Így növeld a házad értékét eladás előtt

ház otthon eladó lakás eladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ház akkor hozza a legnagyobb hasznot – vagy a lehető legmagasabb piaci árat –, ha arra időt, energiát és nem ritkán pénzt fordítunk. Nem elegendő a tisztaság és a rend, bizony vannak olyan vevőfogó praktikák, amelyekkel jobb színben tüntetheted fel az eladó házadat.

Konyha

Ennek a helyiségnek az állapota igencsak visszarettentheti a potenciális vásárlókat. Nem feltétlenül a műszaki berendezések, hanem az egész hangulata. Aki házat, lakást vesz, ugyanis többnyire számol új hűtőszekrénnyel, tűzhellyel – amennyiben ezek nem beépített darabok. A túl extrém megjelenés helyett,válaszd a visszafogottabbat. Amennyiben nem elválaszthatatlanul az enteriőr része, érdemes az erőteljes színű falakat fehérre, natúrra festeni, mivel ez a tisztaság érzetét kelti. Amennyiben képeket készítesz, házbemutatást tartasz, a mindennapos használati tárgyakat érdemes eltenni, az üvegfalú szekrényekből száműzni a bedobált fűszereket. Minél letisztultabb – nem steril – a konyha, annál tetszetősebb egy kívülálló számára.

A konyhában a mindennapos használati tárgyakat érdemes eltenni Forrás: Shutterstock

Fürdőszoba

Egy elhasznált zuhanyfüggöny, egy nem odaillő vécéülőke borzasztó lehangoló tud lenni. Itt is érvényes az a szabály, hogy minél kevesebb személyes tárgy legyen szem előtt, ugyanakkor ne menjen át bemutatóterem-dizájnba sem. A fürdőszoba egy kis szentély, itt az ember bensőséges hangulatra és tisztaságra vágyik. Amennyiben a fugák elszíneződtek, mindent tégy meg annak érdekében, hogy újra egységes, szép színűk legyen, és természetesen szabadulj meg a penész-, vízkőfoltoktól is.

A fürdőszobában minél kevesebb személyes tárgy legyen szem előtt Forrás: Shutterstock

Dolgozószoba

Amennyiben a tér engedi, alakíts ki dolgozószobát vagy -sarkot. Rengeteg munkahely teszi már lehetővé az otthoni időszakos munkavégzést. Ezzel azt sugallod, hogy ez az otthon kényelmes, tágas, praktikus és minden igényt ki tud szolgálni.

A dolgozószobával azt sugallod, hogy ez az otthon kényelmes, tágas Forrás: Shutterstock
Ebben a szállodában egész évben karácsony vanhttp://www.life.hu/otthon/20181130-ebben-a-szallodaban-egesz-evben-karacsony-van-egyesult-allamok.htmlNem számít, hogy melyik hónap van, a The Inn at Christmas Place szállodában mindig csodás ünnepi díszek várják a vendégeket. Pompásan feldíszített karácsonyfák, fényfüzérek hirdetik egész évben a szeretet ünnepének fontosságát. OtthonOrigo7 meglepően őrült ajándék 5000 forint alatthttp://www.life.hu/otthon/20181126-7-meglepoen-orult-karacsonyi-ajandek-5000-forint-alatt-otletek.htmlEgy ajándék akkor jó, ha kicsit őrült, igazán személyes, ugyanakkor valamiképp hasznos is. Ne szeméttel, egy újabb porfogóval lepjük meg szeretteinket, hanem olyasmivel, aminek örülnének, de talán eszükbe sem jutna venni maguknak. OtthonOrigoHázak a homályzónából - Eszement építészeti és kivitelezői megoldások - Fotók http://www.life.hu/otthon/20181119-eszement-epiteszeti-es-kivitelezoi-megoldasok-hazakon-fotok.htmlAhogy arról korábban már írtunk, annyira nehéz jó szakembert találni ma Magyarországon, hogy sokan különböző „szakiképző" tanfolyamon sajátítják el a lakásfelújítás praktikáit. Nos, a következő képeket elnézve, lehetséges, hogy erre egyre többen fognak vállalkozni. OtthonOrigoVigyél egy kis színt a hálószobádba, hogy könnyebben ébredhess!http://www.life.hu/otthon/20181005-vigyel-egy-kis-szint-a-haloszobadba-hogy-konnyebben-ebredhess.htmlAmikor az ébredés még sötétben ér minket, és az éjjeliszekrényen pihenő kislámpa fényénél próbálunk kibotorkálni a konyhába a kávéért, nos, ilyenkor jól jöhet némi pozitív napindító – és ezalatt nem a falra felragasztott tömegidézetekre gondolunk. OtthonOrigoRendetlenség, kosz, szanaszét heverő holmik - Így élnek a magyarokhttp://www.life.hu/otthon/20181012-rendetlenseg-kosz-szanaszet-hevero-holmik-igy-elnek-a-magyarok.htmlAz emberek imádják lakásukat csinosítgatni, praktikusabbá, stílusosabbá varázsolni. Legalábbis ez derül ki az IKEA reprezentatív felméréséből, mely szerint világszerte az emberek 20 százaléka vásárol heti rendszerességgel valamit otthonába. De hová tűnnek a már meglévő dolgok, és kinek mit jelent a rendetlenség? Most mindenre választ kapsz. OtthonOrigoLégy merész! Nézd meg mi az idei trend a fugaszíneknél!http://www.life.hu/otthon/20181009-legy-meresz-nezd-meg-mi-az-idei-trend-a-fugaszineknel.htmlA csempe és járólapok esetén hajlamosak vagyunk csak azok mintájára és színére összpontosítatni, pedig egy megfelelő fuga választásával, akár jóval kevesebb pénzből is felújíthatjuk a lakásunkat. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.