Boldog szülinapot Sandra Bullock!

Forrás: AFP/Cindy Ord -
színésznő bombaforma Sandra Bullock születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha hiszed, ha nem, ma ünnepli 50. születésnapját a ma is bombaformában lévő Sandra Bullock.  

Bizonyára ti is jónéhány Sandra Bullock-filmet fel tudnátok sorolni, amelyeket egyenesen imádtatok. A romantika-szerelmeseinek a Ház a tónál vagy az Aludj csak, én álmodom lehet a kedvencük, de a Beépített szépség is tuti ott van sokak Top10 filmje között. Ha a szuper idő ellenére ma mégsem mozdultatok ki, itt az alkalom, hogy újranézzétek valamelyik kedvenceteket!

Forrás: AFP/Cindy Ord

Gondoltátok volna, hogy a színésznő pályája egyáltalán nem indult zökkenőmentesen? Aztán 1989-ben egy este meglátta őt Alan J. Levi rendező, aki kis szerepet adott neki a Bionic Woman című tévéfilmben. Bullock évekig küszködött Hollywoodban, zavarba ejtően gyenge filmekben játszott, még filmdalokat is írt és énekelt. Az áttörést a Féktelenül című akciófilm női főszerepe hozta meg neki. "Soha nem gondoltam volna, hogy egy akciófilm fogja megnyitni előttem azokat az ajtókat, amelyeken annyira szerettem volna bemenni" - nyilatkozta később Sandra.

1995-ben az Aludj csak én álmodom című filmben egy magányos lányt alakít, akire furcsa körülmények között talál rá a szerelem. A mozi óriási siker volt, a színésznőt első alkalommal jelölték Golden Globe-díjra.

Pályafutása egyik legnagyobb sikere a 2000-ben forgatott Beépített szépség című krimi-vígjáték, amelynek öt évvel később folytatása is született. Bullock egy kemény FBI-ügynököt alakított, akinek el kell indulnia egy szépségversenyen, hogy leleplezhessen egy terroristát.

2005-ben az Ütközések című filmben egy államügyész rasszista feleségét keltette életre és már az Oscar-esélyesek között emlegették. 2006-ben ismét Keanu Reevesszel dolgozott együtt a Ház a tónál című drámában...

...majd a 2007-ben készült Megérzés után két év szünetet tartott. 2009-ben az év egyik legnagyobb kasszasikerében, a Nász-ajánlat című komédiában tért vissza és újabb Golden Globe-jelölést kapott.

Ugyanebben az évben a valós eseményeket feldolgozó A szív bajnokai című drámában egy fekete fiút örökbe fogadó anyát játszott el, alakításáért Oscar-díjat és Golden Globe-díjat is kapott a legjobb női főszereplő kategóriában.

Egy csomó érdekességet a színésznőről itt is olvashatsz!

Forrás: Wikipedia/Youtube

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.