2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Nem mindegy, hogyan alapozzuk az érett bőrt: kövessük a szakértő tanácsait

értt nő, elegáns nő, idősebb nő
Shutterstock - Shutterstock
smink bőr tipp alapozó
Az érett bőr ápolása és alapozása odafigyelést igényel, de a megfelelő termékek használatával gyönyörű ragyogást érhetünk el. Szakértő osztotta meg, mire kell figyelnünk.

Az érett bőr első jelei a 40-es évek végén, vagy az 50-es évek elején jelentkeznek, de ez természetesen az életmódunktól, a genetikánktól és a bőrápolási szokásainktól is függ. Alapozása nagyobb körültekintést igényel, de amint rájöttünk a trükkökre, már nincs nehéz dolgunk. Melanie Baress sminkes osztotta meg a legfontosabb tippjeit: a hidratálás a kulcs.

krém, arckrém
Forrás: Shutterstock

"Használjunk a bőrtípusunknak megfelelő hidratálót, ez segíthet feltölteni a bőrt, csökkentve a finom vonalak láthatóságát" - hangsúlyozta a szakértő. Ezen kívül a sminkalap, vagyis a primer is elengedhetetlen: kitölti a finom ráncokat és pórusokat, vagyis elengedhetetlen a smink felviteléhez szükséges egységes felület létrehozásához.

Az alapozó állaga sem mindegy, kétfélét mindenképpen érdemes kerülni: a púderes és a matt alapozókat.

"A púderes alapozók a szárazabb bőr ellenségei, ráadásul a finom ráncokba is beleülhetnek, így kevésbé ideálisak az érett bőr számára" - magyarázta Melanie. "Nem biztosítják az öregedő bőrnek szükséges hidratálást, és matt felületet eredményeznek, ami természetellenesnek tűnhet." Ami a matt alapozókat illeti, "gyakran hiányzik belőlük az a ragyogás, amely fiatalosabb megjelenést kölcsönözhet".

A legjobb alapozók a folyékony és a krémes állagúak, vagy a kettő keverékei, ezek ugyanis megfelelő hidratálást biztosítanak.

"Kevésbé valószínű, hogy beleülnek a finom vonalakba és ráncokba, és egységesebb megjelenést eredményeznek.  A krémes alapozók sűrűbbek, és jó fedést biztosítanak. Ugyanakkor megfelelően hidratálnak." Azért lehet ez a fajta a legjobb választás, mert az érett bőrnek extra fedésre lehet szüksége. A hibrid alapozók szintén magas fedést biztosítanak anélkül, hogy elnehezítenék a bőrt - írja az Express.

Ezektől a hatóanyagoktól lesz 35 felett is gyönyörű az arcbőröd

Tetszik vagy sem, aki a legjobbat szeretné kihozni a bőréből, annak egy bizonyos kor után mélyebben bele kell ásnia magát az arcápolás rejtelmeibe és a szappanos sminklemosást, valamint a tessék-lássék kenekedést fel kell cserélnie egy átgondolt arcápolási rutinra. Ezeket a hatóanyagokat érdemes bevetni 35 fölött.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.