Rekordösszegért vett lakást Matt Damon

Forrás: thestandish.com -
milliárd Penthouse lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brooklyn legdrágább ingatlanját, egy penthouse lakást vásárolt meg nemrégiben Matt Damon. A színész valóban nem kevés pénzt költött rá feleségével, Lucianna Barrosóval.

A The Standish elnevezésű társasház legtetején található ingatlant Matt Damon és felesége 16,7 millió dollárért, azaz 4 és fél milliárd forintnak megfelelő összegért vásárolta meg.

Rekordösszegért vett lakást Matt Damon és felesége Forrás: thestandish.com, Getty Images

Sajnos a penthouse belsejéről nincsenek képek, mindössze az épület homlokzatáról, amelyen kitűnik a mészkő burkolat és a csodálatos, óriási ablakok, illetve a legfelső emelethez tartozó erkély. Ami az épület belsejét illeti, csak az előcsarnokról tettek közzé hivatalos fotót, ami azért nem túl sok, de az elegancia és a luxus már ezen is jól látszik.

Forrás: thestandish.com

Korábban 4 milliárd 200 millió forint volt a legmagasabb áron elkelt brooklyni ingatlan, ezt fejelte meg Matt Damon 300 millió forintnak megfelelő összeggel. A hírek szerint egyébként hamarosan a színészt is letaszítják a legdrágább ingatlant birtoklók trónjáról. A Brooklyn Bridge Parknál álló Quay toronyban két korábbi penthouse-t egyesítenek, amit a hírek szerint egy New York-i család 20 millió dollárért, azaz 5 és fél milliárd forintnak megfelelő összegért fog megvásárolni.

Mi is az a penthouse?

Egy amerikai penthouse ismertetőjegyei a következők:

  • A legfelső emeleten helyezkedik el, és legalább négy emelet van alatta.
  • Minimum 120–150 négyzetméteres az alapterülete.
  • Óriási erkéllyel rendelkezik, egyes meghatározások szerint ez négyzetméterben a lakás felét jelenti.
  • Nagy belmagasság jellemzi.
  • A penthouse kártyával vagy számkombinációval működő liftből nyílik.
Most akár te is kibérelheted Madonna egykori otthonát: eláruljuk, mennyiérthttp://www.life.hu/otthon/20181127-kiado-madonna-es-guy-ritchie-egykori-londoni-lakasa.htmlMadonna és exférje, Guy Ritchie egykori londoni lakása bárki számára elérhető és kibérelhető, feltéve, ha meg tudjuk fizetni a lenyűgöző ingatlan árát. OtthonOrigoEzeket a házakat szó szerint a fejük tetejére állítottákhttp://www.life.hu/otthon/20181119-ezeket-a-hazakat-szo-szerint-a-fejuk-tetejere-allitottak.htmlA 2000-es évek óta tombol a fejjel lefelé állított házak művészeti projektje. Európában először Lengyelországban készítettek ilyen házat, amit művészeti alkotásnak szántak, illetve a másként látás, az új perspektíva kialakításának üzenetével alkottak meg. A projektből turisztikai látványosság lett, így nem csoda, hogy az egész világon meglátták benne a lehetőséget. Szédülősöknek egyébként nem ajánlott, az érzékeket ugyanis rendesen megkavarják a fordított életterek, de ha szenvedsz a napi rutintól, akkor itt új perspektívát adhatsz a kényelem és stabilitás iránti igényednek. OtthonOrigoIlyen a Provence ihlette vidéki stílushttp://www.life.hu/otthon/20181113-provance-ihlette-francia-videki-stilus.htmlEgy francia vidéki stílusban kialakított otthonba belépve, a világ bármely pontján is legyen, olyan, mintha Provence-ban lennénk. Annyira könnyed és lélekmelengető ez a lakberendezési stílus, hogy csak imádni lehet. OtthonOrigoVasárnapi iskolából családi ház: 200 milliót érő vidéki idillhttp://www.life.hu/otthon/20181106-vasarnapi-iskolabol-csaladi-haz-igazi-videki-idill.htmlCsodálatos brit vidéken álló rusztikus házikó került fel nem is olyan régen az ingatlanpiacra. A vidéki idill ebben az esetben igencsak drága, 200 millióért árulják az ingatlant. Eláruljuk, miért. OtthonOrigoLakberendezési trendek a 90-es évekből: szerinted melyik jöjjön vissza? Szavazz!http://www.life.hu/otthon/20181026-lakberendezesi-targyak-a-90es-evekbol.htmlAmi a trendeket illeti, manapság folyton a 90-es években jellemző divatelemek visszatéréséről hallunk. A biciklisnadrág, a neon színek, de még a Buffalók is visszatértek. De mi a helyzet a lakberendezésben? Kíváncsiak vagyunk, ti mit látnátok újra szívesen azokból a trendekből, amelyek a 90-es években virágoztak?! OtthonOrigoLuxus és vidéki stílus: Ralph Lauren farmja maga az amerikai álomhttp://www.life.hu/otthon/20181016-ralph-lauren-colorado-beli-farmja-maga-az-amerikai-alom.htmlRalph Lauren élő legenda, aki már 50 éve építi divatbirodalmát. A kerek évforduló alkalmából beengedte coloradói otthonába az Elle Decor szerkesztőségét, ahol arra is fény derült, hogy farmja olyan, mint a kollekciói: egyszerre érződik benne a vidéki pompa, a luxus és a stílus. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.