak a fából készült dolgok. Épp ezért jobb, ha azokat inkább kézzel mosod.

Kristálypoharak

Nemcsak a csillogását veszíthetik el a kristálypoharak a mosogatógépben, de könnyen meg is sérülhetnek, eltörhetnek.

A kristálypoharakat ne tedd bele a mosogatógépbe Forrás: Shutterstock

Öntöttvas serpenyő

Az öntöttvasból készült tárgyak magukba szívják a folyadékot, és nem túl kellemes, ha legközelebb mosogatószer ízű ételt fogyasztunk belőle...

Tapadásmentes edények

A mosogatógépben pont a lényegüket: a tapadásmentességüket veszíthetik el ezek az edények.

Utazó poharak

A gépben tönkremehet a termosz gumitömítése, tehát képtelen lesz később megtartani a hőt.

Címkés üvegek

A leázott címkék eltömíthetik a szűrűt, ezáltal könnyen tönkretehetik az egyébként sem olcsó mosogatógépet.

Profi kések

A magas hőmérsékletű víz a gép belsejében kiveheti a kések élét.

Nagymama étkészlete

Az aranyozott szegény és a díszes minták mind-mind eltűnhetnek az eljárás során, így inkább ezeket kézzel mosd el.

A világ leggonoszabb apái (18+)http://www.life.hu/csalad/20180730-a-vilag-leggonoszabb-gyilkos-apai-18.htmlAz édesapák azok, akik biztonságot nyújtanak családjuknak, segítik és megvédik gyermekeiket. Sajnos azonban több olyan eset is előfordul, amikor épp az ellenkezőjét teszik, mint amit a társadalmi normák elvárnának tőlük. CsaládOrigoÍgy élnek most a hajdúszoboszlói hármas ikrek és édesapjukhttp://www.life.hu/csalad/20180804-igy-elnek-most-a-hajduszoboszloi-harmas-ikrek-es-edesapjuk.htmlEgyedül maradt a hármas ikrekkel Fábián Tamás, aki néhány órával gyermekik születése után elveszítette feleségét, Lettit. Őszintén beszélt arról, hogyan birkózik meg a tengernyi feladattal és felesége hiányával. CsaládOrigoLisa Brennan-Jobs elmondta, milyen volt a kapcsolata apjával, Steve Jobsszalhttp://www.life.hu/csalad/20180803-lisa-brennanjobs-elmondta-milyen-volt-a-kapcsolata-apjaval-steve-jobsszal.htmlÚgy tűnik, nem volt felhőtlen a kapcsolata Steve Jobs-nak lányával, Lisa Brennan-Jobs-szal. Lisa új könyvében mesél erről. Család--Az öt éve eltűnt floridai Emily Wynell Paul üzent a szüleinekhttp://www.life.hu/csalad/20180803-az-ot-eve-eltunt-floridai-emily-wynell-paul-uzent-a-szuleinek.htmlAz öt éve eltűnt lányról semmit sem tudtak szülei ez idáig, de most üzenetet kaptak tőle! CsaládOrigoAz anyaságról vallott Rúzsa Magdihttp://www.life.hu/csalad/20180803-az-anyasagrol-vallott-ruzsa-magdi.htmlA Best magazinnak adott interjújában mondta el Rúzsa Magdi, hogy bár megérett az anyaságra, nem azért vonul vissza a koncertezéstől, mert gyermeket vár. Nagyon vágyik rá, hogy anyuka legyen, nem szeretné gyermek nélkül leélni az életét, de alaposan át kell gondolni, hogy mikor érkezzen a baba. CsaládOrigoÍgy néz ki Vujity Tvrtko 15 éves fia, Benjamin: fotóhttp://www.life.hu/csalad/20180802-igy-nez-ki-vujity-tvrtko-15-eves-fia-benjamin.htmlVujity Tvrtko büszkén mutatta be a nemsokára 16 éves fiát, Benjamint a Facebook élő videójában. Együtt jelentkeztek be Los Angelesből, és meséltek a rajongóknak arról, milyen is Amerikában élni, tanulni. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.