A legdurvább sminkbakik, amiket a sztárok is elkövetnek

frizura baki sztárok smink szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyiknek sikerül, a másiknak nem. Arra viszont még soha nem jöttünk rá, hogyan lehet, hogy a dollármilliókat kereső hírességeknek ne sikerüljön. A sminkelésről van szó, amivel még a legnagyobb sztárok is hadilábon állnak néha. Pedig biztos kezű szakemberrel elkerülhetők lehetnek az olyan vétségek, amelyeket bemutatunk. A most felsorolt öt szarvashiba legyen intő példa mindenki számára.

1.Teljes túladagolás
Van, hogy rossz fényben sminkelünk, vagy nem érezzük a mennyiséget, így a kelleténél több alapozót, púdert vagy pirosítót használunk, vagy kisebb monoklit festünk füstös szemsmink helyett. Mindenből (szó szerint) túladagolni viszont már elég nagy vétségnek számít.
Christina Aguilera az utóbbi évben szinte minden nyilvános szereplésekor ugyanolyan sminket viselt, amelynek lényege a fekete tusvonal és a vérvörös rúzs. Ha drámaivá akarja a tenni a hatást, akkor a sötét szemhéjpúderről és a pirosítóról sem feledkezik meg. Bármilyen egyszerűen is hangzik a fenti leírás, Christina nem bánik szűkmarkúan az adagolással. Akárhányszor ránézünk, az jut eszünkbe: túl sok. Túl szőke a haja, túl sötét a bőre, túl vastag a tusvonal, túl erős a szája, túl sok a pirosító, együtt pedig pláne! Ne essünk ebbe a hibába, bohócos!

AFP
AFP


2. Eltüntetett ajkak
Hányszor hallottuk: vagy a szemeket vagy a szájat hangsúlyozzuk jobban, a kettővel együtt vigyázni kell. A gyönyörű, füstös szemfestés mellé nincs szükség arra, hogy az ajkainkra is erős színű rúzs kerüljön. A legszebb, ha az ajkakon finom fényű szájfény vagy könnyű, púderszínű rúzs van. Mit lehet ezen elrontani? Emily Bluntnak sikerült.
Bár a színésznő betartotta a szabályt, az összhatás mégis inkább furcsa, mint szexi. Ő ugyanis egészen pontosan ugyanolyan színűre festette (alapozta) a száját, mint amilyen a bőrszíne. Ennek eredményeként teljesen eltüntette az ajkait, amelyek még csak nem is csillogtak. A holtsápadt összhatástól még a ragyogó tekintet sem tudta megmenteni.

AFP
AFP


3. Túl sok műszempilla
Akik először kerülnek profi sminkes kezei közé, általában két dolgot szeretnének: füstös tekintetet és műszempillát. Ez utóbbi, ügyesen használva, nagyítja a szemet, élénkebbé teszi a tekintet, drámaivá és szexivé a pillantást.
De mi van akkor, ha túladagoljuk, ahogy Kim Kardashian is szinte minden alkalommal teszi? Történni nem történik semmi, de vadítónak nem nevezhetjük. Mintha összegabalyodott póklábakat ragasztott volna a szemhéjára. Nem is értjük, hogy nem akadnak össze a szempillái.

AFP
AFP


4. Vámpírsmink
Piros szemhéjfesték, ez komoly?! Nagyon is! A tavaszi-nyári bemutatókon több divatház kifutóján is pirosra festett szemhéjjal jelentek meg a modellek. Azóta több híresség is kipróbálta az első hallásra extrémnek tűnő sminket, Rihanna, Rachel McAdams vagy Mary-Kate Olsen többször is. A piros szemfestékkel viszont vigyázni kell, mert nagyon könnyű magasan kvalifikált trendkövető helyett ócska vámpírrá minősíteni magunkat. A legfontosabb a megfelelő árnyalat kiválasztása. Ha ez megvan, akkor vigyázni kell az adagolásra. A Taylor Momsen-féle mennyiséget például senkinek sem ajánljuk. Ha már alul és felül is ki szeretnénk festeni vele a szemünket, akkor Jena Malone-hoz hasonlóan, kisebb felületen tegyük. A legjobban mégis akkor járunk, ha Mary-Kate Olsen példáját követve vagy csak a felső szemhéjat festjük ki pirossal, vagy az alsó szemhéjat húzzuk ki.

AFP
AFP

5. Túlszőkített szemöldök
A szemöldök kényes dolog, nehéz megtalálni az ideális formát. Ha túl sűrű és borzas, akkor az ember elkezdi kiszedegetni. Végül annyira belejön a kósza szálak irtásába, hogy a végén két cérnavékony ceruzavonal marad az egykori íves szemöldök helyén. Máskor a formázás helyett inkább az új hajszínéhez festeti vagy szőkíti, ahogy Claudia Schiffer tette. Első ránézésre nem is tudjuk, mi a furcsa. Túl széles a homloka? Túl erős a szemsminkje? Valójában a szemöldöktől kapott karakteresség hiányzik. Értjük mi, hogy a kifutókon ez (is) trend, de nem ajánljuk még a finomított adaptálását - még a szupermodell Claudia Schiffernek sem!

AFP
AFP





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.