Siker és boldogság: így használd a színeket!

színek párkapcsolat siker tippek-tanácsok feng shui lakberendezés karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színek élettani hatása már régóta ismert, nem véletlen, hogy a gyógyászatban is használják. A feng shui is javasolja az alkalmazásukat - segítségükkel sokat tehetsz a boldog párkapcsolatért és a munkahelyi sikerekért is.

iStockphoto
iStockphoto

Ahogy a gyógyászat, úgy a több mint ötezer éves térrendezési tudomány, a feng shui is úgy tartja, hogy a színek hatással vannak a fizikai, érzelmi és lelki jólétünkre. A tudomány a színeket az öt alapelemhez köti, így a tűznek, a földnek, a fémnek, a víznek, valamint a fának is megvannak a maguk árnyalatai. Az, hogy melyik színhez vonzódsz, elsősorban attól függ, hogy melyik alapelemhez tartozol a születési időd alapján, az ízlésváltozás a színek terén pedig azt jelzi, hogy melyik elemet kell erősítened a környezetedben ahhoz, hogy helyreálljon az egyensúly - akár a magánéletedet, akár a karrieredet illetően.

Hogyan használjam a Feng Shuit a lakásomban?



A siker kulcsa az elemek egyensúlya





iStockphoto
iStockphoto

A feng shui szerint az egészség, a boldogság és a siker titka a környezetünkben jelen lévő elemek egyensúlya, ezért, ha például túl sok víz elemű tárgy vagy szín vesz körül, akkor azt tudat alatt is a föld energiával próbáljuk egyensúlyozni. Ez történt Erica esetében is: azáltal, hogy sárgára festette a lakás falait, megerősítette a színhez kapcsolódó elem, a föld jelenlétét, és egyensúlyt teremtett az elemek között. A sárga szín utáni vágya a teste üzenete volt, hogy szüksége van erre az elemre.

Figyeld a tested jelzéseit!

Nagyon fontos tehát figyelned arra, hogy milyen színekhez vonzódsz egy adott életszakaszban, és azokkal körülvenni magad. Ahogy változik az ízlésed, úgy változtass a környezeteden is, hogy az megfeleljen az egyes energiák iránti igényeidnek. Olyan ruhákat viselj, melyek színét kedveled, és az otthonodban is olyan árnyalatokat használj, amelyekre szívesen nézel.

A színek fordítva is segítenek: amennyiben úgy érzed, hogy a párkapcsolatod nem elég stabil, vagy a munkahelyeden nem tudsz teljesíteni, azokból a színekből viselj többet, vagy azokat képviseltesd a lakásban, melyek a feng shui szerint ezeken az életterületeken domináns elemekhez tartoznak.

Kérdezd szakértőnket! Varga Judit lakberendező



Elemek, színek és hatásuk

tűz
a szerelmi életedbeföld fém

iStockphoto
iStockphoto

vízfa

feng shui



http://videa.hu/flvplayer.swf?v=gbgW5pvXxFoB12X8

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Így rendezd be a lakásod! - Horoszkópod eláruljahttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20101129-igy-rendezd-be-a-lakasod-horoszkopod-elarulja.htmlVágyfokozó Feng Shui tippek hálószobábahttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20101111-vagyfokozo-feng-shui-tippek-haloszobaba.html7 jel, hogy eljött a szakítás idejehttp://www.life.hu/szeress/szerelem/20101223-jelek-hogy-eljott-a-szakitas-ideje.htmlKözös megegyezéssel félreizélni - pasiszemmelhttp://www.life.hu/szeress/ferfibeszed/20101129-kozos-megegyezessel-felreizelni-pasiszemmel.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.