Csillogjon zölden a ház – Öko tisztítószerek házilag

Forrás: Shutterstock -
újrahasznosítás környezetbarát takarítás takarítás otthon tisztítószer környezettudatosság öko
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A környezettudatosságnak igenis jelen kell lennie az életünkben. A vegyszerekből összekutyult tisztítószerek ugyan hatékonyak, de drágák, körülményes a tartásuk – hogy se kisgyerek, se háziállat ne érhesse el őket. Szinte minden foltra és szennyeződésre van egyszerű módszer; keverj te is házilag ökotisztítókat. Mutatjuk, miként.

Sütőpor és víz

Ez a keverék szinte az összes felületre alkalmazható, általános tisztítószer. Legyen az csempe, vécé, konyhai pult, netán a tűzhely. Amennyiben makacs folttal van dolgod, keverd kissé sűrűbbre, és hagyd állni az ominózus területen pár percig.

A sütőpor vízzel elkeverve szinte az összes felületre alkalmazható Forrás: Shutterstock

Citromlé és ecet

Ez kifejezetten a nehezebben eltávolítható foltokra való, de olyan felületen ne használd, ami nem marásálló, mivel ez egy csöppet savas állagú oldat. Töltsd az egyveleget egy flakonba – újrahasznosítás ON -, fújd a foltra és hagyd hatni pár percig. Ezután már csak le kell törölnöd egy nedves ronggyal.

Citromlé vagy ecet és víz

Ezt már nagymamáink is előszeretettel használták ablakok és tükrök tisztítására. Használd fel a már kiolvasott újságokat, és pár perc alatt ragyogóan tisztává varázsolhatod a visszatükröződő felületeket.

Használd a citromlevet ablakok és tükrök tisztítására Forrás: Shutterstock

Szódabikarbóna

Odaégett az ebéd? Ne ess neki súrolószerekkel, helyette tölts bele egy kevés vizet és szódabikarbónát, majd forrald fel.

A szőnyeg szagtalanítására is kiváló szer, egyszerűen csak szórd be vele, várj egy kicsit, majd porszívózd fel alaposan.

Sütőpor és szódabikarbóna keverékével és némi forró – igazán forró – vízzel a dugulást is kiválóan el tudod hárítani. Öntsd a porokat a lefolyóba, majd pár pillanattal később önts rá majdnem forrásban lévő vizet.

Beköltöznek a szuperhősök a nappalidbahttp://www.life.hu/otthon/20181113-bekoltoznek-a-szuperhosok-a-nappalidba-marvel-es-dc.htmlA szuperhősök köre egyike azoknak a popkulturális értékeknek, amelyek időről időre visszavezetnek minket gyermeki énünkhöz. A képregényekben és filmekben megjelenő alakok mind a képzeletünkben megbúvó, rejtett erőt képviselik. Ez az erő az, amely olykor esendő, olykor rossz irányba fordul, gyakran hősies, de minden esetben kivételessé, különlegessé teszi a birtokosát. Van, aki nem szeretné ezt érezni saját otthonában? OtthonOrigoTöbb mint 40 éve nem költözhetnek vissza Ciprus egyes lakói az otthonukbahttp://www.life.hu/otthon/20181109-tobb-mint-40-eve-nem-koltozhetnek-vissza-ciprus-lakoi-otthonaikba.htmlEzek a hátborzongató képek ritka bepillantást nyújtanak Ciprus szellem lakta területére, a pufferzónába. Felforgató érzés belegondolni, hogy a béke érdekékben egy közel 350 négyzetkilométeres területet kellett lakatlanná tenni. Az emberek azzal a reménnyel hagyták el otthonukat, hogy pár nappal később visszaköltözhetnek, ám ennek már több mint 40 éve. OtthonOrigoMéregdrága lakberendezés: nézz körbe a luxuscuccok közötthttp://www.life.hu/otthon/20181030-meregdraga-lakberendezes-nezz-korbe-a-luxus-cuccok-kozott.htmlNem kell sokáig keresgélnünk, hogy túlárazott, méregdrága termékekre bukkanjunk. A most következőkben olyanokat hoztunk, amelyek itt-ott ugyan aranyozottak, márványalapon fekszenek, neves tervezők keze nyomát viselik, de a hozzájuk rendelt árakkal kissé megszaladt a gyártó tolla. OtthonOrigo4 lépés, és végleg megszabadulhatsz a lakásban ólálkodó csótányoktólhttp://www.life.hu/otthon/20181026-igy-szabadulj-meg-a-csotanyoktol.htmlEste kimész a konyhába, felkattintod a villanyt, és mintha csak riadót fújtak volna, a nem is olyan apró, gusztustalan bogarak villámsebességgel iszkolnak menedéket keresni. Igen, a csótányok nem ismernek kegyelmet: befészkelik magukat a legapróbb résekbe is, ott mászkálnak a tányérok és poharak között, a konyhapulton, sőt, még a hűtő meggyengült tömítésében is vígan jönnek-mennek. Mit tehetsz ellenük? Mutatjuk! OtthonOrigoEzeket a hibákat követik el leggyakrabban az emberek a felújítás soránhttp://www.life.hu/otthon/20180924-ezeket-a-hibakat-kovetik-el-leggyakrabban-a-lakasfelujitas-soran.htmlEgy felújítás, építkezés próbára teheti párkapcsolatodat, kilyukaszthatja a pénztárcádat, felőrölheti az idegeidet és hiú álmokba ringathat. A következőkben megmutatjuk, milyen fő hibákat követhetsz el. Tanulj belőlük! OtthonOrigoTöbbet ártasz, mint használsz - Tisztítási tévhitek http://www.life.hu/otthon/20181005-tobbet-artasz-mint-hasznalsz-tisztitasi-takaritasi-tippek.htmlMindenki szereti a hatékony takarítási tippeket, de nem szabad mindent elhinni, amit hallasz. Sok ilyen ötlettel igazából többet árthatsz, mint használsz. A Good Housekeeping Institute összegyűjtött pár, széles körben elterjedt háztartási tanácsot, melyeket inkább ne fogadj meg. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.