Izgalom Vilmos herceg esküvője körül

esküvő Kate Middleton Vilmos herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2011. április 29-re tűzték ki Vilmos herceg és jegyese, Kate Middleton esküvőjét. A nagy napig mindössze 5 hónap áll a kékvérű család rendelkezésére, hogy megszervezze az évtized esküvőjét. 

Már most biztosan tudjuk, hogy jövő április 29-én minden szem Vilmosra és szépséges kedvesére szegeződik majd, amikor a Westminster apátságban ország-világ előtt kimondják a boldogító igent. A pár eljegyzése egy héttel ezelőtt, november 16-án történt- Kate ekkor kapta meg Diana hercegnő varázslatos, zafír eljegyzési gyűrűjét. A fiatalok már hosszú évek óta egy párt alkotnak: mindketten a patinás St. Andrews Universityn tanultak, és ekkor kezdtek randevúzni. Az első, hivatalos közös képük 2004 márciusában, egy svájci síelés alkalmával készült róluk.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Április 29-e jövőre gyakorlatilag nemzeti ünnep lesz Angliában, de ez a dátum eddig is igen fontos volt a történelemben:

1429. április 29.: Jeanne d'Arc vezette a franciák felszabadító harcát az angolok ellen - ezen a napon érkezett Orléans ostromához.

1967. április 29.: Aretha Franklin bemutatja világhíres Respect című számát, mellyel később két Grammy-díjat söpör be.

1980. április 29.: Alfred Hitchcock rendező 80 éves korában meghal.

Április 29-én ünnepli születésnapját többek között Michelle Pfeiffer és Uma Thurman színésznők, illetve Andre Agassi teniszbajnok is.

Több híres frigy is köttetett ezen a napon: Burt Reynolds és Loni Anderson, illetve Irene, Hollandia hercegnője is ezen a napon ment hozzá szerelméhez, Carlos Hugóhoz, Parma hercegéhez.


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.