Angelina Jolie nemi erőszak elleni kampánya egyelőre nem túl hatásos

Forrás: AFP/Louisa Gouliamaki -
kampány színésznő háború nemi erőszak Angelina Jolie
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Angelina Jolie és a brit külügyminiszter: William Hague négy éve indították el kampányukat, melynek célja, hogy megakadályozzák a nemi erőszak háborús fegyverként való alkalmazását. Ám a brit kormány szerint a szexuális bűncselekmények száma nem csökkent a háborús zónákban, inkább tovább növekedett.

Az ENSZ speciális küldöttsége, köztük Angeline Jolie, mint az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának különmegbízottja is Londonban járt, hogy részt vegyen egy konferencián, amelynek célja, hogy

megoldásokat dolgozzanak ki a háborús zónákban történő nemi erőszak ellen.

Forrás: AFP/Louisa Gouliamaki

Ezzel kapcsolatban kihangsúlyozták a szexuális bűncselekmények sikeresebb felderítését, igazságszolgáltatást, illetve, hogy a hadsereg segítségével megelőzzék az ehhez hasonló tragédiákat.

„Több ezer ember él a szexuális erőszak árnyékában ebben a pillanatban is, például Szíriában, Dél-Szudánban vagy a Közép-Afrikai Köztársaságban. Számukra nem lehet elég gyors a segítségnyújtás” – hangsúlyozta a színésznő nyitó- és záróbeszédében is.

Hozzátette, hogy a munka csak most kezdődik, és megkért mindenkit, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy az egész világ szembesüljön ezzel a problémával, mint kiemelte: „Soha többé nem hivatkozhatunk tudatlanságra, tudjuk, hogy mi forog kockán.”

Forrás: AFP/Valerie Macon

A Lordok háza azonban "bírálta" az eddigi lépéseket, és megjegyezték, hogy a nemi erőszakok száma továbbra is magas, ha nem magasabb, mint 4 évvel ezelőtt, amikor Jolie-ék elindították a kezdeményezésüket, a szexuális erőszak megelőzésének érdekében. (PSVI)

Baroness Nicholson azt mondta, hogy "a remek kezdést nem szabad elpazarolni, de itt az idő, hogy kidolgozzunk egy jó stratégiát, és harcoljunk a szexuális erőszak ellen. Öt évre szóló terv kell a PSVI segítségével."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.