Banánnal a szem alatti táskák ellen

smink szépség egészséges életmód bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kimberly Snyder, Hollywood egyik legnépszerűbb dietetikusa könyvben leplezi le, hogyan tehetünk szert ragyogóan egészséges bőrre a megfelelő ételek fogyasztásával. A The Beauty Detox Foods című kötet 85 szépítő receptet tartalmaz, amelyeket többek között Drew Barrymore és Dita Von Teese is ajánl.

"Segít eltávolítani a salakanyagokat a belekből, így a szervezet képessé válik a vitaminok és az ásványi anyagok tökéletes feldolgozására" - mondja frissen megjelent gyűjteményében a szerző, akinek jelmondata szerint a szépség szó szerint belülről fakad. "Sok kliensem már három nap után tündöklő bőrről és magasabb energiaszintről számol be. Könnyebben fogynak, ráadásul karcsúak is maradnak" - tette hozzá Snyder.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Az olvasók megtudhatják, hogy Drew Barrymore, Olivia Wilde, Owen Wilson és Vince Vaughn kedvenc reggelije a Ragyogó Zöld Frissítő ital, mely salátát, zellert, spenótot, almát, körtét, banánt és citromlevet tartalmaz, s körülbelül egy litert kell elkortyolni belőle. A bőrtónusjavító fogások közé tartozik az ananász, amely serkenti a kollagéntermelést, illetve a nélkülözhetetlen zsírsavakat tartalmazó lenmag és C-, E- és K-vitaminban gazdag avokádó is.

Snyder napi egy banán elfogyasztását javasolja a szem alatti táskák eltüntetésére, hiszen a kálium hozzájárul a felhalmozódott folyadék távozásához. A pattanásoktól szenvedő vendégek tisztító hatású kókuszos joghurtot szoktak kapni a dietetikusnál, illetve almaecetet a méregtelenítésre és hagymát a máj munkájának támogatására. Hajszépítéshez sárgarépát és sütőtököt ajánl a szakértő. "Tele vannak béta-karotinnal, amiből a szervezet A-vitamint állít elő. Ez mindenképpen szükséges a fényes, hidratált fejbőrhöz és tincsekhez" - magyarázza, hozzátéve, hogy a tökmag kiváló cink-, B-vitamin- és kénforrás is egyben.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A töredezett körmök állapotának javításához kalciumban dús zöldleveleseket szokott segítségül hívni, valamint teljes kiőrlésű gabonaféléket. Snyder egyébként ellenzi a kalóriaszámlálást, inkább a hosszú távú életmódváltásra esküszik. "A méregtelenítő programom egy életstílus, nem pedig egy rövidtávú diéta. A méregtelenítésnek folyamatnak kell lennie holmi kúra helyett" - összegzi nézeteit. A szépségkönyv szerzője szerint senkinek sem kell lemondania kedvenc ételeiről, hiszen már az apró változtatások is látványos eredménnyel járnak. Feldolgozott élelmiszerek és diétás üdítő fogyasztását azonban senkinek sem javasolja, mivel ezek bőrszárazságot, illetve aknét idézhetnek elő.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a SzílusZsarut a Facebookon!


A StílusZsaru mindig figyel és rajta tartja a szemét a sztárokon és stílusikonokon, valamint azok ruháin is. Követi a legdurvább stílusbakikat és elkalauzol a divat világában.





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.