Így rendezd be a kollégiumi szobádat, hogy második otthonodként szerethesd

szobatárs kollégium lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felvettek, és még kollégiumi szobát is kaptál? Nagyon szerencsésnek mondhatod magad, gratulálunk! Egész biztos, már lázasan készülődsz, hogy beköltözhess, izgulsz, hogy milyen szobatársat kapsz. Korábban már bemutattuk egy amerikai kollégiumi szoba döbbenetes átalakulását, most neked segítünk, hogy biztosan jól süljön el a szeptemberi iskolakezdésed.

Akikkel képtelenség együtt élni; a 10 legrosszabb lakótárs

Jó lakótársat nagyon nehéz találni, ami nem csoda. Amikor két ember összeköltözik, gyakran még párok, barátok esetén is sok a súrlódási pont, melyek vitákat, ellenkezéseket szülhetnek. Amikor nem is ketten, hanem többen éltek együtt, ezek száma hatványozódik. Ezek többségét a realitás talaján maradó házirenddel el lehet simítani, de léteznek olyan idegesítő lakótársak, akikkel egyszerűen lehetetlen békében együtt élni. Olvasd tovább...

Fél szobába bezsúfolni az életed

A kollégiumokban jobb esetben ketten, de akár hárman, négyen is meg kell osztoznotok egy szobán. Ilyenkor lényegében egy ágyat, egy íróasztalt és egy kis rész szekrényt birtokolhatsz, mely elég kevésnek tűnhet, de csak elsőre. Használj ki minden felületet: szerezz be ágy alatti tárolókat, szerelj fel polcokat, vegyél díszes tároló dobozokat, melyek akár az asztalod mellett, egymásra téve sem rontják a szoba esztétikáját. A szobatársakkal érdemes az első nap tisztázni, hogy kinek meddig terjed a területe, így könnyebben be tudod rendezni a saját részedet.

Legyen egyedi, de ne ess túlzásokba

Természetes vágyad, hogy legyen egy saját kuckód, ahol minden olyan, amilyennek Te szeretnéd látni. Ám, a kollégiumi szobákon bizony mással is osztoznod kell, így próbáld úgy megálmodni, és a lehetőségekhez mérten átalakítani, hogy az a szobatársadat ne zavarja. Hiszen lehetséges, hogy te imádod a vintage stílust, de őt kirázza a hideg az antikolt asztalkáktól és a pasztellszínű virágmotívumoktól. Mielőtt tehát elindulsz bevásárolni, üljetek le, és beszéljétek át, ki mit szeret, kinek mi fér bele. Ezzel sokat teszel a későbbi nyugodt együttélés érdekében.

1. Szegett szőnyeg KIKA 3999 Ft, 2. Laptop tartó IKEA 3490 Ft, 3. Tárolódoboz JYSK 2500 Ft, 4. Tányér Butlers 3490 Ft, 5. Paraván emag.hu 37 611 Ft, 6. Díszpárna Vivre 2250 Ft Forrás: Life.hu

Privátszféra pár négyzetméteren

Tarts kívül egy térelválasztóval vagy paravánnal a külvilágot. A beszélgetést, a filmek hangját ugyan csak tompítja, de mégis egyfajta intim környezetet teremt, ami lényegében megfizethetetlen egy kollégista számára. Amikor pedig nyitott vagy, egyszerűen csak összecsukod, és a falhoz állítod.

Főzz magadra - de úgyis csak melegíteni fogsz

A kollégiumokban, maximum egy mini hűtő és egy mikrohullámú sütő fér el a szobában, a közös konyha pedig számos veszélyt rejt. Gyakoriak a nagy hűtőből való nyomtalan készlet eltűnések, és a mosogatókban felhalmozódó ételmaradékos tányérokból felépült tornyok. Egyrészt elég lesz csupán 1-2 tányért, poharat és bögrét magaddal vinned, valamint pár jól záródó, mikrózható műanyag dobozt, továbbá maximum egy közepes edényt és természetesen evőeszközöket, no meg egy fakanalat. Ezekkel tökéletesen ki tudod majd szolgálni a kollégista életedet, már ami a konyhatündérkedést jelenti.

Látod, nem is kell sok ahhoz, hogy remekül érezd magad a kollégiumban. Jó költözködést, és sok sikert!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.