Egyszerre tanult meg járni és vezetni a kis Schumacher

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jens Wolf -
Michael Schumacher bajnokság Mick Schumacher vezetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Apja révén mindent tud a Forma-1-ről Mick Schumacher, de pont emiatt óriási rajta a nyomás. Többek szerint nincs akkora tehetség, mint amilyen apja volt.

Csaknem mindene megvan Mick Schumachernek ahhoz, hogy bajnok legyen, de a sikerhez természetesen még ez kevés. Tapasztalat és tehetség is kell az első helyhez. Michael Schumacher egykor büszkén nyilatkozott fia képességeiről.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jens Wolf

„Van egy kis elektromos játék Ferrarink. Gináé volt, de őt annyira nem érdekelte, úgyhogy Mické lett, ő pedig mindössze egyévesen beleült, és vezette.

El sem tudom hinni! Egyszerre tanult meg járni és vezetni”

- idézi a Vs.hu Michael egy 2001-es interjúját. Akkor még kétséges volt, hogy milyen úton indul el a fiú, most viszont mindenkit érdekel, hogy vajon lesznek-e akkor a sikerei, mint édesapjának.

Forrás: AFP

Wéber Gábor szerint nehéz lenne összehasonlítani a két Schumacher tudását, hiszen teljesen mások a körülmények. “Michaelnek mindenért önerőből kellett megküzdenie,

Mick előtt pedig – az apjának köszönhetően – szinte kitaposott út áll.

Igaz, pont emiatt hatalmas rajta a nyomás is, mert mindenki azt várja tőle, hogy bizonyítson” - nyilatkozta az oldalnak a szakkommentátor, hozzátette, a fiúnak mindene megvan ahhoz, hogy sikereket érjen el, de nem tartja akkora talentumnak.

Nem hiszem, hogy valaha is Forma–1-es világbajnok lesz belőle,

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.