Élénk színeket a kertbe! - 4 ősszel is ültethető, kínai dísznövény

virág kínai növény dísznövény kert ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ősz színei többnyire a piros, barna és sárga. Te azonban ne elégedj meg ennyivel. Csempéssz üde árnyalatokat kertedbe, a most következő, ősszel is bátran ültethető növényekkel.

9 elpusztíthatatlan kerti növény

Sokan nagy gonddal nevelgetik gondosan kiválasztott kerti növényeiket, vigyáznak rájuk, megfelelő tápoldatokkal gondozzák őket. Ha te nem erősíted a hobbikertészek táborát, úgy számodra hoztunk pár szuper strapabíró és szinte elpusztíthatatlan kerti növényt.

Kínai lilabogyó

Ez a bokor közel kétméteresre is megnőhet, meghatározó ékként tündökölve a kertedben. A nyáron rózsaszínes bogyói őszre lilássá változnak, sőt, télen is élénken „virítanak" az ágain. Többek közt ezért is annyira kedvelt dísznövény. Nem igényel túl sok törődést, és egészen november közepéig ültethető.

Kínai lilabogyó Forrás: Shutterstock

Kínai kékszakáll

Ennek az egyméteres félcserjének épp az ősz a csúcsidőszaka, mikor is üde ibolyaszínű virágokkal szépíti meg a hidegebb napokat. Szárazságtűrő, nem túl igényes és betegségekkel, kártevőkkel szemben igen ellenálló növény. Egészen késő őszig ültethető.

Kínai kékszakáll Forrás: Shutterstock

Kínai szellőrózsa

Ez az évelő, 40-120 centiméteres növény, késő őszig – pontosan a fagyokig – hozza fehér és rózsaszínes virágait. Ideális ültetési ideje tavasszal és kora ősszel van. A legpompásabb vizuális élményt akkor nyújtja, ha több tövet ültetsz egymás mellé.

Kínai szellőrózsa Forrás: Shutterstock

Kínai virágosnád (japánfű)

Késő nyáron hozza vajszínű bugáit, melyek őszre vöröses színűvé válnak. Ezek a másfél méteres díszfüvet, igazán látványos kerti elemmé varázsolják. Kifejezetten napsütéses helyre érdemes ültetni – ezt pedig egészen november közepéig megteheted.

Kínai virágosnád (japánfű) Forrás: Shutterstock

A legkreatívabb tetőtéri ablakok: fotókhttp://www.life.hu/otthon/20180921-a-legkreativabb-tetoteri-ablakok-fotok.htmlA tetőbe „vájt” ablakok alapvetően kétféle funkcióval bírnak: természetes fényt engednek be, ugyanakkor sokkal nyitottabbá is varázsolják az adott helyiséget. A hagyományos formák mellett azonban annyi más lehetőség adott még, melyekkel teljesen meg tudod változtatni a szoba hangulatát. Inspirálódj! OtthonOrigoÍgy jelenik meg otthonodban a mágikus unikornishttp://www.life.hu/otthon/20180917-igy-jelenik-meg-otthonodban-a-magikus-unikornis-egyszarvu.htmlA felnőtteket célzó gyermeki motívumok időről időre felkapottá, szinte vírusszerűvé válnak, így volt ez a pár éve előtérbe került unikornisimádattal is. Sokan gondolják úgy, az egyszarvúőrület lecsengőben van, de megnézve a boltok kínálatát, ez koránt sincs így. OtthonOrigoLégy Te a lakberendezési stílusrendőrség: Menő vagy ciki?http://www.life.hu/otthon/20180912-legy-te-a-lakberendezesi-stilusrendorseg-meno-vagy-ciki-szavazas.htmlRengeteg olyan lakberendezési stílus, elem és kiegészítő van, amely megrekedt az évek örvényében, és mi sem szeretnénk őket lecserélni. Beépülhetnek otthonunk stílusába, ragaszkodhatunk hozzájuk, netán praktikumuk miatt nem akarunk megválni tőlük. A következőkben összeszedtünk ezek közül párat, melyeknél nehéz eldönteni, hogy valóban lejárt-e az idejük. Dönts Te! OtthonOrigoLátod a különbséget? - Találd ki, melyik a műnövény! KVÍZhttp://www.life.hu/otthon/20180828-latod-a-kulonbseget-talald-ki-melyik-a-munoveny-kviz.htmlSokan szeretik magukat zöld szobanövényekkel körbevenni, mert javítják az általános közérzetet, otthonossá teszik a lakást, tisztítják a levegőt, nem mellesleg pedig csodásan feldobják a különböző helyiségek stílusát. Van azonban, amikor nincs időnk, kedvünk, érzékünk a növényeket gondozni, vagy egyszerűen nem elég világos az adott szoba, hogy szépen fejlődjenek. Ilyenkor jönnek jól a műnövények, melyek új generációját, már szinte alig lehet megkülönböztetni az élőktől. Teszteld magad! OtthonOrigoFelfújható bútorok, amik a lakásban, a kertben és a teraszon is megtalálják a helyükethttp://www.life.hu/otthon/20180818-felfujhato-butorok-lakasba-kertbe-es-teraszra.htmlSzeretnél egy igazán mobil kerti bútort? Netán váratlan vendégeid érkeznek? Esetleg csak szeretnél olcsón valami stílusos és vagány elemet a lakásodba? Nos, a felfújható bútorokat neked találták ki. Megmutatjuk az előnyeiket és természetesen a hátrányaikat, és adunk egy kis ízelítőt is, ha kedvet kapnál. OtthonOrigoA kerti grillezés alapszabályaihttp://www.life.hu/otthon/20180506-a-kerti-grillezes-alapszabalyai-grillsuto-biztonsagos-hasznalata.htmlItt, a tavaszi nyárban rengeteg kerti grillezős képet látni a közösségi médiában. Ám nem mindegy hová teszed a grillsütőt, miként készíted elő a rá kerülő finomságokat. Ebben segítünk, hogy ne torkolljon katasztrófába a kerti sütögetés. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.