2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

"Nem leszek már olyan, mint a betegségem előtt" - Reviczky Gábor nem vállal új darabot

Reviczky Gábor
Polyák Attila
gyógyulás Revicky Gábor színház darab
Reviczky Gábor betegsége után visszatért a színpadra, de új darabokat már nem vállal. A színművész elfogadta, hogy már nem lesz olyan, mint a betegsége előtt.

Reviczky Gábor színművésznél 2022-ben dignosztizálták a prosztatarák egy agresszív fajtáját. Azonnal megműtötték, de sajnos áttétek is kialakultak nála, így később kemoterápiás kezelést is kapott. Szerencsére - habár az utolsó alkalmakat már nagyon nehezen bírta - hatott a kezelés: nemrég vissza is tért ikonikus szerepéhez a Képzelt beteg című darabban a Pesti Színházban. Elsöprő sikert aratott, a színművészt alig akarta leengedni a közönség a színpadról. 

"Büszkén mondhatom, hogy óriási siker volt" – mondta a Borsnak a visszatérés után Reviczky Gábor. "Nagyon komoly, intellektuális közönség volt, akik komolyan vették a darab humorát. Bevallom, a végére jobban elfáradtam, mint a betegségem előtt, de tudja, ez amolyan nagyon jóleső fáradtság. Szeretem ezt a szerepet, ezt a darabot. Képzelje, lassan világrekord lesz, 24 éve játszuk, játszom, igaz először a Covid miatt két évig nem, majd tavaly a betegségem miatt nem volt műsoron. Ezért is 

nagyon kellett koncentrálnom, nem akartam cserben hagyni sem a kollégákat, sem a nézőket, 

pedig bele sem néztem a szövegkönyvbe, ami mellesleg nem is volt a kezdetektől. De annyira enyém ez a szerep, hogy úgy látszik, nincs is rá szükség!"

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész azt is elmondta, új szerepeket már nem vállal.

"Nem készülök már új darabra, nem vágyom rá! 

Nem tudnék végig csinálni egy egész próbafolyamatot, nem leszek már olyan, mint a betegségem előtt és én ezt elfogadtam.

 Viszem tovább, ami volt, a Képzelt beteg mellett itt a Dzsungel könyvét, amiben Balut játszom, de a biztonság kedvéért már kettős szereposztásban visszük. Van sok munkám, film, szinkron, egyébként abból is vettem vissza. De szerencsére jól vagyok! Rájöttem, hogy nem szabad ezt komolyan venni, nem szabad rá se gondolni!"

 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.