Így dobd fel kis alapterületű fürdőszobádat! – Ötletes megoldások

Forrás: Shutterstock -
fürdőszoba vécé ötlet kis alapterület bauhaus2019 wc lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kis alapterületű fürdőszoba praktikus, mégis dekoratív berendezése komoly fejtörést okozhat. A helykihasználást maximalizálni kell, ugyanakkor nem célszerű ezt az esztétika kárára tenni. A következőkben ebben kívánunk segíteni.

Növeld a teret, és férj el kényelmesen, esztétikusan!

Válassz világos alapszínt, a falra helyezz nagyobb méretű csempét és tükröt! Ezekkel optikailag máris sikerült megszüntetned a hely szűkösségét. De ne állj meg ennyinél, folytasd! Szabadítsd fel a padlót is: szereld a falra a szekrényt, a polcokat, a mosdót, no meg persze a vécét! A falba süllyeszthető WC remek megoldás azoknak, akik több, szabadon használható teret szeretnének nyerni, letisztultságával pedig a túlzsúfolt tér érzetét is erősen csökkenti. Azonban nem minden otthonban tudják a falba rejteni, van, ahol a WC mögé egyfajta álfal kerül. Semmi pánik, az így nyert pakoló térrel még szuperebbül be tudod rendezni a kis álomfürdőszobádat! Tehetsz rá polcot, gyertyákat, növényeket, attól függően, hogy a tárolás vagy a dizájn jegyében akarod-e kihasználni.

A falba süllyeszthető WC remek megoldás azoknak, akik több teret szeretnének nyerni Forrás: Shutterstock

A nyitott és zárt polcokat érdemes variálnod: a szépen hengerbe hajtogatott törülközők a fürdőszoba díszítőelemeiként is funkcionálhatnak, de ugyanez a pipere- és tisztítószerekről már nem mondható el. Ezeket tehát jobb elrejteni, a zárt szerkényekre jó megoldás a tükörbetétes ajtó, ezzel is növelve a teret.

Ha a kis fürdők esetén választani kell a tusoló és a kád között, az esetek többségében a kád nyer – főként ott, ahol gyerekek is vannak –, és egy zuhanyfüggönnyel próbálják megoldani a kulturált zuhanyzást. Nos, te ne ezt tedd! A tusolókból ismert üveglap/-ajtó már a kádaknál is alkalmazható, egy megfelelő zuhanyfejjel és falrögzítéssel máris elkerülted a fájdalmas választást.

A tusolókból ismert üveglap/-ajtó már a kádaknál is alkalmazható Forrás: Shutterstock

Az apró fürdőszobák legnagyobb ellensége, ha nem jut be természetes fény, tehát nincs ablaka. Ezt próbáld ellensúlyozni például álmennyezetbe rejtett spotlámpákkal vagy LED-világítású tükörrel. A természetes hangulatot növényekkel is javíthatod, de ebben az esetben nem mindegy, milyet választasz! A szerencsebambusz vagy a buzogányvirág jól tűrik a magas páratartalmat, és elegendő számukra a minimális természetes fény is, amelyet napközben a nyitott fürdőszobaajtón át kapnak.

Egy kis fürdőszoba minél letisztultabb, minél egyszerűbb, annál könnyebb benne „lélegezni".

A fürdőszobaszőnyegen és még pár kelléken megjelenő erőteljes szín csodákra képes Forrás: Shutterstock

Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne formálhatnád a saját ízlésednek megfelelően. A fürdőszobaszőnyegen és még pár kelléken megjelenő erőteljes forma vagy szín például csodákra képes, de a kád fölé elhelyezett mozaikkép is fenségesen tud mutatni.

A fentiekből is látszik, hogy a méret másodlagos, ha okos ötletekkel rendezed be a fürdőszobádat.

A cikket támogatta a BAUHAUS Szakáruházak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.