Tovább emelkednek a lakásárak: alig ér valamit egy vidéki ház ára Budapesten

Forrás: 123RF -
emelkedés vidék Budapest lakásárak lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az utóbbi években az egekbe szöktek a budapesti lakásárak, és bár a vidéki nagyobb városokban is tapasztalható némi emelkedés, mégsem eléggé. Ha valaki például egyes településeken rendelkezik egy 200 négyzetméteres családi házzal, lehet, hogy a fővárosban mindössze egy 18 négyzetméteres minigarzont kap érte. 

Egy budapesti lakás árából vidéken akár villát is vásárolhat magának az, aki vállalja az ingázást. Ám még mindig az a gyakoribb, hogy a jobb munkalehetőségek és a magasabb fizetés miatt valaki a fővárosba akar költözni.

A Portfolio.hu cikke szerint vannak olyan vidéki városok, ahol ha eladnak egy 200 négyzetméteres családi házat, akkor is csak egy 18 négyzetméteres minigarzont tudnak vásárolni az árából Budapesten. Számítasik szerint azonban az, aki Budapesten elad egy 50 négyzetméteres lakást, akár egy 526 négyzetméteres villához is juthat az ország egyes részein.

Egyre nehezebb lesz Budapesten lakást találni a megfelelő áron Forrás: 123RF

Van azonban, aki bizakodhat. Akiknek Nyugat-Dunántúl (Győr, Szombathely, Zalaegerszeg) valamelyik megyeszékhelyén volt korábban saját lakásuk, itt egy 200 négyzetméteres otthon árából a fővárosban is egy nagyobb, átlagosan 115 négyzetméteres lakást, vagy peremkerületi házat tudnak vásárolni. Valamivel kisebb, de hasonló alapterületű ingatlant vásárolhatnak a Közép-Dunántúl régió megyeszékhelyeiről (Veszprém, Székesfehérvár, Tatabánya) költözők, a KSH 2018 első negyedéves átlagárai alapján - írja a portál.

A legrosszabb kilátásaik azoknak vannak, akik Dél-Alföld vagy Észak-Alföld régiók egyik községéből szeretnének a fővárosba költözni.

Látod a különbséget? - Találd ki, melyik a műnövény! KVÍZhttp://www.life.hu/otthon/20180828-latod-a-kulonbseget-talald-ki-melyik-a-munoveny-kviz.htmlSokan szeretik magukat zöld szobanövényekkel körbevenni, mert javítják az általános közérzetet, otthonossá teszik a lakást, tisztítják a levegőt, nem mellesleg pedig csodásan feldobják a különböző helyiségek stílusát. Van azonban, amikor nincs időnk, kedvünk, érzékünk a növényeket gondozni, vagy egyszerűen nem elég világos az adott szoba, hogy szépen fejlődjenek. Ilyenkor jönnek jól a műnövények, melyek új generációját, már szinte alig lehet megkülönböztetni az élőktől. Teszteld magad! OtthonOrigoPraktikus tárolók, mert iskolaidőben szükség van minden helyrehttp://www.life.hu/otthon/20180825-praktikus-tarolok-mert-egy-iskolas-gyermeknek-minden-helyre-szuksege-van.htmlAz iskolai előkészület vélhetően már minden családban az utolsó fázisba ért. Tanszerek beszerezve, füzetek készen állnak, iskolatáska már az ajtóban. Ám van valami, amire nem biztos, hogy valóban készen áll az iskolás gyerek szobája: a tárolás. OtthonOrigoA bútor, ami egy otthonból sem hiányozhat: fotelmustrahttp://www.life.hu/otthon/20180828-a-butor-ami-egy-otthonbol-sem-hianyozhat-fotelmustra.htmlEgy kellemes, pihenős, bekuckózós hétvégéhez – amelyek az őszi időszak beköszöntével előttünk állnak – elképzelhetetlen egy olyan sarok, ahol tökéletes a kényelem, ahol egy jó könyvvel a kezedben igazán elengedheted magad. Ugye, te is egy fotelben képzeled el magad? OtthonOrigoMeryl Streep, Oscar-díjas színésznő eladja New York-i luxus otthonáthttp://www.life.hu/otthon/20180827-meryl-streep-oscardijas-szineszno-eladja-new-yorki-luxuslakasat.htmlMeryl Streep eladja New York-i, 400 négyzetméteres lakását, méghozzá közel 25 millió dollárért. A luxus itt nem az aranyozott korlátokat, hanem a minőségi bútorokkal, és finom eleganciával berendezett szobákat jelöli. A csodás panorámával rendelkező penthouse kitűnően leképezi a színésznő pezsgő, mégis visszafogott stílusát. Streep 12 éve vásárolta ezt a lakást, mely elbűvölőbb, mint hinnéd. Otthon--Elviszi a végrehajtó Bíró Ica házát: a bútorait már lefoglaltákhttp://www.life.hu/otthon/20180828-elviszi-a-vegrehajto-biro-ica-hazat-a-butorait-mar-lefoglaltak.html13 évvel ezelőtt 10 millió forintot vett fel a banktól Bíró Ica, aki ezáltal hitelcsapdába került. Bár harcol, hogy ne veszítse el otthonát, sajnos nem sok esélye maradt... Otthon--Álomotthonok – Egy padlás egyedülálló kihasználása, avagy a kétszintes hálószobahttp://www.life.hu/otthon/20180824-alomotthonok-a-padlas-egyedulallo-kihasznalasa-avagy-a-ketszintes-haloszoba.htmlA házakban sokan a padlásteret csupán tárolásra használják, vagy esetleg kialakítanak benne egy szobát. Van azonban más módja is, hogy otthonod világosabb, tágasabb és lenyűgözőbb lehessen a padlás kihasználásának egy egyedi módjával. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.