Praktikus tárolók, mert iskolaidőben szükség van minden helyre

gyerekszoba iskolás iskola2018 iskolakezdés2018 polc gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az iskolai előkészület vélhetően már minden családban az utolsó fázisba ért. Tanszerek beszerezve, füzetek készen állnak, iskolatáska már az ajtóban. Ám van valami, amire nem biztos, hogy valóban készen áll az iskolás gyerek szobája: a tárolás.

A különböző tárolókból sosem elég, számtalan dolgot képesek elnyelni a fiókok, fedeles dobozok, nyitott polcok, ágy alatti tárolók. Az iskola azonban még több helyet kér magának, de ne aggódj, ha a gyerekszobában körbenézve úgy éreznéd, erre az egyre még nem gondoltál. Hiszen ezeket bármikor pótolhatod.

A tárolás nem csupán azért lesz kulcsfontosságú az iskolás gyermek szobájában, hogy mindene kényelmesen elférjen. A tanuláshoz elengedhetetlen, hogy a környezet ne legyen túl inger gazdag, mivel a sok forma és szín könnyen elvonhatja a figyelmét. A nyitott tárolókat próbáld tehát minimálisra csökkenteni, egy-egy ilyennek legyen valódi funkciója – olyan dolgok kerüljenek ide, melyeket gyakran használja a gyerek, vagy épp inspirálja őt.

A nyitott tárolókba olyan dolgok kerüljenek, melyeket gyakran használ a gyerek Forrás: pressloft.com

Az íróasztal mellett praktikus, ha áll minimum egy fiókos szekrény, de a legjobb, ha ebből minél többet el tudsz helyezni – például az asztal alatt. Lényegében bármit tárolhat bennük a gyerek, legyen az akár tankönyv, füzet vagy írószer. Ezekkel a korábbi, már nem „menő” mesefigurás dobozokat könnyen kiválthatod, de szabaddá tehetsz akár egy egész falrészt, mivel képes elnyelni egy kisebb polc, szekrény tartalmát is.

Praktikus, ha az íróasztalhoz közel vannak a fiókos szekrények, például az asztal alatt Forrás: pressloft.com

Az apróságoknak elegendőek a dobozok, melyek helyet kaphatnak akár az íróasztalon is. Egy-egy dizájnosabb darabbal még a szoba hangulatát is feldobhatod, vagy épp megalapozhatod. Remekül lehet játszani a segítségükkel attól függően, hogy lány vagy fiú szobáról van-e szó. A dobozokat nem kell feltétlenül fektetve elhelyezned, a tetejüket levéve, állítva is szuperül néznek ki, így egyfajta „csináld magad” polcrendszert is ki tudsz alakítani. Ez később könnyen variálható, bővíthető, melyet érdemes fadobozokkal megoldani, akár úgy is, hogy befested, vagy dekupázs technikával személyre szabod őket.

A dobozokat nem kell feltétlenül fektetve elhelyezned, a tetejüket levéve, állítva is szuperül néznek ki Forrás: pressloft.com

A hagyományos polcok remek helyet biztosítanak a tankönyveknek, de ide kerülhetnek például a technika órai alkotások is. Ezt célszerű az íróasztal fölé, mellé elhelyezni. A megfelelő rögzítésre minden esetben figyelj, hiszen senki sem örülne, ha tanulás közben ráesne a gyerekre egy polcnyi könyv.

A hagyományos polcokra kerülhetnek például a technika órai alkotások is Forrás: pressloft.com

A tárolás egy új dimenziója, amikor a gyerek ágya a szekrényben kap helyet, egyfajta lehajtható verzióban. Ebben az esetben rengeteg teret nyersz, melyet így már könnyen ki lehet használni tárolásra, játékra, vagy épp az íróasztal elhelyezésére.

Mindig legyen valamilyen meghatározott tematikája a gyerekszobának, és ezt vidd tovább a tárolók esetén is. Az összevisszaság káoszt teremt, káoszban pedig képtelenség a tanulásra koncentrálni.

Kicsi a gyerekszoba? Ne aggódj, mutatjuk, miként tudod a legjobban kihasználnihttp://www.life.hu/otthon/20180526-kis-alapteruletu-gyerekszoba-praktikus-berendezese.htmlA kis alapterületű gyermekszobák kihívást jelenthetnek a berendezés tekintetében. Hiszen ez a helyiség egyszerre hálószoba és nappali. Pár egyszerű trükkel azonban sok helyet nyerhetsz. OtthonOrigoEgy gyerekszoba, mely maga a meseország - Akarjuk!http://www.life.hu/otthon/20180524-egy-gyerekszoba-mely-maga-a-meseorszag-lakberendezes-felsofokon.htmlOlyan, mintha egy film díszlete lenne, pedig ez két gyermek valós élettere. A színek és minták merészek, együtt azonban csodás egységet hoznak létre. Nézd meg, hogy miként fest az a gyerekszoba, melybe felnőttként is azonnal be akarsz majd költözni. OtthonOrigoNövények a gyerekszobában – Így ösztönözd a tanulási kedvet!http://www.life.hu/otthon/20180816-novenyek-a-gyerekszobaban-igy-osztonozd-a-tanulasi-kedvet.htmlAz iskolakezdés vészesen közeleg, a szülők pedig már most törik a fejüket, hogy miként tudnák meghozni és fenntartani a gyermek tanulási kedvét. A gyerekszoba berendezése ebben kulcsszerepet játszik, azon belül is a benne lévő növények. Ezek nem csupán vidámsággal, pozitív energiával, de még friss oxigénnel is megajándékozzák a tanulni vágyó gyerkőcöt. Nézzük meg, melyek ajánlottak egy gyerekszobába. OtthonOrigoA háromgyerekes család feladta korábbi életét, és egy lakóautóval járja Amerikáthttp://www.life.hu/otthon/20180628-a-haromgyerekes-csalad-lakoautoval-jarja-amerikat.htmlA tökéletes család egy szép nagy házban él, aminek zölden virító gyepén a gyerekek délutánonként, amikor hazaértek az iskolából együtt játszhatnak. Lehet, hogy sokunk fejében ez a kép él, de a Herlocker családéban egész biztosan nem. Ők mégis úgy érzik, tökéletes az életük. Otthon--Álomotthonok - Gyerekbarát ipari designhttp://www.life.hu/otthon/20180401-alomotthonok-gyerekbarat-ipari-design-lakberendezes.htmlHa el kellene képzelnünk egy gyerekbarát lakásstílust, az utolsók közt jutna eszünkbe az ipari design. Erre ugyanis könnyen rásütik a rideg jelzőt, ami a fém jelentős szerepének és a szürke árnyalatainak is köszönhető. Mi azonban találtunk egy fantasztikus otthont, ami remekül hozza az ipari stílust, de mellette igazi gyermek kuckó is egyben. OtthonOrigoFelfújható bútorok, amik a lakásban, a kertben és a teraszon is megtalálják a helyükethttp://www.life.hu/otthon/20180818-felfujhato-butorok-lakasba-kertbe-es-teraszra.htmlSzeretnél egy igazán mobil kerti bútort? Netán váratlan vendégeid érkeznek? Esetleg csak szeretnél olcsón valami stílusos és vagány elemet a lakásodba? Nos, a felfújható bútorokat neked találták ki. Megmutatjuk az előnyeiket és természetesen a hátrányaikat, és adunk egy kis ízelítőt is, ha kedvet kapnál. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.