"Túl öreg vagyok hozzá" - Fájó szívvel hozta meg döntését Kamilla királyné

Kamilla királyné lovak idős kor istálló III. Károly lovaglás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kamilla nagyon szereti a lovakat, ő vette át II. Erzsébet királynő halála után az istállói vezetését, ám mostanra úgy érzi, túl öreg ehhez a sporthoz, ezért fájó szívvel, de lemondott erről a szenvedélyéről. 

A sors iróniája, hogy bár III. Károly király a mai napig ügyes lovas - fiatalon amatőr zsoké is volt -, nem szeret lovagolni, míg felesége, Kamilla királyné imádja a lovas sportot, de már nem érzi magát alkalmasnak a lovaglásra.

Kamilla királyné már öregnek tartja magát a lovagláshoz Forrás: AFP

A királyi pár múlt heti németországi állami látogatása során Kamilla azt mondta egy csoport iskolás gyereknek, hogy már nem tud lovagolni, de még mindig sok időt tölt a lovai között.

„Azt hiszem, túl öreg vagyok a lovagláshoz, de vannak versenylovaim. Tegnap este megnéztem videón, ahogy megszületett az egyik csikónk, nagyon izgalmas volt" - mesélte a hamburgi fiataloknak.

III. Károly hitvese és néhai anyósa közös szenvedélye volt a lótartás és a lovaglás, II. Erzsébetet még 95 évesen is látták lóháton, ám a 75 éves Kamilla már lemondott a szenvedélyéről.

Annak ellenére, hogy a lovagláshoz már idősnek tartja magát a királyné, azért még elég jól bírja a tempót: a háromnapos németországi látogatás alatt igen sűrű programja volt, beleértve a gyárlátogatások és egyéb kötelező feladatok mellett a késő esti banketteket is, melyeken egytől-egyig részt vett - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.