2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Sztárok furcsa arcápolási szokásai, amiket biztosan nem akarsz kipróbálni

Kim Kardashian arcbőr bizarr szépség vérplazma fecskendezés
Vajon minek köszönhetően ragyogó, hibátlan a hollywoodi szépségikonok arcbőre? Legszívesebben lépésről-lépésre utánuk csinálnánk arcápolási rutinjukat – egészen addig, míg ki nem derül, hogy egyes sztárok milyen extrém, sőt, bizarr szépségpraktikákat alkalmaznak.

Az alábbi, helyenként hátborzongató listát olvasva rádöbbensz, hogy ezek a hírességek nem viccelnek, amikor azt mondják: bármire képesek lennének, hogy megőrizzék a fiatalságukat! Miután végigolvasod, könnyen lehet, hogy megelégszel a jól bevált, házi készítésű, tejfölös hidratáló pakolással...

Gwyneth Paltrow és a méhek

Ahogy korábbi cikkünkben már írtunk róla, Gwyneth Paltrow egyértelműen listavezető, ha bizarr szépségápolási trükkökről van szó. Az 50 éves színésznő-üzletasszony egy televíziós interjúban beszélt arról, hogy a különféle bőrápolási praktikák közül nála a méhcsípés vált be a legjobban.

A méhcsípés szépítőszerként való alkalmazása - más néven apiterápia - nagyon régre nyúlik vissza. Lényege, hogy a méhecskék fullánkjában lévő méreganyagnak gyulladáscsökkentő és sejtregeneráló hatása van.

A fájdalmas szúrás területén a bőr kicsit összehúzódik, majd kisimul, akár egy pattanás hegét is gyorsabban regenerálja.

Ez mind szép és jó, de ki az, aki önként vállalja, hogy az arcát több helyen megcsípjék a méhek? Például Gwyneth... Több alkalommal is megszúratta már magát. Állítja, hogy ez a természetes módszer ezerszer hatékonyabb, mint egy botoxkezelés. Azóta egyébként egyre több méhmérget tartalmazó készítmény érhető el a szépségpiacon.

Kim Kardashian és a vérplazma

Egy szó szerint véres kezelés legismertebb támogatója a televíziós személyiség, Kim Kardashian.

A Drakula néven is elhíresült terápia lényege, hogy a páciens arcbőrébe a karjából leszívott saját vérplazmáját fecskendezik be.

A vérplazma az antioxidánsok és vitaminok kiváló forrása, bőrfiatalító, bőrmegújító hatása bizonyított. Mielőtt kedvet kapnánk az eljáráshoz, le kell szögezni: azt csak csúcsgazdag hírességek és milliárdosok engedhetik meg magunknak, jelenleg ugyanis még csak egy-két plasztikai sebész vállalja a vérplazma-fecskendezést a világon, persze aranyáron.

Jennifer Lopez és a placenta

Mi lehetne a vérplazma fecskendezésnél is meghökkentőbb arcápolási módszer? JLo rutinja mindképpen vetekedhet az eddig felsoroltakkal, ő ugyanis még tovább megy a szerves anyagok felhasználásában:

méhlepénykivonatot tartalmazó arckezelést alkalmaz rendszeresen a szemkörnyéki ráncain.

A placenta-kivonat ugyanis őssejteket tartalmaz, melyek elképesztő sejtregeneráló hatással bírnak. Így már érhető, hogy az 53 éves színésznő akár 20 évet is letagadhatna!

Demi Moore és a piócák

Ha eddig nem sokkoltak bennünket eléggé a sztárok praktikái, akkor ismerjük meg az ébenfekete hajú, 60 éves Demi Moore szokását. Ő pár évvel ezelőtt elárulta a David Letterman show-ban, hogy

piócák segítségével őrzi meg a fiatalságát.

Moore elmondta, hogy a legelső alkalommal egy piócát helyeztek a köldökére, később pedig egyre többet más-más testrészeire. Ennek a vérfagyasztó eljárásnak a célja: a vér méregtelenítése. Továbbá a piócák harapásakor egy olyan enzim áramlik a testbe, amely vérhígító hatású, így még több vér távozik a testből, azaz több friss vért termel a szervezet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.