Harry herceget azzal vádolják, helytelenül használja a jótékonyságra szánt pénzeket

pénz jótékonykodás Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Komoly vádakkal illették Harry herceget, Graham Smith, a Republic csoport vezetője szerint helytelenül használja fel a jótékonyságra szánt pénzeket. Ezért a Jótékonysági Bizottsághoz fordult, hogy vizsgálják ki az ügyet.

A Republic kampánycsoport szerint Vilmosék jótékonysági szervezete, a The Royal Foundation tetemes összeget utalt át a Sussex Royal alapítványnak tavaly. Konkrétan 145 ezer fontról, azaz 56,5 millió forintról van szó.
Később pedig ugyanekkora összeg került a Travalyst magántulajdonú cég számlájára, amelynek a részvényeinek 75%-a pedig Harry herceg tulajdonában van.

Harry herceg tagadja a vádakat. AFP

Graham Smith, a Republic csoport vezetője kérvényezte a Jótékonysági Bizottságot, hogy vizsgálják meg az ügyet - írtja a Mirror.
„Úgy látszik, hogy a testvért támogatják inkább a rászorulók helyett. A The Royal Foundation 300 ezer fontot veszített Harry herceg projektjei miatt. Harry szervezetét, a Sussex Royalt most végleg felszámolják, és úgy tűnik, a pénzt is magával viszi" – állítja Smith.

Harry herceg szóvivője szerint a vádak hamisak, sőt sértőnek és ízléstelennek tartják azokat.
Ennek ellenére sokan felháborodtak a hír hallatán, és Twitteren fejezték ki nem tetszésüket.
"Nem hittem volna, hogy Harry herceg saját célra használja fel a jótékonysági pénzt. Szégyellje magát!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.