Így szabadulj meg a molylepkéktől

Forrás: Wikipedia -
molylepkék takarítás otthon lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A molylepkék rendkívül kellemetlenek, hiszen amellett, hogy folyton ott repkednek a lámpánk körül, még a ruháinkat is megrágják.

A The Sun azt írja, hogy a molylepkéket a többi rovarhoz hasonlóan vonzza a fény. Alapvetőn a hold fényénél egyenes vonalban repülnek, ám amikor egy ember által kreált fényforrással találják magukat szemben, az nagyon megzavarja őket. Mivel a lámpa fénye fényesebb a holdénál, elvakítja őket, elkezdenek körbe-körbe körözni, mert nem tudják, merre is kell menniük valójában.

No, de miért rágcsálják meg a ruháinkat? Valójában ezt nem ők teszik, hanem a lárváik. Míg lárvaállapotban vannak (2-4 hétig), a nőstény egyedek olyan anyagokat választanak (selyem, gyapjú vagy kasmír), amelyekben van keratin. A pamutruhákat többnyire békén hagyják, állati eredetű szövetekre van szükségük. Ugyanakkor fehérjét is enniük kell, ezt pedig a bőrfelületeken, tollakon és szőr- vagy hajcsomókon is megtalálják.

A molyok a sötét, meleg helyeket kedvelik, szívesen bújnak a sarkokba, fiókokba, így ezeket mindig tartsd tisztán, gyakran törölgess, porszívózz és szellőztess.

A molylepkék sok kellemetlenséget tudnak okozni Forrás: Wikipedia
Tóth Vera elköltözött húgától, őszintén mesélt erről az időszakrólhttp://www.life.hu/otthon/20181206-toth-vera-elkoltozott-hugatol-oszinten-meselt-errol-az-idoszakrol.htmlEgyütt lakott a két énekes testvér, Tóth Vera és Tóth Gabi, ám most eljött az idő: ezentúl külön lakásban élnek majd. A költözés élményéről Tóth Vera mesélt. Otthon--Így növeld a házad értékét eladás előtt http://www.life.hu/otthon/20181205-igy-noveld-a-hazad-erteket-eladas-elott-otletek.htmlEgy ház akkor hozza a legnagyobb hasznot – vagy a lehető legmagasabb piaci árat –, ha arra időt, energiát és nem ritkán pénzt fordítunk. Nem elegendő a tisztaság és a rend, bizony vannak olyan vevőfogó praktikák, amelyekkel jobb színben tüntetheted fel az eladó házadat. OtthonOrigoMécsesek, lámpások, gyertyatartók: hangolódj az ünneprehttp://www.life.hu/otthon/20181204-mecsesek-lampasok-gyertyatartok-hangolodj-az-unnepre.htmlA fények barátságosabbá teszik a rövid nappalokat, megmelengetik a testet és a lelket, és mivel szeretünk köré gyűlni, összehozza az embereket is. Nem csoda tehát, hogy olyannyira szorosan kapcsolódik a gyertyagyújtás hagyománya az ünnepekhez. Körbenéztünk az üzletekben, hogy lássuk, milyen a kínálat a mécsesek, lámpások, gyertyatartók terén. OtthonOrigoÍgy veheted észre, hogy ágyi poloska van az otthonodbanhttp://www.life.hu/otthon/20181204-igy-veheted-eszre-hogy-agyi-poloska-van-az-otthonodban.htmlAz ágyi poloskák sokak életét nehezítik meg, főleg azokét, akik panellakásokban élnek. Ezeket a kis rovarokat akár egy használt, antikváriumi könyvvel is észrevétlenül bevihetjük az otthonunkba. Hogyan veheted észre, hogy neked is ezekkel a kellemetlen kis élősködőkkel van dolgod? Eláruljuk, mely jelekre kell figyelned! OtthonOrigoLakásvásárláskor érdemes lehet a házszámra is odafigyelnihttp://www.life.hu/otthon/20181128-lakasvasarlaskor-erdemes-lehet-a-hazszamra-is-odafigyelni.htmlA feng shui tanai szerint nem mindegy, hogy milyen szám szerepel a kapunkon, ajtónkon. Mindegyik szám más életterületnek kedvezhet, vagy visszavetheti azt. A Távol-Keleten éppen ezért semmit nem bíznak a véletlenre. Mielőtt az új ingatlant vásárolni szándékozók megkötnék a szerződést, mindig ellenőrzik, hogy milyen energiákat közvetíthet nekik a kiszemelt otthon házszáma. OtthonOrigoÍme, 7 dolog, ami koszosabb, mint a vécéülőkehttp://www.life.hu/otthon/20181201-ime-7-dolog-ami-koszosabb-mint-a-veceuloke.htmlA fürdőszoba és a WC tisztítására – jó esetben – mindenki nagy súlyt fektet, hiszen úgy érezzük, ezek a lakás legkoszosabb pontjai. Érdekes, hogy más tárgyakra azonban nem figyelünk annyira, így azok valójában jóval koszosabbak, mint a WC ülőkéje. Sokkoló, de a billentyűzet és a konyhai szivacs is hemzseg a baktériumoktól. Íme, azok a dolgok, amelyek koszosabbak a vécéülőkénél. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.