2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Az Olsen-ikrek húga már rég túlszárnyalta a testvéreit: 9 érdekesség a születésnapos Elizabeth Olsenről

Elizabeth Olsen
Színésznő
FilmMagic/81st Annual Golden Globe Awards - Arrivals - Axelle/Bauer-Griffin
siker marvel Elizabeth Olsen Olsen ikrek
Norvégok az ősei, a nővérei miatt nevet akart cserélni, szektából szabadulva futott be, és a férjével közösen ír könyveket. 35. születésnapját ünnepli a csodálatos hollywoodi sztárszínésznő Elizabeth Olsen, akiről talán te sem tudtad a következő érdekességeket.

Norvégok az ősei

1989. február 16-án a kaliforniai Sherman Oaks városában született egy táncosnőből lett személyi asszisztens anya és egy üzletember apa gyermekeként. Az Olsen név nem véletlenül skandináv hangzású: a család ezen ága Norvégiából származik. Emellett dán és angol vér is folyik az ereiben.

Nevet akart változtatni a nővérei miatt

A gyerekszínészként világhírűvé lett ikerpár, Mary-Kate és Ashley Olsen húgaként állandó összehasonlításokban volt része. Emiatt azt is sokáig fontolgatta, hogy Elizabeth Chase néven próbálkozik inkább a szakmában, néhány szereplőválogatáson is részt vett így, de aztán maradt inkább Olsen.

Elizabeth Olsen (center) and Mary-Kate and Ashley Olsen
Elizabeth Olsen (középen) , Mary-Kate és Ashley Olsen
Forrás: Patrick McMullan via Getty Image

Neki nem jött be a gyerekszínészkedés

Egy ideig úgy tűnt, hogy ő is a nővérei nyomdokába fog lépni. Kislányként balettozni és énekelni tanult, már négyévesen szerepelt az Olsen-ikrek egyik produkciójában, részt vett szereplőválogatáson a Kémkölykökhöz, de végül mégsem lett belőle gyerekszínész. Felnőttként viszont jóval sikeresebbé vált a szakmában, mint a nővérei.

Moszkvában is tanult

Alaposan felkészült a színészi pályára, a New York University dráma szakán végzett. Közben egy szemeszter erejéig Moszkvában is tanult ösztöndíjjal az ottani színművészeti akadémián.

Majdnem ő lett a Trónok harca főhősnője

Jelentkezett Daenerys Targaryen szerepére a Trónok harcába, és sokáig el is jutott a válogatáson, ám végül Emilia Clarke játszhatta el a sárkányok úrnőjét. Egy másik híres franchise-ban is majdnem főszerepet kapott, de az általa amúgy imádott Star Wars filmes univerzumban nem tudta elvállalni Rey szerepét, mert ekkor már elköteleződött a Marvel számára.

Szektából szabadulva futott be

A karrierjében a nagy áttörést a Martha Marcy May Marlene című film hozta el, amiben egy olyan lányt játszott, aki szektából szabadulva próbál meg újra beilleszkedni a régi életében. Olsen díjak sorát söpörte be az alakításával, és azóta igazi sztárszínésznőnek számít Hollywoodban.

Egy boszorkány a leghíresebb szerepe

2015-ben csatlakozott a Marvel szuperhősfilmjeinek világához, amikor a Bosszúállók: Ultron korában elvállalta a Skarlát Boszorkány szerepét. Ezt pedig olyan sikerrel tette, hogy a karakter nem csak azóta is rendszeres szereplője a Marvel-filmeknek, de önálló sorozatot is kapott WandaVízió címmel.

A férjével közösen ír könyveket

2012 és 2015 között a színész Boyd Holbrook volt a párja, sőt 2014-től a jegyese is, de végül nem lett házasság a dologból. Nem úgy, mint a zenész Robbie Arnett oldalán, akivel 2016 óta vannak együtt, és 2021-ben a lagzit is megülték. A férjével közösen már két gyerekkönyvet is írtak, a legutóbbi 2023 nyarán jelent meg.

 Elizabeth Olsen and Robbie Arnett
 Elizabeth Olsen és Robbie Arnett
Forrás: Getty Images

A gyereke fogja intézni a szerelmi életét

Legutóbb a Szerelem és halál című minisorozat baltás gyilkos kertvárosi asszonykájának szerepében láthatták őt a nézők. De már bemutatóra vár a következő mozifilmje is: Todd Solonz kultrendező Love Child című alkotásában egy olyan anyát alakít, akinek a 11 éves fia megpróbálja manipulálni a szerelmi életét, ez pedig katasztrofális következményekkel jár.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.