frizura tavasz haj szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt a tavasz, ideje beújítani egy új frizurával, de a vágást és a festést most felejtsük el. A tavalyi fonott hajak után idén tavasszal a különböző módon csavart és tekert frizurák hódítanak, amelyek többségét néhány perc alatt el lehet készíteni. A hajgumi mellé azért nem árt beszerezni jó néhány hullámcsatot is.

Tipp! Ilyenek voltak tiniként a sztárok. Kattints a galériáért!


Forrás: http://nymag.com/fashion, www.style.com
Forrás: http://nymag.com/fashion, www.style.com

Marc Jacobs
Lela Rose
Preen Carolina Herrera

Banánkonty / francia konty

A kifutókon és a vörös szőnyegen is hódít a francia konty, amely elegáns, alkalmi frizura. Olyan sztároknál láttuk az utóbbi időben, mint Rihanna, Anna Paquin vagy Kate Bosworth. Már félhosszú hajból is el lehet készíteni, és megannyi variációja létezik. A klasszikus banánkonty esetében szigorúan hátrafésülik a hajat, amit a fejtetőn megemelnek, a csavarás pedig a fej tarkó felöli részén függőleges irányban áll és középen van. Létezik olyan megoldás, amikor az egyik oldalra eltolják a csavart részt, de láttunk olyat is, amikor kettéválasztják a hajat és dupla francia kontyot készítenek.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kate Bosworth

Tipp! Nézd meg a szexi énekesnő állandóan változó frizuráját. Kattints a galériáért!



Csavart oldaltincs

Egyszerű és nagyon trendi frizurát készíthetünk úgy, hogy választékot készítünk, majd elölről kiválasztunk egy tincset, megtekerjük és hullámcsattal rögzítjük. A csavart tincs hosszúsága és iránya, de még a csavarás szigorúsága is teljesen a mi ízlésünkre van bízva.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kirsten Dunst, Rosie Huntington-Whiteley, Lauren Conrad

Csavart oldaltincs lófarokba kötve

Ugyanezt megcsinálhatjuk úgy is, hogy a csavart tincset végül a hajunk többi részével együtt lófarokba kötjük. További variációs lehetőséget rejt magában, ha nemcsak az egyik oldalon tekerünk be egy tincset, hanem a másikon is. Ez a frizura tényleg néhány perc alatt elkészíthető, mutatós, és nem olyan unalmas, mint az egyszerű copf.

Dumáljuk ki! Szocpol újratöltve



Forrás: AFP
Forrás: AFP

AnnaLynne McCord, Emmy Rossum

Tipp! A nőket is szerette a gyönyörű színésznő? Kattints a galériáért!



Vízszintes csavart tarkókonty

A tarkóra tolt csavart konty ugyanúgy megállja a helyét hétköznapokon, mint bármilyen elegáns eseményen, ahol meg kell jelenned. Készülhet úgy, hogy csak a tarkón tekercselik fel a tincseket, ahogy Carolina Herrera 2011-2012-es őszi-téli bemutatóján tették. A bemutató mesterfodrásza, Orlando Pita szerint ezt a hajat nem lehet egyedül elkészíteni. (Azért van, akinek sikerül hasonlót kreálnia fodrász nélkül is.)
A lazább megoldások kedvelői válasszák az 1900-as évek elejére jellemző frizura modern változatát. Korábban Gibson-hajnak is nevezték, utalva ezzel Charles Dana Gibson illusztrátorra, aki főleg ilyen hajjal rajzolt nőket. Diane Kruger tökéletesen átvette ezt a kócos, laza, szertelen, mégis elegáns frizurát.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Diane Kruger

Ugyanez szorosabban

Az előbbinél szorosabb változattal a Preen 2012-es tavaszi-nyári bemutatóján rukkoltak elő a fodrászok. Ilyet azóta Lauren Remington Platt és Scarlett Johansson is készíttetett magának. A két frizura között a "korona" magasságában van különbség.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Lauren Remington Platt, Scarlett Johansson

Tipp! Így árulják magukat a sztárok! Kattints a galériáért!


Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.